|
.
Sada je: 24 tra 2026 02:51. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 02:51. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 14:02 |
|
|
nisam puno attyja imao, probao ih jesam, daily drive su mi taifun gt1, clonovi. Rade dobro, dobar okus ako ga dobro slozis a najbolji sa meshom (ako dobro slozis i rjesis curenje (lose gumice na klonu - dihtaju dobro na vati ne i na meshu  )) Sfera v3 -okus stepenicu vise od taifuna izrazeniji okus, i to sa MC, stvarno super, TH je nesto jaci - osjetis navecer upalu grla ak cijeli dan provedes s njom (parim 18, 50/50), izrazeniji okus ali "tamnija" aroma - pdlicno dodje kod duhanskih okusa, tight draw ko kad smotas duvan sa previse duvana, ali meni odgovara. Ne curi ni kad pretjeras sa likvidom, malo zagrglja i to je to. Male dimenzije, ali stane 3ml tekucine, dovoljno za skoro cijeli dan. Minus je punjenje iglom, ali mozes nadodat kasnije i bez igle. Jedino pazit na kolicinu fluffa koji ide oko dimnjaka - previse/premalo i imas dryhitove. Atty ti sam rece kad je vrijeme za punjenje, dobijes dryhit i prethodno smanjenje okusa 
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 14:12 |
|
|
|
neznam, cini mi se da preskaces neke stepenice sto mozda nebi trebao preskociti. po tvojim postovima cini mi se (mozda se varam) da nisi jos nacistu kako tocno napraviti ok setup da sve to wicka kako treba. od tvojih navedenih zelja nisam nijednog imao pa o njima nemogu govoriti, ali ako si ti siguran da znas napraviti setup kako treba - go for it.
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 14:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Famozni je napisao: Znaci wickanje je ona kao spaga, provucena kroz coil pa van. Btw, da budem iskren, gledao sam Gianta sa 15ml kapacitetom  Jel bi moj Evic mogao tjerat te atije? Svakako sam si planirao i uzeti neki mod da si uparim izgled, jer mi ne sjeda srebrni tank sa crnim modom. Ajmo opet, s obzirom da nisi dobro pročitao: Citat: Wickanje je dotok tekućine kroz vatu/silicu/mesh/kabl/keramiku ili bilo koji drugi medij prijenosa tekućine do grijača. Ako nemaš dobar dotok tekućine iz spremnika na grijač, to je loše "wickanje" i dobije se dryhit (zagoreni okus, peče grlo i tako to), ako imaš premalo vate, dolazi do pretjeranog "wickanja", tj. tekućina ima preveliki dotok na grijač i tada atomizer obično počne grgljati i curiti na rupu za zrak... Vapor Giant kapaciteta 15ml je širine preko 30mm...Evic to može pokrenuti, ali je preveliki za njega i nije namjenjen za korištenje na normalnim uređajima. Uzmi Kayfun Lite+ v2 na kojem ćeš se naučiti prvo sve slagati i na kojem ćeš najlakše shvatiti princip rada samog atomizera...nakon toga kreni dalje, prodaj ga i kupi nešto drugo ili ostani na Kayfunu ako ti njegove performanse budu zadovoljavajuće. Uz njega trebaš još i žicu (0.25 ili 0.3mm kanthal) Vatu (mora biti 100% pamuk) Borer, odvijač ili bilo šta tog oblika debljine 2.5mm na šta ćeš motati žicu da napraviš grijač. Dobre tanke škare za rezanje vate (može se i rukama kidati, ali ovako je preciznije) Grickalica za nokte (za rezanje žice) Čelična ili keramička pinceta (za lakše baratanje vatom i zavojnicom kada se slaže grijač...da ne prtljaš prstima po tome) Volja i strpljenje....toga trebaš najviše. Nije na odmet uzeti i rezervne spremnike kao i set zamjenskih brtvi za atomizer koji kupuješ...zlu ne trebalo.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 15:04 |
|
|
eh da sad sam i ja bolje čitao  znači ovaj kayfun: https://www.fasttech.com/products/0/100 ... atomizer-4najbolji klon sa fasttecha, provjereno radi dobro, za druge klonove nismo sigurni  Ako nemaš borer 2.5mm, onda možeš ovo: https://www.fasttech.com/products/0/100 ... ebuildableVatu (mora biti 100% pamuk) i da piše na njoj da nije tretirana nikakvim kemikalijama u procesu izrade (zrak (Sauerstoff) je OK. žicu možeš nać kod nas da ne čekaš, ili na fasttechu ja koristim ovu, ok je: https://www.fasttech.com/products/2169700https://www.fasttech.com/products/2169701ako naručiš na fasttechu sve, stavi u 2 paketa, jer koliko mi je poznato, na iznose veće od 160kn idu državni nameti. samo kayfun izbjegne carinu vjerovatno Singapur Mail stigne za 10 do 14 dana, platiš dolar-brže dođe, regular mail 3tjedna cca Kad savladaš kayfuna, odeš na neki drugi atty A šta se tiče arome, ona se popravi sama od sebe nakon 3+ mjeseca samo na pari
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 15:07 |
|
|
|
China post, prošli put manje od tjedan dana
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 15:09 |
|
|
Roots je napisao: China post, prošli put manje od tjedan dana joj da zaboravio na njih, kod singapur post pošiljki prvo treba 5-7 dana da dođe do singapura, i onda je za 3-4 dana u ZG
|
|
 |
|
 |
|
Cube
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 15:14 |
|
Pridružen: 04 tra 2013 18:55 Postovi: 315 Lokacija: Zagreb - Dubrava
|
Dakle kao vlasnik kayfuna 4, taifuna 2, rosea v2, goblina mini, tilemahosa, aque v2 ...... Mogu ti samo reći ovo: Puno okusa + mouth to lung - Tilemahos v2 Puno okusa + lung - Goblin mini EOD P.S. Ljudi se kunu u Erlkonigine, ali nisam još probao, znat ću ti više reći prekosutra
|
 |
|
bubib5
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 15:23 |
|
Pridružen: 19 ruj 2015 16:42 Postovi: 308 Lokacija: Zagreb/Sjever
|
|
s nestrpljenjem sam cekao odgovore na ovoj raspravi kad i mene isto zanima..
kaja i taja su mi na putu sa fasttech-a..pa cemo vidjet kad se bacim u build-ove..
ali za sada moram rec da mi najbolju aromu za lung hit daje goliath v2 naravno ne sa stock coilovima nego sa mojim build-om, imam i v1 ali mi je aroma nekako tamna, tj ista tekućina mi daje manje arome na v1, zato ce skoro u oglas..
goblin mini nemam, ali ako je suditi po goliathu nemoze bit los..
_________________ Mod:XCube II 160W,Evic Vtc Mini,HCigar Vt200 DNA,Lavabox DNA200 Atty:TFV4,Goliath V2,Ego ONE,Aspire Atlantis V2,Uwell Crown,Aspire Triton,Vapor Giant Go,Aromamizer RDTA V2,Billow V2 Black,Kayfun V4,Crius RTA,Tilemahos,Cyclone,Taifun GT2, 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 15:26 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Famozni je napisao: Znaci wickanje je ona kao spaga, provucena kroz coil pa van.
viewtopic.php?f=85&t=4435
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Famozni
|
Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera. Postano: 13 lis 2015 16:42 |
|
Pridružen: 13 lis 2015 09:17 Postovi: 85 Lokacija: Lega Grad Osijek
|
|
Zahvaljujem svima na odgovorima, svakako cu pogledati preporucene attye.
@fek0
Da, da, taman su se postovi poklopili, ma imao sam Gianta 15ml u vidu, do trenutka kad sam provjeravao velicine i zbrojio da je 2+2=5 i da ga mogu slobodno prekrizit.
Samo da se i osvrnem na savjet da idem postepeno sa atomizerima, u pravu si sto se tice toga, osobno sam imao takav plan, ali presudilo je nesto, tocnije poznavajuci sebe, prvenstveno neki ajmo reci medium kayfun mi nije napet, cak mi je odbojan, ali to je sad druga prica, hocu reci da poznajuci sebe, necu se nikad natjerat ucit slagat, wickat, koristit rba i slicno ako krenem polako, dok cu odradit sve ako uzmem ovo sto planiram, malo grdo sam objasnio, ali nadam se da se shvaca poanta, ima tutoriala, prijatelja i ovaj forum pa cu se naucit i wickat, meshat i sve ostalo. Ovu sitnariju i pomagala sto su u proceduru narucivanja. Cjenim savjet maksimalno, da ne bude nekakve zabune.
_________________ Kayfun Five Pawns / Hcigar DNA200
|
|
 |
|
 |
Sada je: 24 tra 2026 02:51. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 02:51. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot*, Google [Bot] i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |