Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Inawera Power Smoke Base 18mg
 Post Postano: 23 svi 2015 15:28 

Obzirom da relativno dugo parim, nekih 1,5 godinu odlucio sam se na svoje prvo eksperimentisanje.
Uzeo sam (po preporuci) Inawera Power Smoke Base 18mg 2 boce po 100ml https://goo.gl/m1Mryg i 6 aroma od cega 3 Tino D'Milano (USA Blend, Maxx Blend, S'Camel) i 3 FlavorWest (Ecto Cooler, Green Apple, Tobbaco Blend).
Sinoc sam zamutio probnih 5ml svake arome i to FlavorWest na 3% a TDM na 2 ili nesto manje %.
Znam da tekucinama treba vremena da sazore, medjutim citao sam na forumu da je obicno vocne moguce odmah konzumirati bez problema.
Poslije 12 sati stajanja probam Green Apple i Ecto Cooler na iClear16 - blaga katastrofa.
Aroma je relativno ok, vjerovatno treba vremena da dodje na svoje, al greska je u nikotinu
Obzirom da sam pocetnik u miksanju, forum i sve ostalo sam dobro procitao al me interesuje sljedece:
Greska kod izbora gotove baze bilo je uzimanje 18mg nikotina. Obzirom da sam kroz duze vrijeme parenja spustio nikotin na 9 do podnosljivih 12 mg.
Retardirano al nisam razmisljao.
Ima li ikakve veze sazrijevanje tekucine sa th, odnosno hoce li se smanjiti osjecaj nikotina sa vremenom? Vjerujem da nece al me interesuje.
Sljedece, postoji li mogucnost da uzmem recimo istu VPG bazu sa 0% nikotina (https://goo.gl/IqiDQz) - 2 boce po 100ml i sve izmjesam? Po nekoj logici trebao bi dobiti 9% nikotina. U "Product Description" pise da je 50/50 tako da se radi o istoj smjesi, al da li je ova praksa u redu?

Vjerovatno trebam pustiti makar 2 sedmice da vrijeme svoje odradi sa tekucinama, al eto ovaj prvi pokusaj ne lici ni blizu na nesto parljivo :hmm:
Pario sam puno gotovih tekucina, a najvise sam se zadrzao na MTB Hawk Sauce.
U svakom slucaju znam da vrijedi ona "praksom do savrsenstva" :)

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Inawera Power Smoke Base 18mg
 Post Postano: 23 svi 2015 15:40 
Moderator

Odes u ljekarnu. kupis kemig vg. onoliko koliko ti je ostalo baze, zamjesas sa identicnom kolicinom vg-a.
dobijes 9mg bazu u omjeru 75vg 25 pg.
uzmes iclear16, stanes nogom na njega, pokupis lopaticom i bacis u dvoriste susjedovom psu.
nema veze sa sazrijevanjem kolicina th, vec sa nikotinom. mozes razrijediti napravljene tekucine ili pocastis bide njima ili bacis susjedovom psu i zamjesas nove tekucine novom bazom, koju, naravno, prije svega moras dobro izmjesati.
Dok tekucine malo sazriju (jedno sat vremena...tko bi čekao mjesec dva), odes i kupis normalan atomizer.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 svi 2015 15:45 

Obzirom da se nalazim u Sarajevu, pojma nemam gdje bi se mogao kupiti VG.
Probao sam i na Protank Mini 3, th jos jaci. E sad, mogu da zamislim da probam na TaifunGT sta bi bilo.
Meni inace iclear16 ok, cak bolji od iclear 30s kroz koji je protok zraka puno veci i losije osjecam arome. Sve je to subjektivno.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 23 svi 2015 16:04 

Ectocooler mora odstajati bar 10ak dana jer je inače pre kemijski a mentol rastura... To u kombinaciji sa puno nikotina na koji nisi navikao... Uh.
Ako se ne možeš strpiti složi malo jače, 8-10%, a ako ćeš čekati onda na manje %.
Ako ideš na Taifun gt onda definitivno manji postotak arome staviti (o kojoj god aromi da se radi).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 svi 2015 17:30 

Sve ok, al kljucno pitanje - mogu li uzeti ovu 0% gotovu bazu i izmjesati je sa ovom 18%?
Logicki dobije se 9% medjutim da li je to moguce dovoljno kvalitetno izmjesati?

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 svi 2015 17:56 
Moderator

ljudi uzimaju 100mg i režu sa 0 na 12...naravno da se da dobro izmjesati, ali kao i za sve, treba vremena. blender dosta pomaže...

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 svi 2015 19:33 

Ok hvala na odgovoru, onda cu uzeti ovu od 0% pa izmjesam dobro u blenderu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 svi 2015 21:17 
Moderator

ne zaboravi dobro oprati blender prije i nakon :zu:

Povratak na vrh 

Naslov: Inawera Power Smoke Base 18mg
 Post Postano: 28 svi 2015 17:12 

Blender nemoj baciti susjedovom psu :mrgreen:

Povratak na vrh 

[ 9 post(ov)a ]