|
.
Sada je: 26 tra 2026 13:42. | Zadnji put si ovdje bio: 26 tra 2026 13:42. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Dalmat
|
Naslov: Mesh Postano: 20 ruj 2014 11:07 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
Uglavnom su po forumu postovi o špagi i vati, valjda jer je to trenutno in. Kako sam u zadnje vrijeme počeo malo prčkati sa meshom primjetio sam da ne postoji neka tema ili sticky posvećen samo meshu i recimo sajlama za početnike. Pa ako netko ko ima iskustva i koristi mesh svakodnevno u attyima i dripperima ima volje i želje mogao bi napisati jedan "mesh for dummies" tipa koji je mesh za koji likvid, kako se mota, priprema, oksidira, pere, održava, hotspotovi, gdje kupiti dobar, setupi ... blabla ... i koju sličicu  Možda na primjeru slaganja nekog attya? Ja bi, ali se ne osjećam kompetentan  Naravno sve se ovo da iscjediti s interneta preko googla, ali kad već imamo forum za početnike bilo bi zgodno imati zastupljen i mesh pod jednom temom...
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 01 lis 2014 21:34 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 04 sij 2016 21:11 |
|
|
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 04 sij 2016 21:51 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
|
Podržavam ovu temu. I sam u zadnje vrijeme vrtim u glavi taj mesh i kako bi ga mogao ukomponirat u svoj setup. Jučer sam baš gledao kako neki rade hybrid mesh + cotton/silica wick. To me zainteresiralo. Ali kako sam stvarno početnik o tome (dva puta ga do sad zarolao, ali imao sam problem sa wickanjem), neka netko napiše neke osnove o meshu. Bio bi zahvalan.
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 04 sij 2016 22:41 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
uf...osnove... Koristim 400 ili 300 mesh Reže se po tkanju...vide se crte, ako se odreže poprečno ne vuče tekućinu kako treba. Dužina komada treba biti tolika da popuni rupu u koju ide kada se zarola, a da ipak ne ide teško u rupu (ili kanale, ako je o Taifunu riječ) Motam ga najčešće na komad ispravljene spajalice...nekih 1mm...nextgen ima svoj štapić za rolanje mesha, a rupa u meshu isto tako ovisi i o samom atomizeru i njegovim mogućnostima kao i gustoći tekućine koju koristim. Kada odrežem komad, prvo ga dobro spalim sa jedne i druge strane po rubovima, a onda ponovim postupak paleći brenerom nespaljeni dio sa obje strane. Zarolam ga čvrsto (lako se odrola ako je preuzak komad...samo se zarola u kontra stranu), s time da rub sa kojim završavam presavinem za jedno 2mm prema unutra...smanjuje mogućnost shortanja na rubu mesha. Zarolani mesh primim pincetom i spalim ga. Nakon toga ga bacim u vg i čekam da potone...prvi puta teže potone. Izvadim mesh pincetom i pustim da iskapa vg iz njega i tada ga zapalim i pustim da izgori vg u njemu. Ponovim postupak bar još 3 puta...onog trenutka kada potone bez problema na dno (obično VG sipam u čep od boce...nebitno), onda je spreman za montažu. Žica treba biti namotana na mesh dovoljno čvrsto da mesh ne ispadne iz zavojnice, a opet dovoljno labavo da ga se može bez problema izvući iz nje. Nakon toga pulsiranjem i pomicanjem žice na njemu rješim shortove. Nogice trebaju biti po mogućnosti što kraće..na Taifunu je to lagano za postići, s obzirom da se slotovi za mesh mogu rotirati...genesis na kojem je mesh udaljen od plus posta treba zabranitit posebnim državnim dekretom. Meshu treba malo vremena da pokaže sve što može...treba biti strpljiv i imati volje prvih para dana za prčkanje i mikro pomicanje dijelova zavojnice, dok zavojnica ne stvori izolacijski sloj na meshu...nakon tog perioda samo se ispere i pari dalje po nekoliko mjeseci. Na već korišteni mesh se kasnije žica namota bez većih problema. Ako vam ovo ikako pomaže, ja sam sretan čovjek 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
Zadnja izmjena: fek0; 05 sij 2016 00:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 05 sij 2016 00:19 |
|
|
pomaže pomaže  
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
catevs
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 05 sij 2016 08:35 |
|
|
|
A koju gustoću mesha koristiš za koji omjer VG/PG-a? Uspio sam skupiti 200, 350, 400 i 500, a najčešće parim 50/50 i 70/30 PVG duhanske, a ostale 70/30 VPG.
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 05 sij 2016 09:38 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
|
Pomaže fek0, hvala. Moje pitanje je, koliko ili da li uopče se ostavi "tunel" unutar mesha (uzmimo da je tekućina 70/30 VPG, a zavojnica na 2.5mm ID)?
Koliko bi mesha bilo potrebno da se napravi samo cijev na kojoj bi bila zavojnica, a iznutra se wicka sa pamukom? Da li se time može produljiti vijek trajanja vate, a zadržati svojstva mehsa?
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 05 sij 2016 10:21 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Fyla je napisao: Pomaže fek0, hvala. Moje pitanje je, koliko ili da li uopče se ostavi "tunel" unutar mesha (uzmimo da je tekućina 70/30 VPG, a zavojnica na 2.5mm ID)?
Koliko bi mesha bilo potrebno da se napravi samo cijev na kojoj bi bila zavojnica, a iznutra se wicka sa pamukom? Da li se time može produljiti vijek trajanja vate, a zadržati svojstva mehsa? Ako ne ostaviš rupu u meshu, jako teško povlači tekućinu. Iskreno, nisam primjetio neku razliku u wickanju kod različitih gustoća mesha...kada se tretira kako treba, svejedno je koja je gustoća. Rijeđa tekućina, uži tunel...gušća tekućina, širi tunel u meshu. Stavljanje bilo kakvog sekundarnog materijala unutar mesha meni pobija sami razlog korištenja mesha. Svrha je da staviš i zaboraviš na par mjeseci (meni je u Nextgenu 6 mjeseci stajao isti mesh...radio je savršeno, ali sam ga zamjenio samo iz razloga što mi je bilo dosadno). Ako nešto staviš u njega (vatu recimo ili ne daj bože silicu), onda to trebaš i mjenjati...a vata zapne unutar mesha i po rubovima...uglavnom bespotrebno kompliciranje). Kada se mesh build pravilno napravi, nema potrebe za ničim što bi mu pomoglo kod wickanja...mesh jako dobro wicka. Vata traje dulje ako je u meshu, da...ali ja mjenjam vatu i isperem atomizer svaki puta kada mjenjam tekućinu (ne ako stavljam istu...što je rijetko kada), tako da mi to trajanje vate ništa ne znači, a komplicira život. Naravno, to što pišem vrijedi za atomizere koji su namjenjeni za rad sa meshom...ako ideš dripper ili kayfun slagati na mesh, onda moraš staviti vatu ili silicu da povlači tekućinu na mesh...
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Mesh Postano: 05 sij 2016 10:21 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
catevs je napisao: A koju gustoću mesha koristiš za koji omjer VG/PG-a? Uspio sam skupiti 200, 350, 400 i 500, a najčešće parim 50/50 i 70/30 PVG duhanske, a ostale 70/30 VPG. Svejedno mi je koji koristim...još nisam naišao na gustoću mesha koja ne bi wickala kako treba bilo koji omjer tekućine osim 100% VG. Generalno, nekakva zlatna sredina bi bio mesh 300 ili 400... Isprobaj...igraj se...nema tu striktnih pravila.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 26 tra 2026 13:42. | Zadnji put si ovdje bio: 26 tra 2026 13:42. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |