|
.
Sada je: 03 tra 2026 16:04. | Zadnji put si ovdje bio: 03 tra 2026 16:04. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
veljo_81
|
Naslov: Re: help :) Postano: 16 lis 2014 08:06 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 912 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
malo sam ga dobio, postavio sam spage jednu iznad druge i podigao coil, 7/6 namotaja 1,9 ohm, ponekad pecne ali dosta rijedje i slabije nego ranije, para je osjetno hladnija, odnosno nije onako vruca, taman je nego citam drugu temu gdje Valter pise o vamo v6 kako kasni sa zagrijavanjem coil-a, to meni radi nemesis, nikad kao oni na yt cim sloze i pale na suvo, njjima se odmah uzari a kod mene nece, tek treci - cetvri put kad okinem uzari coil kompletno, mozda tu cuci problem, svaki dan ocekujem furry-s mod, magnete za nemesis i hybrid konektor za kayfun pa cemo vidjeti hoce li se opsti dojam popraviti
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: help :) Postano: 16 lis 2014 08:23 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Nemoj ništa očekivati od svega što si nabrojao.
Imaš 1.9 ohma sa 7/6 namotaja. To je debela žica za MC. Njoj treba snage i vremena da se zagrije. Ono na YT može biti bitno manji otpor ili jednostavno editiranje videa da bi bolje izgledalo. Ne govorim ti da bi trbao smanjiti otpor nego promijeniti žicu u 0,2 ili 0,18. Naravno da onda nema MC i vate, ali zato radi kako treba.
Nemesis može imati priličan VDrop i možeš ga dovoljno loše složiti da su kontakti loši. Nikada ne iskorištavaš punu snagu baterije. Onda će se takva debela žica još teže grijati. Sa magnetima to još više dolazi do izražaja. Onaj hyvbrid kit bi mogao pomoći ali ne zato jer je to nešto posebno nego je koji spoj manje na koji trebaš misliti pa je lakše dobro podesiti.
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Re: help :) Postano: 16 lis 2014 08:42 |
|
|
|
ne radim mc, radim obicni coil od 0,2 zice na 2x2mm pletene spage, mozda malo jace zatezem pa ispadne samo 1,9 ali tako mi je lakse napraviti jednake razmake izmedju namotaja
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: help :) Postano: 16 lis 2014 08:53 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Eto ti i odgovora. 2x2 mm špage sa 5 namotaja je 2 - 2.1 ohma.
Ne smiješ toliko stezati ili ti se negdje javlja kratki spoj. A izgleda ti to stežeš prilično jako.
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Re: help :) Postano: 18 lis 2014 01:07 |
|
|
jebem li ga, mozda je problem u ovoj ncr zici s ft, 7 namotaja je 2-2,1 ohma, sad sam namotao sa fecral (valjda) s mtm-a, 0,15, 5 namotaja 3 ohma uglavnom rijesio sam se vruce pare sa podizanjem coila ali ostalo je peckanje, blago po jeziku i malo u grlu, takvo peckanje sam imao na aerotanku, moguce da ima neke veze sa kolicinom zraka, aerotank nisam mogao da parim pa sam i dalje pario protank, poslije si ti Valtere pisao da se smanji zrak na min i lagano vuce da se izbjegne peckanje, tako je radilo al mi je patnja lagano povlaciti sve u svemu ide taj kayfun, guram ga sad citav dan, ne nosim backup, malo vise trosi od dosadasnjih igracaka al jbg, vise je kubika pa mora 
|
|
 |
|
 |
|
mateo
|
Naslov: Re: help :) Postano: 18 lis 2014 02:02 |
|
|
veljo_81 je napisao: al jbg, vise je kubika pa mora  Dobra, dobra... 
_________________ Klon od klona.
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: help :) Postano: 18 lis 2014 04:38 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Nešto tebi definitivno ne štima tu. Ja isto nisam ljubitelj vrele pare, ali kaja radi sasvim normalno na 1.1-1.3 Ohm, čak mi na 1.3 Ohm daje malo i prehladnu paru za ono što mi paše. Nikakvog peckanja i slično nisam iskusio. Jedino kad je peckao mi je bilo prvih 2 puta kad sam još uvježbavao setupe pa sam nagurao previše silice unutra i nije mi imao odakle povlačiti tekućinu jer su kanali bili prekriveni špagom. Da tebe isto ne muči slabo natapanje, pa otuda peckanje?
Kaja kad dobro natapa, svaka 2 prosječna povlačenja bi trebala pustiti mali balončić zraka u tank, to je znak da tekućina uazi u komoru...
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 18 lis 2014 13:17 |
|
|
|
Natapa ona dobro, i pusta taj baloncic, ne mozes osjetiti ni 20 puta ako potegnes zaredom da nije natopljena, kod mene ima malo previse tekucine, mislim da mi uleti malo zive tekucine pa od toga trne malo jezik i grlo, tek kad mi tank dodje pred kraj onda je najbolje parenje, nisam experimentisao sa guranjem silike oko baze, odsjecem malo vise od dimnjaka i smotam u S, nisam jako ni nagurao u dno, bolje mi je da vise kvasi nego da ne natapa, nemam vremena, cim uhvatim probacu tu izvesti kakvu kombinaciju
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Re: help :) Postano: 26 lis 2014 18:01 |
|
|
|
kayfun definitvno pretopla para u mom slucaju, jezik mi je onako, kao da sam pio nesto vruce ne parim nista sem njega al danas iz dosade uzmem squape, nanovo silika 2 ohma, kao da je iz frizidera u odnosu na kayfun, aroma mnogo izrazitija jedino sto squape protok zraka 0 pa je patnja za pariti ne da mi se vise slagati setup napamet pa cu radije prvo pitati, dal bih umanjio mozda temperaturu pare ako bih u kayfun stavio 1x2mm silike kao u squape, nisam probavao a mrzi me da rasturam kayfun vise i zasto mi je u squape-u aroma prava a u kayfunu mnogo manje izrazita ako je kod kayfuna 8-ica, znaci 3 struka silike u odnosu na jednu u squape-u, otpor isti, 2 ohma, ja sam se vodio tim da sto vise silike to bolja aroma pa mi to cudno
|
|
 |
|
 |
|
Rain
|
Naslov: Postano: 26 lis 2014 20:37 |
|
|
|
Slozi kayfun na 1.4-1.6 ohma, microcoil i vata. 2 ohma je definitivno previsoko za njega. Isto tako, koji promjer je silica i kako je slazes u kayfunu?
_________________ mod: ZNA40, Deviate DNA40, Cachalote DNA200, Wismec Reuleaux DNA200, Volcano Lavabox DNA200, Evolv Reference mod DNA75 atty: Kayfun v4, Kayfun mini v3, Erlkonigin, Squape R, Le Magister, Le Zephyr, Mad Hatter, Patriot 
|
|
 |
|
 |
Sada je: 03 tra 2026 16:04. | Zadnji put si ovdje bio: 03 tra 2026 16:04. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |