| Autor |
Poruka |
|
Azitryn
|
Naslov: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 10:13 |
|
|
Pozdrav, pošto vape-am tek par dana ne znam kolko sam upravu, pa molim za komentare iskusnijih ljudi. Počeo sam sa FA DesertShipom 14mg koji mi je bio solidan, po meni ima dovoljno okusa(možda i previše) i dovoljno pare ali mi iskreno nije baš nafiniji i brzo mi je postao dosadan. Vjeruj da ima veze i s tim što se tek odvikavam duhana. Nakon dana i pol sam otišao po dekang kako su mi svi preporučili. Uzeo sam USA mix 16mg koji mi je na prvu bio skroz uredu, super mi je što je manje okusa po meni, nije bilo slatkasto kao FA..ali što više vremena prolazi uočavam da je prejak TH a premalo pare i ne mogu uzimati prevelike puffove kakve volim i u kojima uživam. Moje pitanje je dali manjak pare i prevelik TH izaziva loš omjer VG-a/PG-a? Što mogu uzeti da ima jednako nikotina, a više pare i manje okusa  znam da najvjerojatnije zvučim prezahtjevno.
_________________  HANA dna 30, Kayfun Lite
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 10:16 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Moraš nam napisati na čemu pariš?
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Azitryn
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 10:20 |
|
|
|
Trenutno parim na Kangertechovoj bateriji od 1100mAh i EVOD-u 2
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 10:45 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Moraš nam reći i koliko ohma je grijač. Ta parilica je dosta nefleksibilna, tj. nemreš je podešavati, jediini parametar koji je promjenljiv je otpor grijača. Originalni grijači inače ništa ne valjaju i trebao bi barem naučiti sam ih motati, Ulog nije velik, špaga i žica su jeftini, nešto malo alata i upaljač. Jednom kad pređeš na neki mod s promjenljivom voltažom ili snagom onda se otvara puno mogućnosti traženja tzv. sweet spota, tj snage koja će ti dati okus kakav želiš.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Azitryn
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 12:17 |
|
|
|
ne znam kolko je ohma na tom defaultnom, rezervni koji sam narucio je 2.0.... I cekam vision spinner (klon ako se ne varam) sa fasttech-a pa cu se onda igrat malo s voltima.
Ova pitanja su bila cisto vezana za tekucinu, jer mi je on FA bila ok po svemu, samo mi je taj okus malo too much.. pa me zanima zbog kojih karakteristika mi je odgovarala, jel moguce da je razlika tolka u 2mg nikotina ili je do pg/vg omjera
|
|
 |
|
 |
|
Azitryn
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 12:19 |
|
|
|
kaze mtmstore sa kojeg je kupljen da je: 1,5 Ohma (+ / - 0,2 ohma)
|
|
 |
|
 |
|
KlingKlang
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 13:01 |
|
|
|
ako ti je jedna prearomatična a dobro pari, a druga prejaka a slabo pari, probaj ih pomješati. obje su duhanske pa ne bi trebalo biti nekog fulanca. recimo, 2/3 fa i 1/3 dk bi odokativno trebalo ublažiti aromu i još uvijek dobro pariti.
pozz
|
 |
|
Azitryn
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 13:03 |
|
|
to je bila moja prva ideja isto, nazalost cini se da je ova FA aroma predominantna 
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 13:15 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Počeo si pariti i ostao si bez duhanskog dima i svih onih 1001 kemikalije kojima si oblagao svoju usnu šupljinu zadnjih n-godina. Kao rezultat toga prvo će ti osjet okusa i mirisa proći kroz hrpu promijena tako da ćeš neko vrijeme svaki dan drugačije osječati iste mirise i okuse, ali dobro, kroz neko vrijeme, uz intenzivnu higijenu usne šupljine, to će se polako stabilizirati pa ćeš osjetiti realne okuse i mirise. Ne paše svaka aroma svakome, što je nekome super drugome je Tu dolazimo na slijedeću poteškoću naći aromu i koncentraciju nikotina koja ti odgovara ... ima samo jedno riješenje probaš 100 različitih aroma dok ne pronađeš ono što ti paše ... ali !!! to tek kad ti se "stabilizira" osjet okusa i mirisa ,,, znači za jedno 30 do 45 dana  P.S. Poslije toga dolaze problemi sa zasičenjem, ako cijeli dan pariš istu tekućinu, popodne ili naveče nečeš više ništa osječati jer će ti se osjet okusa zasititi tom tekućinom. Zato je najbolje tokom dana rotirati 2-3 različite tekućine. Bez brige sa vremenom ćeš doći do toga da imaš tkućinu za uz kavu, tekućinu za po danu , tekućinu za naveče, tekućinu za posebne prigode .... tekućinu za ovo ... tekućinu za ono ....... 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Azitryn
|
Naslov: Re: Savjeti za početnika Postano: 28 tra 2014 13:36 |
|
|
|
Hvala na svim komentarima, al nitko mi je jos nije odgovorio na pitanje...
|
|
 |
|
 |