Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 16:45. Sada je: 26 sij 2025 16:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 47 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Sub ohm buildovi
PostPostano: 13 srp 2015 14:02 

Sve o sub ohm buildovima, koje Vi koristite, koji su vas impresionirali, za koji smatrate da je najbolji itd.
Osim toga želim pokrenuti raspravu u prednostima sub ohm buildova u odnosu na tradicionalne otpore.

Naime, puno ljudi se okreće otporima nižim od 1 ohma za all day vape i zanima me zašto je to tako. Što oni nude, a da se ne može postići s otporima 1.8 , 2 ili 2.5 ohma. Daju li oni više pare, bolji okus...?

Kao treće, gdje se sub ohm buildovi uklapaju u priču s TC i sukladno tome, zašto ljudi grade buildove i ispod .1 ohma gdje je potrebno krnit zavojnicu s 150W i više?

Želim čuti vaša mišljenja i znanost iza toga, ako je netko od forumaša električar, tj. jeli takav pristup utemeljen na nekim činjenicama ili to ljudi samo rade iz vica?

Povratak na vrh

Naslov: Re: Sub ohm buildovi
PostPostano: 13 srp 2015 15:26 

za TC moras ici u sub ohm trenutno radi vrste zice koja se koristi za TC
dakle, TC i subohm idu ruku pod ruku

a svako pari ono sto mu pase
meni je kretenarija grijac od 2.5 ohma
nekom je kretenarija TC
neko voli stare sa sisama ispod koljena, a netko mlade sa sisama gdje iste trebaju biti

svaka rasprava o tome je suvisna

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 15:39 

Ja bi rekao da ovisi o atomizeru i mogućnosti natapanja i veličini komore. Mali 14 mm atomizeri najčešće traže build oko 2 ohma, kayfun traži oko 1.5 ohma, subtank oko 1 ohm, a recimo goblin 0.5 ohma. To je znači za moj pojam parenja,da para nije prevruća, da okus nije izobličen i da je vata uvijek natopljena.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 16:11 
Administrator

Misljenja sam da se subohm razvio iskljucivo zbog losih kineskih modova s velikim padom napona. U tom slucaju subohm ima svoje opravdanje.

Vec par dana parim istovremeno dvije kombinacije cisto usporedbe radi
Ithaka 2x1,8Ω na IPV mini
Kanger subox mini 0,5 Ω
Tekucina je moja standardna i u oba attya ista. A iste su postavke na modovima.

U prvoj kombinaciji je aroma poslozena kako treba biti. U drugoj arome nema, tocnije ima samo u tragovima i to sto postoji je iskrivljeno do neprepoznatljivosti.

Uzrok tome je sto je aroma jedini sastojak tekucine koji mora isparavati u vrlo uskom temperaturnom podrucju da bi se dobila slojevitost i punoca okusa. Jasno nismo svi isti i nekome pase topla piva ili hladna kava. I tu nebi trebalo biti nikakvog problema kad se nebi manjak arome u pari nadoknadjivao vecom kolicinom arome u liquidu. Nadam se da je vec svima jasno da je u normalnoj upotrebi aroma jedini moguci opasni sastojak liquida. U normalnoj, jer visoke temperature u attyu nisu normalne i tada dolazi do novih opasnih plinova koji se razvijaju.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 16:58 

ja recimo, u sub-ohm idem rijetko, a kad idem, to je oko 0.7ohma (kanthal 0.32, 4 namotaja). a i nemam deblju žicu. idem samo zato da smanjim jačinu okusa, na dane kad mi parenje s jakim okusom tekućine ne odgovara, a ne da mi se bazu parit. Pare ima dosta, možeš se igrat sa snagom, malo isprobavaš i to je to. Ne vidim nekog gušta prevelikog u tome. Samo pazi da imaš odgovarajuće baterije.

najčešće sam na setupu oko 2 ohma sa 0.15 ili 0.18 kanthalom. to mi odgovara i daje brdo okusa a para je zadovoljavajuća. na taifun gt sam. a lung inhale mi se ne sviđa, eventualno na driperu, kad složim na ni200 žicom na TC, 0.16 ohma setup. makar mi ni taj tc nije nešto. malo je okusa. moram ga odvrnut na 20W ako oću imat količinu pare kao na 12W sa kanthalom. Ali zato nikotin ubija. okusa u tragovima. još ću se malo igrat.

Zadnja izmjena: buje3000; 13 srp 2015 17:17; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 13 srp 2015 17:17 
Moderator

Ja subohmam na 0.2, 0.14 sa 18mg tekucinom.. ima manje arome zbog kolicine zraka, a vise pare.
Ista tekucina u kayfunu na 1.4 ohma
Ista tekucina na taifunu na 1.8 ohma
I jedno i drugo i trece mi je super.

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 17:24 

Sudeći po vašim postovima generalno bi se moglo reći da je za okus bolje imati grijače od 1-2 ohma.

Ili nešto fulam...?

Za količinu pare ne marim baš previše, ali za okus da i stoga me zanima koliko žica (veličina), vataža i otpor žice čine razliku pri parenju pošto nigdje nisam našao pravu tablicu (ili tako nešto)
koja bi zadovoljila moju znatiželju. U konačnici, želim znati formulu za najbolju aromu pare i što to zahtjeva.

Znam da ćete mi reći "svak svoje zna" :D ali ja sam još uvijek početnik i neke definitvne informacije bi bile od velike pomoći (barem i krive, tad bi znao što NE raditi).

Mali offtopic --- probao sam od prijatelja Nutilus mini s Liquaom (2 apples) i oduševilo me. Za razliku od moje Vivi nove i Dekanga je nebo i madafaking zemlja. Znam da tu neku ulogu igra i onaj čuveni vertical coil, ali želim postići barem nešto tomu slično po pitanju okusa. Stiže subtank mini i želim biti spreman :D . Razmišljam o parallel build 28GA 6 namotaja, suggestions? :kuc:

My body is ready.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 13 srp 2015 17:29 

Vertical coil ima svoje cari ako je dobro slozen...otvori novu temu

Kod mene trenutno 0,3 oma dual coil i parim na 43,2w jer mi mod neda manje snage,super zadovoljan sa aromom i parom,al to je lung inhale...za single coil i puckanje se drzim od 1-1,6 oma i ipak kao ima vise arome,al zanemariva razlika,ne dogadja mi se deformacija arome...a to opet sigurno ovisi i do arome koju trosis naravno

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 13 srp 2015 17:37 
Moderator

Prvo niti subtank mini niti vivi nova nisu za aromu. Drugo.. svakakva zica i 0.18 i 0.50 moze imat odlicnu aromu ako znas slozit coil. I naravno sukladno tome i snagu. Ali sve krece od ogranicavajucih faktora atomizera koji koristis.

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 13 srp 2015 17:50 

Kayfun bi trebao biti za aromu ali to nije baš moj price range. Subtank mini sam uzeo jer je raznovrsan i čitao sam dobre stvari za njega.

Povratak na vrh

[ 47 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: