Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 153 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013)
 Post Postano: 08 tra 2013 01:49 

Želite prestati pušit i tražite rješenje/spas/alternativu u vidu e-cigarete? Danima i tjednima "prekopavate" po raznoraznim e-cig. forumima, čitate teme, pokušavate shvatit što više u što kraće vremena, ali ste se što više čitate, potpuno "pogubili" u "moru" pojmova, "stručne terminologije", modela e-cigareta i vrsta e-tekućina da više ni sami ne znate "po što ste ono došli" i kakvu uopće e-cigaretu i tekućinu uzet za početak parenja, odnosno, uz pomoć nje ostvariti "bezbolni" prestanak pušenja.
Ljudi često u startu pogriješe pa kupe električnu cigaretu koja izgledom podsjeća na klasičnu. Najveći nedostatak te cigarete je jako slabo trajanje baterije i općenito nikakav kvalitet samog proizvoda što parioca košta živaca te ga obeshrabri u daljnjem parenju, a krajnji rezultat je povratak nazad na obične "analogne" cigarete. Znači, izbjegavati u širokom luku.
Za početak parenja potrebno je sljedeće:
- BATERIJA:
eGo C twist od 1000 mAh ili dvije eGo baterije od 900 ili 1100 mAh (obavezno treba imati rezervu, dok jednu praznite, druga se puni, a ne bi htjeli ostati s jednom jedinom praznom baterijom i čekati 2 ipo sata da se napuni.)
- PUNJAČ za eGo baterije.
- CLEAROMIZER:
Ima ih raznoraznih vrsta, a za sami početak parenja poželjno je uzeti CE5 ili CE6 ili Mini Vivi Nova. Sve tri vrste se lako održavaju, rastavljive su i imaju zamijenjive glave/grijače.
Preporučljivo je imati u rezervi bar dva grijača (20 kn/kom.) da se ne dovedete u situaciju da vam pregori grijač, a vi u tom trenutku niste u mogućnosti da nabavite novi (praznik,vikend, najbliža e-cig trgovina u radijusu od 300 km...)
- TEKUĆINA:
Za početnika je preporučljivo da krene sa tekućinama duhanskih aroma i jačine nikotina 18 mg, a s vremenom može isprobavati voćne i ostale.
duhanske arome:
-Tobacco, Usa Mix, Desert ship, RY4, Cohiba,Davidoff, Gold Ducat, Virginia...
-NAPOMENA:
Ne kupujte e-cigarete vrlo upitne kvalitete preko raznih neprovjerenih oglasa.
- RECEPT:
Kad ste konačno donijeli odluku o prestanku pušenja i kupili e-cigaretu, prije početka parenja napravite sljedeće:
Sve preostale zalihe cigareta, cigara, duhana za motanje (ili na čemu ste već bili), prazne filter tube i mašinice za motanje duhana izbacite iz kuće.
Sve što je poprimilo miris/smrad duhana bacite na pranje.
Sklonite pepeljare i upaljače na zabačeno,tamno i nevidljivo mjesto.
Počnite s parenjem i prodišite punim plućima.
Za sva daljnja pitanja, odgovore i savjete tu je VAPERCLUB. :plus:

Povratak na vrh 

Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013)
 Post Postano: 08 tra 2013 02:11 

Kuzim da je ego vrlo popularan ali zasto ne uzet nesto kao Leo koji ima Passthrough pa mozete pusiti dok se on puni?

Isto tako, tekucine, ove navedene su sve ok...ako nije Dekang. Ja sam se zbog DK tekucine skorom vratio na analogne. Kuzim da je sve to stvar okusa ali za one koji to probaju prvo, ne pase im i misle da su sve takve. Nisu. Ni blizu. Uzmite nesto od FlavorArt-a. Virginia je dobar izbor. Desert Ship je vec manje duhanska ali dobro je probat da vidite raznolikost okusa koji tekucine pruzaju.

I nemojte zaboraviti, ovo nije normalna cigareta i nece vam skurit okusne pupoljke te ih prilagodit sebi. Drugim rijecima, necete nac JEDAN okus koji vam pase i to vapit zauvjek. Ovo je vise kao hrana, slastice, nekad ce vam pasat duhanska, nekad vocna, nekad nesto trece ali uvjek raznovrsno. Svi volimo cokoladu ali da samo to jedemo, brzo bi nam dojadila.

To so samo neke stvari koje mi je zao sto meni nitko nije rekao kad sam poceo, pa ih stavim ovdje ako tebi ne smeta Gorane. Na svu srecu ja sam tvrdoglav pa sam ustrajao i drago mi je sto je tako.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 02:44 

Ma sve ok, cilj ove teme je da se sve ono najosnovnije i najbitnije za budućeg vapera stavi na jedno mjesto jer puno njih se "izgubi" u bespućima e-cig. foruma. Svaka nadopuna je dobrodošla. :plus: Kad se po tko zna koji put postave pitanja "što kupiti za početak",samo uputiti na link ka ovoj temi. Jednostavnije je nego pisati svaki put isto.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 11:17 

Marllow je napisao:
Kuzim da je ego vrlo popularan ali zasto ne uzet nesto kao Leo koji ima Passthrough pa mozete pusiti dok se on puni?

Treba napomenuti da LEO baterija ima nestandardan navoj pa je potreban dodatni eGo-T/510 adapter inače se mogu koristit isključivo sa LEO atomizerom.
Passtrough je dobar ako niste previše u pokretu i većinu dana provedete kod kuće ili u uredu za računalom. Za sve one koji su stalno u pokretu i veći dio dana provedu na otvorenom potrebne su DVIJE eGo baterije. Dakle, u tom slučaju puna rezervna baterija je neophodna.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 11:23 
Moderator

Profesionalno se bavim računalima i za računalom ( workstation-om ) provedem dnevno dosta ( i previše ...... ) sati. Imam Passtrough i nije mi se baš pokazao praktičnim, stalno mi se žica mota po stolu i nije to to. Pored toga sam uvjeren da je twistica nekakav minimum minimuma zbog podešavanja napona što je za početnika jako bitno.

Moje mišljenje:

Passtrough :minus:

najmanje twistica ili neki bolji vv ili vw :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 12:04 

spavle je napisao:
Moje mišljenje:

Passtrough :minus:

najmanje twistica ili neki bolji vv ili vw :plus:

Pogotovo za budućeg vapera kojem je dovoljna sama ta spoznaja da se prestankom pušenja prelazi na "struju" i e-cig. koja izgleda "debelo" u odnosu na analogne je dovoljno "šokovita". Pogotovo kad shvati da one koje izgledaju ko obične cigarete, ustvari ne vride ni "po' boba" i da treba preći na nešto "veliko sa nečim na vrhu šta podsjeća na infuziju" (to mi reče susid kad je vidija Mini Vivi. :rotfl: ). I još da pari "direktno spojen" na 220 v!? Kao, jeftinije je uzet jednu passtrough bat. nego dvi "obične" pa da se ima rezerva. Ma da!

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 15:28 

Česta pitanja neupućenih budućih vapera su cijene početne opreme i isplativost iste u odnosu na mj. potrošnju analognih cigareta.
Približne cijene najosnovnije opreme za budućeg vapera u HR trg.:
- Baterija eGo C twist 1000 mAh: 220 kn.
ili
-2 baterije eGo 900 mAh: 260 kn (130 kn/kom.)
-Clearomizer CE5 ili CE6 ili Mini Vivi Nova: 60 kn.
-Punjač za eGo baterije: 35 kn.
-Rezervna glava/grijač: 20 kn.
-Tekućina (Dekang) 30 ml: 80 kn.
Ako vam ne odgovara Dekang tekućina isprobati FlavorArt ili radi povoljnijeg i kvalitetnijeg parenja nabaviti tekućine od Siniše ili od Tihomira na
e-tekucine.com.hr.
Cijene baterija i clearomizera variraju +/-5 do 10 kn, ovisno o dućanu.
Daljnja mjesečna potrošnja je na tekućine i grijače, a varira ovisno koliko tekućine mjesečno isparite i o održavanju clearomizera.
Ako je prosječna cijena kutije cigareta 20 kuna, a uzimajući u obzir da ste trošili jednu kutiju dnevno što je mjesečna potrošnja 600 kuna onda se lako dolazi do zaključka da je konzumiranje e-cigarete višestruko isplativo, kako sa financijskog, tako i sa zdravstvenog aspekta. Naravno,ako ste trošili više kutija cigareta dnevno onda je isplativost kupnje osnovne e-cig. opreme još i veća.
Sve ovo gore navedeno vrijedi ako ne namjeravate biti prezahtjevan korisnik e-cigarete, nego vam je krajnji cilj ostavljanje običnih cigareta uz pomoć osnovnog,a zadovoljavajućeg parenja i nemate namjeru eksperimentirati sa MOD-ovima, genesisima koji zahtijevaju više ulaganja, znanja i potrošnje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 16:01 

spavle je napisao:
Imam Passtrough i nije mi se baš pokazao praktičnim, stalno mi se žica mota po stolu i nije to to.

Trebao bi nabaviti wireless passtrough

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 18:43 

Goran_M. je napisao:
-Tekućina (Dekang) 30 ml: 80 kn.
Ako vam ne odgovara Dekang tekućina isprobati FlavorArt ili radi povoljnijeg i kvalitetnijeg parenja nabaviti tekućine od Siniše ili od Tihomira na
e-tekucine.com.hr.

ja kao pocetnik nebi nikom preporucio dekang jer sam zbog tog smrada skoro odusto od parenja.....
kaj se tice tihomira i sinise...... ili bolje receno vaping zone i flavor art tekucina......
treba probat i jedno i drugo jer jedno s drugim nema veze.
arome istog naziva od VZ ili FA su nebo i zemlja tak da je moje misljenje da trebas sam vidit kaj ti bolje pase.
meni su recimo FA tekucine neupotrebljive dok mi od VZ pase sve kaj sam probo..... neke su jako fine neke malo manje al ih sve koristim bez vecih problema. od FA sam probo 8 aroma i ni jednu nisam ponovo natocio.
moj sogor, a vjerojatno jos puno ljudi tu na forumu ima totalno suprotno misljenje.....
i oni treci kojima pase i VZ i FA i.........
sve to je zivi dokaz da sve ovisi od osobe do osobe tak da mislim da je pogresno pocetnicima govorit "ovo ti valja , ovo ti ne valja" jer bi zbog takvih savjeta mogli odustat od svega i vratit se na duhan.

# Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 tra 2013 19:33 

flux je napisao:
....
sve to je zivi dokaz da sve ovisi od osobe do osobe tak da mislim da je pogresno pocetnicima govorit "ovo ti valja , ovo ti ne valja" jer bi zbog takvih savjeta mogli odustat od svega i vratit se na duhan.

Kad sam započeo ovu temu cilj je bio da maksimalno moguće pojednostavnim budućim vaperima ulazak u svijet e-cigareta i da ovdje saznaju ono najosnovnije. Što se tiče tekućina nigdje nisam napisao da "ova valja,a ova ne" jer je to individualna stvar, nego sam naveo više opcija za kupovinu tekućine upravo iz razloga što ne odgovara svakome sve. Dekang je spomenut iz razloga što se prilikom prve kupovine opreme u većini slučajeva dobije upravo ta tekućina (ako u dućanu nemaju druge).

Povratak na vrh 

[ 153 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: crawl, Google [Bot] i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club