| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Certifikati aroma Postano: 31 srp 2012 11:54 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Zamolio bih sve membere da ovdje stavljaju certifikate / kemijske analize svih aroma i liquida za e-cigarete koje mogu naci.
Mota mi se po glavi jedna neugodna mozebitnost. Naime arome su ˝prirodno˝ mjesto gdje se mogu ubaciti pojacivaci okusa. Primjerice mononatrijev glutaminat koji ima oznaku E621 moze biti jako opasan. Upotreba moze izazvati glavobolje, mucnine, lupanje srca, zedj itd. Naravno i neke potpuno bezopasne supstance mogu dovesti do tih pojava. Na nama je da razvrstamo zdrave tekucine od onih koje nam proizvodjaci previse zeljni para zele podvaliti.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
DylanDog
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 17 lis 2013 14:30 |
|
|
|
odlična tema... ali bez odgovora??
Nije aroma samo "ono što miriši". Na neki se način ta aroma postiže u laboratoriju, osim ako nije prirodna. Nekako baš sumnjam da su u našim parilicama prirodne arome.
Sličan upit sam postavio Alkemičaru na temi liquids, za sad bez odgovora. Što su ustvari arome? Mi ih uzimamo zdravo za gotovo - "arome". Ali i one se od nečeg moraju sastojati. Ne brinem se da su nešto puno štetne (ne želim ovdje donositi sud o tome - možda jesu, možda nisu) ali ne želim da mi netko kaže "prodajem automobil". Reci koji, brate, marka, model, dizel ili benzin...
Na kutiji za Hangsen Max tekućinu stoji: "Aromes alimentaires" - prehrambena aroma. Znači opet ništa!
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 17 lis 2013 14:50 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
da, svi proivodaci aroma vele "food grade" nisam nigdje na bocici vidio sastav arome, cak ni osnovne komponente. na gotovim tekucinama pise .... PG, VG, VODA, NIKOTIN, AROMA..... svi znamo dosta o svemu, al aroma je aroma i bok?! a dobro..... bitno da je fino 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 17 lis 2013 15:03 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 17 lis 2013 15:12 |
|
|
Citat: glavobolje, mucnine, lupanje srca, zedj pa to mi se svakodnevno dešavabudu mi i zubi ispali i to me zahebava 
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 17 lis 2013 15:16 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
imand je napisao: Citat: glavobolje, mucnine, lupanje srca, zedj pa to mi se svakodnevno dešavabudu mi i zubi ispali i to me zahebava  to ti moze bit i od previse nikotina
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 17 lis 2013 17:04 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
Atmos Lab ima uz svaku aromu certifikate o količini štetnih tvari tipa PAH i nitrozamina, npr za Agrinio: http://atmoslab.com/sites/default/files/agrinio.pdfšto ništa ne govori o pravom sastavu, ali i to je nešto. Mislim da su negdje napisali da su arome uglavnom umjetne jer bi za proizvesti malo tekućine trebala polja i polja biljčica raznih što bi diglo cijenu aroma pod nebo. Negdje sam čitao da se recimo duhanska aroma može napraviti uzastopnim prokuhavanjem i procjeđivanjem duhana dok se ne reducira na malu količinu vode, pa se onda zamiješa se nečim ... ne sjećam se više točno, nemam gdje zasijati duhan pa mi nije zapelo u glavi  E to bi bio ulitimate DIY 
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
dulenda
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 19 lis 2013 11:15 |
|
Pridružen: 15 vel 2013 19:12 Postovi: 185 Lokacija: Zagreb East
|
|
Na Dekangu kupljenom na Kneziji nis ne pise.Kinta naveo si me da pocnem sumnjat u parenje
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 19 lis 2013 13:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
dulenda je napisao: Na Dekangu kupljenom na Kneziji nis ne pise.Kinta naveo si me da pocnem sumnjat u parenje To je dobro i to je zdravo. Sumnjati treba uvijek pogotovo u vlastitu zenu i punicu. A sto se tice parenja ... a mosh i to. Kud svi turci tud i celavi Mujo.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Certifikati aroma Postano: 19 lis 2013 14:04 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Dalmat je napisao: Atmos Lab ima uz svaku aromu certifikate o količini štetnih tvari tipa PAH i nitrozamina, npr za Agrinio: http://atmoslab.com/sites/default/files/agrinio.pdfšto ništa ne govori o pravom sastavu, ali i to je nešto. Mislim da su negdje napisali da su arome uglavnom umjetne jer bi za proizvesti malo tekućine trebala polja i polja biljčica raznih što bi diglo cijenu aroma pod nebo. Negdje sam čitao da se recimo duhanska aroma može napraviti uzastopnim prokuhavanjem i procjeđivanjem duhana dok se ne reducira na malu količinu vode, pa se onda zamiješa se nečim ... ne sjećam se više točno, nemam gdje zasijati duhan pa mi nije zapelo u glavi  E to bi bio ulitimate DIY  Iznenadio bi se ali neke arome se prave od prirodnih sastojaka, a neke su čista kemija, normalno onda je i razlika u cijeni ....  Disklejmer: nisu sve arome koje puno koštaju obavezno napravljene od prirodnih sastojaka.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |