Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Molim pomoć za RBA atomizere
 Post Postano: 26 pro 2015 18:08 

Ljudi ajde malo samo smirite tenzije, kao početniku gledao sam i ostale postove, pa je bila svađa oko kayfuna, lemo 2 i itd..., plus sam gledao na fasttech-u toliko subohm atomizera da glava boli i što je najgore vjerojatno bi i odabrao najgori, ovako sam dobio odgovor na što se moram bazirati, e sada žica, to je ono što me je mučilo, jer sam pogledao bezbroj filmića na yubitu oko pravljenja grijača, a ovako sam se bazirao na subtank i djelomično dobio odgovor na svoja pitanja, ali početak je svaki puta težak i zato je postavljeno ovakvo pitanje da bi riješio neke dileme.

PS: kako je rekao Crazy Kipper, ima gotovih grijača, te uzeti jedan paket i pritom vidjeti koja debljina žice mi odgovara i na čemu se trebam bazirati pri izradi, a kako nisam bio upućen i nisam znao odakle krenuti ove su mi informacije jako pomogle.

Hvala svima na dobronamjernim porukama i savjetima.

:51:

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 pro 2015 18:28 

fek0 je napisao:
Zašto bi pario na 40w? Meni sasvim normalno radi na 0.8 otporu i 25w 0.3 zica...
Zašto bi se jebački grijao coil? Grije se pretjerano samo ako pretjeraš sa snagom...
Zašto sumljaš umjesto da sumnjaš?
Zašto pričate jedno, a možda njemu paše nešto sasvim drugo?
Zašto uopće predlažete nešto čovjeku, umjesto da kupi metar od svake debljine i slaže grijače dok nađe ono što NJEMU paše?
Zašto su ljudi lijeni i pitaju ovakva pitanja umjesto da se sami potrude ili da potraže na forumu odgovor na isto fakin pitanje postavljeno par stotina puta?
Zašto ovakvi topici meni još uvijek abnormalno idu na živce?
Zašto početnici očekuju da im netko da točne upute kako da nešto naprave i da oni ne moraju ništa raditi i istraživati, umjesto da shvate da ih se ovdje samo usmjerava, a sve ostalo moraju sami?
Zašto rijetko tko shvaća da nešto što paše jednom, ne mora nužno pasati drugome?
itd....

:P

pitaj ga za 2 tjedna dal je pokušavo ić do 50W ne 40.
odgovoreno gore.
zato što sumljam, ne sumnjam

za ostalo neču odg jer me ne zanima :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 pro 2015 18:38 

Ma nema tu tenzija :D

Ako budeš sam radio, uzmi kuro coiler s onog linka što sam stavio. Tih pet dolara nije puno a čini razliku. I kupi si po metar svake žice u MTM-u i probavaj.

Evo, moje iskustvo - 0.25 pretanko, sfuflja mi se coil kada guram vatu. 0.3 je ok, iako osobno više preferiram 0.4, odgovara mi debljinom i čvrstoćom, a da nije kao 0.5, koja mi je predebela.

Isto tako mi odgovara 0.4 jer mi najviše odgovara taj broj namotaja za ohmažu koju parim. No, to sam ja i nekome možda to ne odgovara.

Isprva su mi subtankovi i slični odgovarali, sada više ne. Previše zraka. Sada sam na Spheroid v4 i Rose v2. Iako hrpa ljudi kaže da im je airflow premali meni je izvrstan, čak ga i smanjujem. Subtank mini je super, ako uzmeš njega nećeš pogriješiti.

Isto tako, prvi rebuildable koji sam kupio je bio Rose v2. Pošto sam prije toga jedino mijenjao gotove coilove na Ego Xl malo je reći da je bio šok kada mi je to čudo došlo u ruke. No kad se naučiš na tom motat onda nemaš problema s nijednim drugim :D

Al šta je, moraš probavati da bi znao što je dobro. Sve je to subjektivno, to kao da nikada nisi probao okus čokolade pa ti ja objašnjavam kakav je. To ti mogu samo dočarati no dok ne probaš nećeš nikako znati. Isprva sam mislio da je ego xl strava, sada ne. Mislio sam da necu moć bez gold ducata a sada ima deci i pol kojega ne koristim. Mislio sam da će mi se svidjeti attyji sa puno zraka, sada bježim od njih...uglavnom probavaj.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 pro 2015 19:00 

ajde reci nam kako voliš pariti. Uvlačenje direkt u pluća ili u usta pa u pluća-ko cigaretu. Mod koji koristiš ili namjeravaš koristiti koliko snage isporučuje (W). Prema tome bi ja gledao koju žicu koristit. za početak. Da li kod parenja, voliš potezati kratko-kao cigaretu, ili ideš na duga povlačenja?

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 pro 2015 19:13 

buje3000 je napisao:
ajde reci nam kako voliš pariti. Uvlačenje direkt u pluća ili u usta pa u pluća-ko cigaretu. Mod koji koristiš ili namjeravaš koristiti koliko snage isporučuje (W). Prema tome bi ja gledao koju žicu koristit. za početak. Da li kod parenja, voliš potezati kratko-kao cigaretu, ili ideš na duga povlačenja?

Viš, to bi bilo dobro da se napravi neki upitnik takav, dodamo još pitanja i na temelju toga što osoba odgovori damo preporuku :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 pro 2015 19:49 

buje3000 je napisao:

Trenutno koristim kao cigaretu (tako sam naučio u dugogodišnjem polakom trovanju duhanom), što se mod-a tiče biti će istick 50W, 4400mha, ali što sam sve vidio u ostalim postovima na forumu, bitno se je igrati sa žicom da bi se dobilo ono što hoćeš i naravno najbitnije je kvalitetna tekućina uz sve to. jer vjerujem da ste taj dio preskočili u svakom postu u kojem ste raspravljali o atomizeru ;)

Hvala svima na komentarima i pomoći do sada.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 pro 2015 20:26 

onda gledaj atomizere za Mouth to lung (MTL). subtank je napravljen za direktno uvlačenje (DTL). Ako i uzmeš kayfuna, to više gledaj kao učenje. uvijek ga možeš prodat i uzet nešto bolje. a opet, bolji je doživljaj parenja nego na genitanku. Sa žicama se možeš igrat malo i vidit šta ti odgovara. Za kraća povlačenja, tanka žica jer se brzo zagrije i hladi. dakle 0.2.mm , 0.25 žica se sporije zagrijava dobra je za srednja povlačenja, tako nekih 5 sekundi recimo. itd itd. što deblju žicu uzmeš, možeš duža povlačenja radit. što je žica deblja, ima manji otpor po dužini žice. ja bi uzeo 0.25 kanthal za početak. preporučio bi kayfuna jer je najlakše za složit, nemoraš gledat jel vate ima premalo ili previše itd itd. za druge attije već treba gledat jer će curit ak je krivo složeno, a to početniku može prouzrokovat dosta živcirannja. ito tako, lakše se radi s debljom žicom nego tanjom. ovisi šta želiš postić

da, tekućina je najbitnija. s vremenom se nađu dobre tekućine koje ćeš željet koristit iz tjedna u tjedan. a to nađeš probavanjem.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 pro 2015 22:27 

Ja sam isto nov parioc i najbolji savjet sa moje strane je da odes na bar jedan meet u virage i svi ce ti biti voljni dati da probas sta imaju pa mozes naruciti sta ti se najvise svidi, a ovo citanje i savjeti sa neta ti mogu pomoci puno ali samo ako znas o cemu se radi, cak mozes zamoliti da ako netko ima sta zelis da ti donese na meet da probas.
To ti je najbolji savjet koji ti mogu dati jer je isto tako bilo kod mene a vjerujem i kod drugih decki na foruma a i imam samo pohvale za ekipu sa foruma.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 pro 2015 12:08 

Hvala svima na pomoći, evo već imam neki dogovor za kavicu s ekipom iz kvarta a ovdje je aktivna na forumu, pa ću vidjeti njihova iskustva.

Kako sam vidio trebao bi isprobati ova dva RBA atomizera, pošto daju drugačiju paru:

* SUBTANK Mini V2 Styled OCC Clearomizer (veći otvor, puno pare u kratkom povlačenju)
* GT-T V2 RTA Rebuildable Tank Atomizer /taifun/ (manji otvor, više djeluje kao obična cigareta)

plus oba daju odličnu aromu tekućini, također za početnika odlični za učenje i sastavljanje dobrog setupa koliko sam primjetio.

i na kraju s njima se igrati s žicom kako bi vidio najbolji setup koji meni osobno odgovara.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 pro 2015 12:16 

Uzmi taifun GT, odlicna aroma. Ali samo taifun GT, a ne ovo kaj si ti napisao :zu:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

[ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club