Već duze vremena imam potrebu napisati ovakav jedan tutorial za miksanje Inawerinih bazi i aroma,već sam u sličnim postovima objašnjavao svoj rad a sad ću ga temeljito i slikovito opisat s namjerom da pomognem svima koji kreću u mixanje.
Prvo se želim zahvaliti ljudima na forumu koji su mi jako puno pomogli u početku sa nekakvim osnovnim pojmovima s kojima sam bio površno upoznat.
Kao većini gotove tekućine su najčešće skupe i dolazimo do zaključka da bi najradije sami htjeli mixati tekućine a i zbog razloga da znamo što parimo.
Mixanje Inawera baze naručene iz Poljske (
http://www.ego2.pl )
Svakom početniku preporučam omjer Pg-a i Vg-a 50/50 % dok sami ne osjetite koji vam omjer najviše odgovara,isto tako dajte si u experimentiranje jačinu nikotina (osobno preferiram 18mg/ml).
1.VG Bio Baza 100ml 0mg/ml cijena: 1.88 Eura
2.PG Eco Bata 100ml 38mg/ml cijena: 10.67 Eura
3. Flavor-x aroma 10ml cijena:1.55 Eura
Nakon dostave ovih preparata prvi korak je ljekarna
1.Boca 200ml
2.Šprica 10ml par komada

3.Bočice za gotov liquid po izboru,ja preferiram one od 10ml jer često mijenjam arome pa čisto zbog količine.
Prvi korak mixanja tekućine da bi dobili 200ml 18mg/ml:
Uzmite obadvije baze i oprezno ih pomješajte u bocu iz ljekarne 200ml.
Ovdje smo dobili finu parljivu bazu od 200ml omjera 50% PG te 50% VG 18mg/ml

Drugi korak je taj da uzmete špricu i u nju ulijete u mom slučaju za bočicu od 10ml, 9ml baze koju smo smixali.
Ulijete ju tako da prstom držite donji dio šprice i kasnije samo pustite prst te ulijete tekućinu u bočicu.

Treći korak: Aroma

Znači imamo 9ml čiste baze u koju ćemo dodati određeni postotak arome i dobro protresti.
Prema uputstvima sa njohovog web-a postotak arome je 1-4 kapljice na 1ml tekućine.
Ovdje ćemo uzeti nekakvu sredinu od 2 kapljice na 1ml (oprez sa dodavanjem previše arome,tekućina postaje skroz neparljiva)
Pošto imamo šprice određivat ćemo aromu u mililitrima a ne kapljicama jer je preciznije i bolje.
ako uzmemo u obzir onih 2 kapljice arome na 1ml u našem slučaju dobivamo 18 kapljica na našu bočicu od 9ml tekućine.
18 kapljica Flavor-x arome iznosi: 0.5 ml (tko nevjeruje neka izmjeri

Gotovu tekućinu dobro izmućkajte,protresite.
Peti korak: Što se tiče vremenskog čekanja da tekućina sazrije moja iskustva su ovakva.
Sve ovisi od arome do arome...voćne arome su najčešće odmah parljive dok duhanskim treba koji dan da sazriju,iskustva su različita.
I na kraju da ne zaboravite obući rukavice

ili barem operite ruke poslije mixanja.
Za koji dan stiže i tutorial za motanje grijača i pomoć oko odabira najjednostavnije izvedbe.
Pozdrav iz Nove Gradiške