|
.
Sada je: 26 tra 2026 01:58. | Zadnji put si ovdje bio: 26 tra 2026 01:58. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
fek0
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 14:24 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
shale84 je napisao: feko možeš malo objasnit ako nije problem
Taj atomizer, kao i Phenomenon, Ubertooth, Fogger v2 i slični ima plus spoj napravljen tako da mesingani/posrebreni disk unutar baze dodirom prenosi struju na plus pin koji je tebi u Rose v2 sa strane...taj plus pin bi trebao biti izoliran od tijela atomizera i trebao bi ići skroz dole u 510 konektor...ili pomoću navoja ili nekom drugom metodom da se spaja sa diskom u bazi. Mislim da ga je Valter bio zalemio...možda griješim ali čini mi se da je. TC zahtijeva jako dobre spojeve na kontaktima...kao što imaju npr. Kayfun, Aromamizer, Tilemahos pa čak i Taifun (isto ima disk, ali plus pin ima kontakt na navoj...a to funkcionira dobro) i sl., kad je ovako da se plus pin iz 510 pomoću diska/pločice samo naslanja na plus pin u decku, obično dolazi do problema u radu sa osjetljivom TC elektronikom...otpor skače bezveze...ti staviš 200c a mod ti baci na grijač 250 ili čak 300c...i tako to. Recimo, Na Ubertoot UTA mogu ja složiti setup koliko god hoću perfektno...on nikada neće raditi normalno u TC-u upravo zbog toga. Po meni su takvi atomizeri namjenjeni za parenje u Power modu.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
shale84
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 14:36 |
|
|
fek0 je napisao: shale84 je napisao: feko možeš malo objasnit ako nije problem
Taj atomizer, kao i Phenomenon, Ubertooth, Fogger v2 i slični ima plus spoj napravljen tako da mesingani/posrebreni disk unutar baze dodirom prenosi struju na plus pin koji je tebi u Rose v2 sa strane...taj plus pin bi trebao biti izoliran od tijela atomizera i trebao bi ići skroz dole u 510 konektor...ili pomoću navoja ili nekom drugom metodom da se spaja sa diskom u bazi. Mislim da ga je Valter bio zalemio...možda griješim ali čini mi se da je. TC zahtijeva jako dobre spojeve na kontaktima...kao što imaju npr. Kayfun, Aromamizer, Tilemahos pa čak i Taifun (isto ima disk, ali plus pin ima kontakt na navoj...a to funkcionira dobro) i sl., kad je ovako da se plus pin iz 510 pomoću diska/pločice samo naslanja na plus pin u decku, obično dolazi do problema u radu sa osjetljivom TC elektronikom...otpor skače bezveze...ti staviš 200c a mod ti baci na grijač 250 ili čak 300c...i tako to. Recimo, Na Ubertoot UTA mogu ja složiti setup koliko god hoću perfektno...on nikada neće raditi normalno u TC-u upravo zbog toga. Po meni su takvi atomizeri namjenjeni za parenje u Power modu. Hvala puno Feko,moguce da mi zato i neradi kako treba,pokusacu kasnije sa kajfunom,nemam sad drugi atty,erl2 mi je na putu,po ovom sto kazes on bi trebao biti pun pogodak
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 14:38 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
shale84 je napisao: Hvala puno Feko,moguce da mi zato i neradi kako treba,pokusacu kasnije sa kajfunom,nemam sad drugi atty,erl2 mi je na putu,po ovom sto kazes on bi trebao biti pun pogodak Uzmi u obzir i da ne znaš složiti TC setup...probaj radije sa Kayfunom, da.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 14:39 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Dobro feko kaže. Svaka mu je na mjestu osim toga da sam lemio. To bi bio loš omjer uloženog/dobivenog. Rose ne valja niti da ga se pozlati. Ima puno boljih atomizera s kojim se isplati poigrati.
Svi ti spojevi su napravljeni tako da se kineski ss naslanja na kineski ss. Puno bolji rezultati se dobiju kada se stvar pobrusi do mesinga. A ako se može zalemiti, još bolje. U stvari onda je idealno, kako znamo iz poučka o Foggeru V2.
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 14:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Ipak nisi lemio...valjda sam onda pomješao sa Fogijem 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 14:46 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
fek0 je napisao: Ipak nisi lemio...valjda sam onda pomješao sa Fogijem  Danas sam se očešao sa Foggijem. Da nisam morao po malu ići već bi radio ono što mu najbolje ide. E, njega se isplati lemiti i raditi kardiovaskularne operacije. Ono što dobiješ se ne može usporediti s ovim novim isplj... atomizerima.
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 14:51 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Je...moram priznati da dan danas radi odlično...tu i tamo ga iznenadim sa nekim finim liquidom  U njega idu samo fine stvari.
|
|
 |
|
 |
|
shale84
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 18:38 |
|
|
evo složio kajfuna i radi za 5(naravno kajfunsko 5  ),biće feko da si u pravu glede ruže i TC-a,zasad se vraćam na power mode.e da, jel može ss žica da se složi mc grijač kao kantal ili je predviđena za spaced.i offtopic,feko da li prokuhavaš ovu olea vatu?
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 12 sij 2016 18:41 |
|
|
|
Moze mc bez po frke....savjet ak ides u power,radije slazi sa kanthalom,manje struje povlaci,duze drzi baterija,ss samo po meni nepotrebno zdere bateriju,a efekat isti...naglasavam MENI je tako!!
|
 |
|
shale84
|
Naslov: Re: Potrebna pomoc za ss i tc setup Postano: 12 sij 2016 19:59 |
|
|
 pa naravno da neće da radi kako ja hoću kad sam ga gurao na 200w,sad sam tek provalio da uz temperaturu moraš uštimat i vatažu jbte.NOOB
|
 |
Sada je: 26 tra 2026 01:58. | Zadnji put si ovdje bio: 26 tra 2026 01:58. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 4 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |