|
.
Sada je: 25 tra 2026 06:41. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 06:41. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 07 svi 2013 20:04 |
|
|
Fosna je napisao: Ja sam jučer nabavio svoju prvu opremu za parenje. Uzeo sam za svaku sigurnost dvije rezervne baterije 3400mAh (vjerujem 3100mAh  ) i sada su sve tri pune. Mislim, eVic je passthrough i ne bih smio imati problema zbog baterija uz malo samodiscipline. Fosna, odličan primjer opskrbljenosti baterijama!  Ne mo'š ostat bez struje nikako osim ako ne zapostaviš pravovremeno punjenje. Aj da se osvrnem malo na tvoj potpis... Dry throat! Excellent! That's more than enough reason for a cold  ! Samo pit tekućine u dovoljnim količinama i nema problema sa sušenjem grla.
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 07 svi 2013 20:27 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Ajme komplikacija oko baterija. Ja sam ostavio smrduše na dvije baterije od 180mAh, pa nabavio još 2 od 280mAh... vjerujem da su svi prije 2-3 godine punili baterije svakih 4-5 sati... Kritično je prvih tjedan dana uz jutarnju kavu. Tokom dana zadržite naviku da parite svakih 1-2 sata i ne smanjujte nivo nikotina prvih 3-4 mjeseca.
Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 07 svi 2013 21:50 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Rinaxd je napisao: Goran_M. je napisao: Za početak parenja potrebno je sljedeće: - BATERIJA: eGo C twist od 1000 mAh ili dvije eGo baterije od 900 ili 1100 mAh Zasto samo jedna twistica?  2 baterije najbolje 2 twistice ili ako je to previše novaca 1 twistica i jedna "obična" za krpanje dok se twistica puni my 2c
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Deckardcain
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 07 svi 2013 22:01 |
|
|
Evo i ja svoj prilog temi  Za prvu ruku onaj komplet s jednom baterijom i jednim ce 5 dok ne vidim da je to to. Kad san (vrlo ubrzo) uvidija da mogu parit, da mi je sto puta veći gušt od duvana i kad san rješija više ne kupovat cigare uzeja san biansi imist 2 set, zna se šta je u njemu (od 1100 mah.) Uz to grijač rezerve i 5 tankova i 5 fitilja (za nedaj bože  ) uz to je došla vivi 2 i twistica od 1000 mah, te ovi kanger protank kojega mi je još žaj otvorit Sad se osjećan nekako dovoljno miran dok mi ne stigne vamo s dvi vive sa oceana kojega čekan već skoro misec dana Eto, to je moj početnički set, i osjećan se mirno i spokojno, a svi ovi koji su krenili ka i ja i ostali na jedan bijedni kompletić sad već kupuju duvan odavno (a nisu prestali parit) i od mene žicaju gorivo E sad ovo valjda izgleda da sam teški pacijent  il san se samo kvalitetno spremija za teški boj  ko će to sad znat....  Eh da....oni početni komplet sam poklonija prijatelju....koji mi ga donese na servis tu i tamo  I nek mi niko ne govori da mu je ovo previše novaca ili nešto slično ovome, ovo bi sve zdimili u misec dana..... 
_________________ Tilemahos, Expromizer 1 i 2, Kayfun V2+, Kayfun mini v3, Tajfun GT, VTC 2 mini, Eleaf pico, Poldiac, Nanos.
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 07 svi 2013 22:05 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Deckardcain je napisao: E sad ovo valjda izgleda da sam teški pacijent  il san se samo kvalitetno spremija za teški boj  ko će to sad znat....  kakav pacijent, da vidiš mene i moju "kutijicu", prvo volim pariti i još k tome volim se igrati sa opremom i mizerima i baterijama 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Rinaxd
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 08 svi 2013 09:27 |
|
|
Goran_M. je napisao: Rinaxd, vidim tebe još uvik "doziva" smrduša. Na koliko si mg nikotina? Jel tekućina duhanske arome? Ako si smanjila razinu, a da pojačaš miligramažu, (18, 24?) možda te onda neće više "dozivat". Plus duže će ti trajat i baterije i grijač jer će te valjda zadovoljit npr. 24 mg pa će ti se i manje parit!?? P.S. Izbaci iz kuće sve šta asocira na smrduše, ja sam to napravija odma prvi dan i do sad nikakvih problema cigaretno - krizne prirode nije bilo.  18 mg, duhanska, pocela s tim i max 1ml parila, uglavnom manje.. Onda je dosla Viva koja vise trosi pa sam 2 + ml trosila.. Kombinirala svasta.. I sad mi je 18 mg mozda i malo a ja mislila da cu smanjiti do sad.. Valjda sam se 100 puta predozirala kombinirajuci paru i dim.. Ne znam, neka nervoza me hvata.. Kao kad sam znala nakon pauze zapaliti cigaretu i pusim a u isto vrijeme dobivam signal da trebam cigaretu.. Ok mi je s Cc-om, nije da ne mogu bez cigarete, samo sto poparim 4 ml bez problema.. Zadnjih dana sam uglavnom doma pa moguce da mi je i dosadno  Uglavnom, pise da ego 650 traje 6h parenja a meni se nakon 4-5h isprazni a druga potraje do navecer..
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 08 svi 2013 10:15 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Rinaxd mislim da si ti malo zapela na onom mjestu gdje sam ja zapeo kada sam došao na ovaj forum. I na tom mjestu je zapeo i ostao moj prijatelj koji je sada na placovskom duhanu. Da se tebi to ne bi dogodilo, predlažem da pročitaš savjet. Vjerujem da će se u mnogome većna složiti.
Kada sam došao, bio sam na eGo-T i CE6. A to bi bilo skoro isto kao i ovo što ti imaš. Nije bila bijela ecigareta ali je barem radilo. Dok nisam došao do toga da grijač košta 25 kn i nijenjam ih svaka 2-3 dana. To mi je bilo skupo.
Tada su me podučili kako se radi dryburn.
No dryburn ne može potrajati dovjeka i morao sam kupiti novi grijač ili slagati sam. Financijsko poslovanje mi je reklo da imam 5 minuta vremena za to. Kupio sam nevjerojatno skup fiber i mesh i opet mi je bilo jefninije. Počni motati. Nema ti spasa ili si na placovskom u skorije vrijeme.
Onda si nabavi Vamo. Zašto Vamo? Zato jer je najpovoljniji. Sasvim solidan stroj za cijenu. Treba ti jer setup neće biti tip top, a Vamo to sve gura kako treba uz korekcije snage i napona.
Onda uzmi BCC i počni pariti čisti VG. I nabavi lepezu da rastjeraš paru oko monitora jer je ima u nenormalnim količinama.
Nakon toga si uzmi genesis ili oddy jer to moraš probati. Do tada si savladala motanje i na slijepo. Na tvoj Vamo lijepo paše AGA-T+ i nešto mrvicu manje RSST, ali je potonji bolji i jednostavniji.
Kada imaš genesis shvatiš da bez mehaničkog moda to ne ide. Dakle cijev s tipkom i bez zaštita na 1.2 ohma. Bez toga ne ide puls metoda setupa.
Sada sigurno znaš i koje ti arome odgovaraju pa se baciš i na mučkanje. Postani i ti alkemičar početnik. Za ciju mjesečne potrošnje opremljena si za cijenu godinu ako ne i više. Vrijeme koje je potrebno za mučkanje ne bi trebao biti problem. Mislim, koliko treba da se nakapa nekoliko kapi arome?
Na forumu imaš ekipu koja će ti pomoći na svakom koraku. I prestani sam smrdušama na 3 dana. Nakon toga probaj zapaliti. Kada nakon 3 dima pozeleniš, neće ti više pasti na pamet da je pogledaš. Ja se upustim svaki mjesec probati to sranje. Tradicijski. Zadnji puta nisam mogao spavati cijelu noć koliko mi je bilo zlo od toga. Nije pomogao ni božanstveni kolačić sa cimetom od Tihomira.
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 08 svi 2013 11:28 |
|
|
Valter je napisao: ..... Dok nisam došao do toga da grijač košta 25 kn i nijenjam ih svaka 2-3 dana. To mi je bilo skupo.
Tada su me podučili kako se radi dryburn.
No dryburn ne može potrajati dovjeka i morao sam kupiti novi grijač ili slagati sam. Financijsko poslovanje mi je reklo da imam 5 minuta vremena za to. Kupio sam nevjerojatno skup fiber i mesh i opet mi je bilo jefninije. Počni motati. Nema ti spasa ili si na placovskom u skorije vrijeme.
Onda si nabavi Vamo. Zašto Vamo? Zato jer je najpovoljniji. Sasvim solidan stroj za cijenu. Treba ti jer setup neće biti tip top, a Vamo to sve gura kako treba uz korekcije snage i napona.
Onda uzmi BCC i počni pariti čisti VG. I nabavi lepezu da rastjeraš paru oko monitora jer je ima u nenormalnim količinama.
Nakon toga si uzmi genesis ili oddy jer to moraš probati. Do tada si savladala motanje i na slijepo. Na tvoj Vamo lijepo paše AGA-T+ i nešto mrvicu manje RSST, ali je potonji bolji i jednostavniji.
Kada imaš genesis shvatiš da bez mehaničkog moda to ne ide. Dakle cijev s tipkom i bez zaštita na 1.2 ohma. Bez toga ne ide puls metoda setupa.....
... I prestani sam smrdušama na 3 dana. Nakon toga probaj zapaliti. Kada nakon 3 dima pozeleniš, neće ti više pasti na pamet da je pogledaš... Grijač uz dryburn može trajat više od misec dana uz potrošnju 2 do 3 ml. dnevno. Meni je na Vivi jedan potrajao preko 40 dana. Uglavnom traje oko misec pa nije problem potrošit 20ak kn misečno na grijač! Kažeš - nema joj spasa ako ne počne slagat setup?!! Ohrabrujuće, nema šta! A šta ako pokušava motat i ne ide joj nikako? Nisu svi stvoreni za pravljenje setupa. Eto, ni ja ne motam jer nemam živaca za tako nešto. Jel i meni "nema spasa"? A parim skoro 5 miseci bez ikakvih problema bez i jedne analogne. Grijač - dryburn i to je to. Kako tebi samo 2-3 dana izdrži grijač? Pariš čisti VG? Predlažeš da pređe na VG, a on nema "oštrinu" kao PG, džabe para kad nema TH. Tek bi se sa čistim VG "usrećila", pogotovo kad je još vuče analogna. Koliko je poznato, Rinaxd ne traži mod-ove iako bi bilo dobro da ima barem VAMO. Izgleda da zazire od velikih baterija. Nije "pozelenila" ni nakon 6 dana od zapaljene smrduše, a ne nakon 3. Izgleda da njoj paše analogna i nakon 15 dana parenja... Neshvatljivo...
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
|
Bruttoo888
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 08 svi 2013 11:49 |
|
|
Teško mi je povjerovat da se netko vrati analognim nakon parenja al ima nas svakakvih. Nakon 25 g. smrduša bez problema sam prestao pomoću parenja i to u roku odmah i jedan frend koji je duplo od mene okorijeli pušać isto tako. Poćeo sam na jednoj egici i nakon 2 mj. mi se smrdao navoj što od punjenja što od tankova pa sam se ljepo počastio sa modom i sad je sve ok 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013) Postano: 08 svi 2013 12:20 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Privatno kontaktiram s velikim brojem vapera i oni mi govore stvari s kojima ne zele u javnost. Jeli to sram, strah od osude ili bilo sto drugo nije toliko bitno. Bitno je da njihovu zelju treba postivati.
Sto se tice analogno-digitalnih kombiniranja nemam namjeru raditi statisticku obradu ali stvari stoje otprilike ovako:
Jedan mali broj vapera, manji od 5% kombinira analognu s digitalnom cak i nakon nekoliko godina. To su uglavnom 2-3 cigarete dnevno ali nikad ni u najgoroj situaciji ne prelaze pola kutije. Ogromna vecina od njih, mozda i 90% su zene. I sto je najbolje gotovo svi pokusavaju smanjiti udio kolicine nikotina na minimum. Savjete i prijedloge odbijaju jer im bas tako pase.
Zivi i pusti ih da zive.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 06:41. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 06:41. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot*, Google [Bot] i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |