Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 1 post ] 
Autor Poruka
 Naslov: DIY help :)
 Post Postano: 14 lip 2015 02:30 

Pozdrav ekipa

Obzirom da sam tek krenuo sa mjesanjem, potrebno mi je par savjeta.
Arome koje posjedujem:

Inawera:

S'Camel
Maxx Blend
US Blend

Flavor West:

Butterscotch
Blueberry
Yumberry
Vanila Bean
Ecto Cooler
Green Apple
American Tobacco
Extreme Ice

Baza 50/50 Power Smoke Inawera

Radi se o tome da sam probao vecinu aroma pojedinacno, ali mi nisu za ADW.
S'Camel je dobar, Maxx mi nije bas legao, US Blend isto odlicna klasicna duhanska aroma.
Vecina aroma od FW su isto ok pojedinacno ali svim aromama nesto nedostaje.

Najvise sam se zadrzao na Hawk Sauce od MTB, a u zadnje vrijeme mi odgovara i Easy Rider (Flavourtec).
Svidjaju mi se kompleksne arome sa dozom mentola koje vise vuku na voce a u pozadini se osjeti taj duhanski smek.
Postoje i kopije recepta, medjutim kad sam narucivao arome uzimao sam nasumicno pod pretpostavkom sta bi mi odgovaralo i malo citajuci forum. Nisam prethodno guglao sta u stvari da kupim za pocetak. Samim tim sam izostavio neke aditive tipa Acetyl Pyrazine ili Ethyl Maltol odnosno Candy arome.
Tek poslije kupovine sam naletio na ovu stranicu sa receptima i vidim da tu fali previse aroma da bi se nesto napravilo.

Ono sto je moje pitanje, kao laika u svijetu miksanja, jeste sta bi se dalo napraviti od postojecih aroma a da je parljivo na duze staze. Obzirom na iskustvo pojedinaca, vjerovatno mi mozete preporuciti koja bi aroma isla jedna sa drugom? Pokusao sam sa nekim miksanjem medjutim vecina toga je ispala neparljiva. Tecnosti su odlezale dovoljno sa provjetravanjem. IW 20+ dana, a ove vocne nesto manje.
Jedino sto je relativno ok ispalo jeste:

4% Butterscotch
3% Green Apple
1 kap mentola na 10ml
2 kapi S'Camel na 10ml

Shvatam i da je okus subjektivna stvar, ali vjerovatno postoje neka pravila kod mjesanja. Najvise me interesuju IW arome jer mi izgledaju super ako bi se dale nekako smiksati. Istrazivao sam dosta vezano za sve arome, recimo Ecto Cooler kojeg svi hvale u miksu, medjutim ja nisam uspjeo nista konkretno napraviti.
Mozda svim miksevima koje sam pravio upravo nedostaju ovi dodaci (AC, EM) da se ublaze i uljepsaju okusi?
Za sljedecu kupovinu znam odprilike sta cu napraviti i koje arome izabrati, medjutim sad za sad sam osudjen na ove pa ako se neko susretao sa spomenutim neka predlozi neku varijantu/recept da probam :)

Sry na dugom postu.

Povratak na vrh 

[ 1 post ] 

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club