Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 153 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013)
 Post Postano: 03 vel 2014 21:13 
Moderator

Healthcabin je u čajni i računaj da roba od tamo putuje barem 20 dana a moguće je da te opali i carina. Cart ili atty, oba se "troše" i moraš ih reparirati ili zamijeniti grijač.
Dvije baterije su minimum makar jedna spinerica i jedna obična kao backup.

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 21:29 

Ako u blizini nemaš ekipu koja već duže vrijeme pari i može ti uletit nešto ako ti je kriza, svakako se opskrbi sa barem duplim setom svega. Nije skupo, a dobru opremu u dobrom stanju možeš lako prodati uz male gubitke. Kad prelaziš na paru uvijek ima puno razloga da ipak zapališ, pa bar da eliminiraš taj da ti oprema ne radi :)

Baterije (2 komada) - nisu passthrough:
http://www.thebestshop.eu/shop/batterie ... ttery.html
ili
http://www.thebestshop.eu/shop/batterie ... ttery.html

Punjač:
http://www.thebestshop.eu/shop/chargers ... -riva.html

USB adapter (ako ga već nemaš jer je standardni):
http://www.thebestshop.eu/shop/chargers ... aptor.html

Clearomizer (barem 2 komada, a možeš i više da imaš za igru):
http://www.thebestshop.eu/shop/clearomi ... mizer.html
ili slično nešto

Rezervni grijači (uzmi 5 komada):
http://www.thebestshop.eu/shop/clearomi ... heads.html

Za tekućinu neznam što bih ti preporučio... Ja sam počeo sa ovim, USA Mix/MAB 16mg/ml i odvuklo me od cigareta uspješno.
http://www.thebestshop.eu/shop/e-liquid ... iquid.html

Shop je u Irskoj i trebalo bi stići sve za manje od tjedan dana i to bez carine i PDV-a.

Za HealthCabin... Shop je u Kini i dosta su ozbiljni. Heaven Gifts su još bolji i ozbiljniji. Fasttech je jeftiniji... To su ti opcije za kasnije, a za sad uzmi nešto iz bližih krajeva da ne čekaš mjesec-dva bezveze...

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 21:30 

Super... Hvala na brzom odgovoru... Znao sam da ću ovdje naići na dobre duše da mi malo rasvijetle cijelu tu situaciju :)

Da li bi taj spinner po vašem mišljenju zadovoljio pušača u smislu da daje mogućnost pojačavanja/smanjivanja okusa? Želim mogućnost regulacije tog okusa kako bi vidio šta mi najviše paše a ne da kupim neki "fiksni" koji ne meće zadovoljiti. S druge strane, preporučeni V5 sa baterijama mi se ipak čini "prenaprednim" za sada.

Šta se tiče Cart-a, da li je za njega samo dovoljno kupiti set grijača (ono na dnu) koje mjenjam kada se "istroše" ili treba mjenjati i cijeli taj Cart??

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 21:44 

Spinner ima mogućnost regulacije od 3.3-4.8V. Ja osobno koristim Spinner 1300mAh za izlaske jer ne volim vući modove van uglavnom. Izdrži mi skoro cijeli dan, a koristim ga puno! Po meni je za početak ipak bolje uzeti dva Spinnera nego jedan MOD. Spinner uvijek dobro posluži i kasnije. Za MOD treba uzimati još i bateriju, punjač... Ima vremena za to, a osim nekih specifičnih tipova grijača, razlika između Spinnera (Twist) i MOD-a praktički ne postoji. Kao pušač, teško da ćeš primjetiti neku značajnu razliku u okusu, to dolazi s vremenom. Za početak je dobro imati regulaciju napona da se dobije dovoljno pare, te da se izbjegne zagoreni okus. Startaš na najnižoj voltaži, pa lagano podižeš...

Za cart, ako pričamo o T3S-u dovoljno je promijeniti grijač. Ali nisu skupi, pa uzmi par komada T3S i par grijača za njih. Nešto za rezervu, nešto za testiranje raznih tekućina...

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 22:24 

E odlično...

Inače, pokušao sam složiti ove varijante kod Iraca i u onom mtmstore-u i čak mi je u ovom drugom došlo par eura jeftinije... A nekako mi se čini zgodnije naručiti kod nas i dobiti na Tisku (bez poštarine obzirom na iznos) nego čekati iz irske :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 22:29 

Tim bolje! Inače, ove sam linkove nedavno slao frendu, pa su mi ostali. U MTM-u tada nisu imali sve, pa zbog jednostavnosti narudžbe. Ti svakako uzmi u MTM ako štima cijena!

Strpi se par dana da stigne i sretno sa prelaskom na paru!

Povratak na vrh 

Naslov: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013)
 Post Postano: 07 tra 2014 00:58 

Imam pitanje, a ne vidim ovdje nigdje odgovor. Radi se o ohmaži. Što znaci kad grijac ima 1.5 ohma ili 2.2ohma? Koja je razlika i da li treba gledati koju/kakvu bateriju kačiš na koju ohmažu?

Sent from my Nokia 3310

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2014 01:13 

grave je napisao:
Imam pitanje, a ne vidim ovdje nigdje odgovor. Radi se o ohmaži. Što znaci kad grijac ima 1.5 ohma ili 2.2ohma? Koja je razlika i da li treba gledati koju/kakvu bateriju kačiš na koju ohmažu?

Sent from my Nokia 3310

viewtopic.php?f=31&t=453&p=4353&hilit=tablica+otpora#p4353

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Naslov: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013)
 Post Postano: 07 tra 2014 01:21 

Hvala! Puno toga tu ima i tesko se snalazim. Idem položit fiziku, pa cu valjda razumjet taj post iz linka!

Sent from my Nokia 3310

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2014 04:23 

grave je napisao:

Uzmi bateriju koja ima regulaciju voltaže (Joyetech Twist, Kangertech EVOD VV, Vision Spinner...) i nije ti toliko bitno. Grijače uzmi od 1,8-2,5Ohma za početak, a kasnije isprobavaj druge. Uglavnom, mijenjaš voltažu na bateriji dok ne dobiješ zadovoljavajući rezultat (npr. Joyetech eGo-C normalno radi na 3,3V sa 2,2Ohm grijačem, ali svatko ima svoj ukus). Za ostale stvari, razumjevanje svih pojmova, nešto malo elektrotehnike i elektronike ima vremena. A i nije baš nužno poznavanje svega toga za jednostavno korištenje :)

Povratak na vrh 

[ 153 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club