|
.
Sada je: 24 tra 2026 05:49. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 05:49. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
sin93
|
Naslov: Re: baterije Postano: 12 lis 2015 21:26 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
|
koji sam ja kreten, dao sam paruštine na baterije i sad ovo saznam.. dal ih mogu presječ na 18350 ? onako mislim izbacit iz pole jedan dio da mi ostane 35mm dužine?
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
Tony1111
|
Naslov: baterije Postano: 12 lis 2015 21:29 |
|
|
fek0 je napisao: Tony1111 je napisao: Onda barem panasonic...makar, nemas se cega bojati...potrosit ces pare uzalud...ali ko voli nek izvoli...
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk Hvala ti, ooo, hvala ti što nam otkrivaš takve tajne, veliki meštre kojeg smo čekali da dođe i počne djeliti savjete pune mudrosti. Ljudi! Samo vam novac iz ruku izbijaju! IMR baterije su potpuna glupost i zavjera! Uzmite i lomite laptope svi, jel laptop sadrži baterije koje ćemo koristiti! P.S. ne pričaj gluposti o stvarima o kojima očigledno nemaš nikakvog pojma, netko će stvarno napraviti to što predlažeš i nastati će sranje. Nisu svi sposobni poput tebe. Hvala na prekrasnom obracanju...mozda nemaju svi love ko ti...neznam cemu nastrojenost...nema tu neke nauke...ali ima zlobe.... Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: baterije Postano: 12 lis 2015 21:38 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
sin93 je napisao: koji sam ja kreten, dao sam paruštine na baterije i sad ovo saznam.. dal ih mogu presječ na 18350 ? onako mislim izbacit iz pole jedan dio da mi ostane 35mm dužine? Ti bi rezao baterije???? 
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: baterije Postano: 12 lis 2015 21:41 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
samo te iz laptopa, jbg teško je nač 18350 bateriju u laptopu, možda u onom malom 
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: baterije Postano: 12 lis 2015 22:05 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Tony1111 je napisao: Hvala na prekrasnom obracanju...mozda nemaju svi love ko ti...neznam cemu nastrojenost...nema tu neke nauke...ali ima zlobe....
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk Ne radi se o lovi, radi se o sigurnosti...to nema cijenu. O zlobi nema ni govora, ovo je forum na koji dolaze zaljubljenici u ovaj hobby zajebavat se i reć poneku pametnu...ovo tvoje ne spada u tu kategoriju. Eventualno spada u zajebanciju. Da, baterije iz laptopa se mogu koristiti u krajnjoj nuždi (osim ako se zoveš Rossi) Ne, nisu dobre za ovu upotrebu...obično imaju dosta smanjeni kapacitet uslijed godina korištenja i obično prođu u to vrijeme puno ciklusa punjenja. Ne, nisu sigurne za našu upotrebu...sastav tih baterija je baziran na kobaltu (ICR ili LCO) i bez obzira što obično pružaju visoki kapacitet, to se kompenzira jadnom maksimalnom amperažom koju mogu podnijeti...iz laptopa pogotovo, više manje je pravilo da se discharge rate tih baterija kreće u 1C području (3000MAH = 3A discharge rate)...ali s obzirom da je u laptopu uobičajeno koristiti baterije manjeg kapaciteta (u pravilu od 1800 - 2500mah) discharge rate je još i manji. Rijetko koji laptop u svojoj bateriji sadrži ćelije tipa Panasonic NCR18650B ili LG DBMJ11865 koje imaju discharge rate od 6.5 i 10a. U mehanici na 0.5ohm otporu i na 4.1v baterija mora biti sposobna izdržati pražnjenje od 10 sekundi od bar 8 ampera...nijedna ICR baterija (osim LG MJ1) to nije u stanju.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
prodani
|
Naslov: Re: baterije Postano: 12 lis 2015 22:33 |
|
|
Ne radi se o lovi, radi se o sigurnosti...to nema cijenu. O zlobi nema ni govora, ovo je forum na koji dolaze zaljubljenici u ovaj hobby zajebavat se i reć poneku pametnu...ovo tvoje ne spada u tu kategoriju. Eventualno spada u zajebanciju. Da, baterije iz laptopa se mogu koristiti u krajnjoj nuždi (osim ako se zoveš Rossi) Ne, nisu dobre za ovu upotrebu...obično imaju dosta smanjeni kapacitet uslijed godina korištenja i obično prođu u to vrijeme puno ciklusa punjenja. Ne, nisu sigurne za našu upotrebu...sastav tih baterija je baziran na kobaltu (ICR ili LCO) i bez obzira što obično pružaju visoki kapacitet, to se kompenzira jadnom maksimalnom amperažom koju mogu podnijeti...iz laptopa pogotovo, više manje je pravilo da se discharge rate tih baterija kreće u 1C području (3000MAH = 3A discharge rate)...ali s obzirom da je u laptopu uobičajeno koristiti baterije manjeg kapaciteta (u pravilu od 1800 - 2500mah) discharge rate je još i manji. Rijetko koji laptop u svojoj bateriji sadrži ćelije tipa Panasonic NCR18650B ili LG DBMJ11865 koje imaju discharge rate od 6.5 i 10a. U mehanici na 0.5ohm otporu i na 4.1v baterija mora biti sposobna izdržati pražnjenje od 10 sekundi od bar 8 ampera...nijedna ICR baterija (osim LG MJ1) to nije u stanju.[/quote] Sve je to ok kaj si reko al covjek je reko da misli parit do 20 w pa sumnjam da je rijec o mehanici i od 1.6 do 2 ohma tako nema rijeci od subohmu i nekoj opasnosti. 
_________________ Vamo V5,Kayfun
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: baterije Postano: 12 lis 2015 22:44 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
prodani je napisao: Sve je to ok kaj si reko al covjek je reko da misli parit do 20 w pa sumnjam da je rijec o mehanici i od 1.6 do 2 ohma tako nema rijeci od subohmu i nekoj opasnosti.  Dobra baterija košta oko 55kn i to kod nas. Ako daš pare za mod i atomizer, onda imaš još 55kn za poštenu bateriju. Naravno, svatko ima pravo na izbor, radite vi što god hoćete...nisam vam ja tata, baš me briga...samo pričati da je glupo kupovati baterije kad ih ima u laptopu je idiotizam. To je kao da skačeš iz aviona, ali umjesto padobrana uzmeš šatorsko krilo...šta će ti padobran, bezveze bacaš novce...rađe uzmeš šatorsko krilo i primiš za krajeve. Sletjet ćeš kako god da okreneš.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
brnistra
|
Naslov: Re: baterije Postano: 12 lis 2015 22:54 |
|
|
prodani je napisao: Sve je to ok kaj si reko al covjek je reko da misli parit do 20 w pa sumnjam da je rijec o mehanici i od 1.6 do 2 ohma tako nema rijeci od subohmu i nekoj opasnosti.  Bez obzira na čemu i kolikim otporima pario, slažem se sa @fek0m - ovo će pročitati netko tko tek ulazi u svijet ecigareta. Zbog ovakvih komentara se i dešava to što se dešava po forumu. Pun je Pero d.o.o. oglasa opreme koju su pokupovali ljudi bez ikakvog iskustva i čitajući svakakve komentare i preporuke. Jednostavno se preskaču osnovne stvari što zbog lijenosti što zbog neznanja i onda se otvaraju bezbrojne teme gdje se tim istim ljudima mora crtati što i kako napraviti. Što se cijene tiče te 4 hebene (25R) baterije koštaju cca 20$ i miran si skoro 2 godine. Još jednom sigurnost NEMA CIJENU.
|
|
 |
|
 |
|
Tony1111
|
Naslov: baterije Postano: 12 lis 2015 22:56 |
|
|
Deckovi.... Strah od struje koja je btw jedina imenica zenskog roda koja se nesmije dirati prsticima je dobar strah...  :idea::idea::idea::idea: Volim svoje crvene made in japan...6 komada...nema druge oznake a s time ni brige o ampericima....volticima....bitno da sluze...htio pomoc covjeku...i ja cuo...probao...koristim....dijelim znanje....nije sramota ne znati...nego ne pitati....slazem se da su statistike baterija najjace oruzje marketinga....  Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: baterije Postano: 12 lis 2015 22:56 |
|
|
|
dok god postoji ekipa koja uvjerava da su te baterije ok i dok god se zajebavate zbog ustede od 50-100kn bit ce sranja. onda ce opet biti ecigare su opasne. jesu, opasne su ako si glup i krivo ih koristis. probaj napuniti pusku, okreni prema sebi i pritisni okidac, mislim da ti nista nece biti
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
Sada je: 24 tra 2026 05:49. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 05:49. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |