Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 153 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: -VODIČ ZA TOTALNE POČETNIKE- (2013)
 Post Postano: 08 svi 2013 21:45 

Parim nešto više od dva i pol mjeseca. Dakle nisam baš potpuni početnik, hmm, nazovimo to napredni početnik :) .
Od opreme koristim dvije egoT upgrade baterije 1000 mah, vivi nova mini sa dva grijača 1,9 ohm. Baterije traju minimum cijeli dan. Nedavno naučio i iz prve smotao grijač na špagu i piči dalje. Sve 5 :plus: Dnevno popalim 2 -4 ml tekućine, zavisi kako sam raspoložen. Koristim tekućine od SM i KTS, 12 mg nicotina (počeo sa 18), 70PG/30VG, pare ko u priči a okus, mljac :slin: .
Običnu cigaretu nisam zapalio od momenta kad sam povukao prvu paru i nemam apsolutno želje niti probati kako bi mi sada legla. S tim sam definitivno završio! :vom:
Jedinu grešku koju sam napravio, bio je prebrzi pokušaj prelaska na čisti VG. Nakon jedno dva tjedna krenuo sam pariti čisti VG i ispočetka super, a već nakon par sati katastrofa. Mislim da ću još neko vrijeme pričekati na ponovni pokušaj.
Prateći ovaj forum polako me sve više vuče da nabavim neki MOD, ali za sada oprema koju imam potpuno zadovoljava moje potrebe. A poznavajući sebe, jednom kada krenem prema MOD-u to će se pretvoriti u nešto puno više...

Dakle, za sada je moje iskustvo u parenju ODLIČNO! :51: Ovaj forum mi je puno pomogao u sticanju početničkih znanja.

Preporučam svim početnicima da prate forum i pokupe iskustva veterana! Hvala svim veteranima forumašima!
:hug:

VAMO V5, BAGUA14500, Joyetech EGO, Pisces Mechanical Mod, Pulse-G Style, Oddy V2, AGA S, EVOD, Protank, Protank 2, CE5, iClear 16, VIVI NOVA MINI

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 07:52 

dobar duh je napisao:
Parim nešto više od dva i pol mjeseca. Dakle nisam baš potpuni početnik, hmm, nazovimo to napredni početnik :) .
Od opreme koristim dvije egoT upgrade baterije 1000 mah, vivi nova mini sa dva grijača 1,9 ohm. Baterije traju minimum cijeli dan. Nedavno naučio i iz prve smotao grijač na špagu i piči dalje. Sve 5 :plus: Dnevno popalim 2 -4 ml tekućine, zavisi kako sam raspoložen. Koristim tekućine od SM i KTS, 12 mg nicotina (počeo sa 18), 70PG/30VG, pare ko u priči a okus, mljac :slin: .
Običnu cigaretu nisam zapalio od momenta kad sam povukao prvu paru i nemam apsolutno želje niti probati kako bi mi sada legla. S tim sam definitivno završio! :vom:
Jedinu grešku koju sam napravio, bio je prebrzi pokušaj prelaska na čisti VG. Nakon jedno dva tjedna krenuo sam pariti čisti VG i ispočetka super, a već nakon par sati katastrofa. Mislim da ću još neko vrijeme pričekati na ponovni pokušaj.
Prateći ovaj forum polako me sve više vuče da nabavim neki MOD, ali za sada oprema koju imam potpuno zadovoljava moje potrebe. A poznavajući sebe, jednom kada krenem prema MOD-u to će se pretvoriti u nešto puno više...

Dakle, za sada je moje iskustvo u parenju ODLIČNO! :51: Ovaj forum mi je puno pomogao u sticanju početničkih znanja.

Preporučam svim početnicima da prate forum i pokupe iskustva veterana! Hvala svim veteranima forumašima!
:hug:

Vrlo rado potpisujem ovaj post!!! :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 09:27 

Valter je napisao:
Rinaxd mislim da si ti malo zapela na onom mjestu gdje sam ja zapeo kada sam došao na ovaj forum. I na tom mjestu je zapeo i ostao moj prijatelj koji je sada na placovskom duhanu.

Hvala :)
Vjeruj mi da bi tek tad sve bacila u smece kad bi morala podesavati, slagati, krpati i komplicirati..

Sto jednostavnije (od izgleda do rada) meni bolje :)

Necu se vratiti na duhan, ne potpuno, sigurno :)
Parenje mi je nekad gust i kad cigareta ne bi bila..
Recimo kad sam u prirodi, secem psa isl ne pusim ali zato mi je gust stati i povuci paru, dvije :)
Ili kad cekam bus, tramvaj..
I doma uz klince mi nije bed pariti, ima prednosti puno, od zastora koji ne smrde na dalje..

I da.. Meni ne pase cigareta nakon 6-7 dana samo parenja.. Okus da, ali mi se odmah pocne vrtiti u glavi, samo kod prve cigarete.. Nakon druge nestane sva nervoza i zelja za cigaretom.. Onda opet mogu pariti i ispuhivati grijace i ostale lijepe stvari koje me nekad ljute..

Kad kombiniram par cigareta s parenjem svaki dan, nema problema i pasu mi obje..

Buduci da bi ipak htjela samo pariti, probat cu s 24 mg..

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 09:52 
Moderator

Rinaxd, apsolutno te podržavam u tvom stavu da su u parenju stvari ponekad prekomplicirane.

Ja sam oduvijek volio šarafiti, rastavljati sastavljati i mijenjati različite mehaničke stvari, kad sam bio mali nije bilo igračke koju nisam rastavio i potrgao, dok mi roditelji nisu kupili mehanotehniku a kasnije i elektropionir. Ja sam jednostavno takav i u parenju gdje ima milion gadgeta koji zahtijevaju masu slaganja i podešavanja sam jednostavo "pronašao sebe".

S druge strane postoje ljudi koji to ne vole/žele i jednostavno žele plug-and-play kupe, napune, pare bez previše zafrkancije. Bojim se da tehnologija koja prati parenje još uvijek nije 100% dostigla taj nivo, što nije ni čudno jer ovo je jedno jako svježe područje gdje se još uvijek traže najbolja riješenja. Tako imam frenda koji uživa u parenju ali jednostavno ne želi se "zaj....ti" sa svime time. Nabavio sam mu 2 dobre baterije i 10-tak ce4 mizera i on mi jedanput, dvaput mjesečno donese mizere ja ih ljepo očistim sredim dry-burnam i svi sretni i zadovoljni, ali da nema mene sam je priznao da bi već odustao od parenja.

Na ovom forumu su prisutni i puno pišu ljudi koji su jako dugo u parenju imaju ogromno iskustvo i znanje i uživaju u "igranju" sa svojim gadgetima za parenju, tako je ovaj forum koristan izvor informacija i znanja, ali kao takav lagano skriva činjenicu da nisu svi parioci baš takvi i da postoji jako puno ljudi koji žele plug-and-play riješenje, i kada se netko potrazi za takvim rješenjem ili sa nekakvim jednostavnim problemom odvaži i javi na forum često ga agresivno ( ma zapravo preagresivno) napadnemo sa svojim do-it-yourself riješenjima.

Ovim postom želio bi samo da nas sve potaknem na malo tolerancije jer nismo svi isti i nemamo svi iste afinitete i sposobnosti, a sama industrija opreme za parenje ima rješenja za nas koji se volimo igrati sa svojim gadgetima ali i za parioce koji žele out-of-box riješenja.

Peace :angel:

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 12:34 

U svakom slučaju je tako... ja spadan u one šta im je puno draži plug and play nego velika zajebancija , setupovi itd....ALI...nije mi nikakav problem jedanput u tjedan dana rastavit mizer, promućkat ga i vratit nazad...dosad mi ( skoro 2 miseca pare) ništa nije ni riknilo ni izgorilo....sad jedino molin boga da poživi ovi protank :rotfl: jer mi se teško nakon njega vratit na bilo šta staro, mada mi je imist i ona vivi 2 otvorila vrata, i nikad ih neću zaboravit... ;) u kalkulaciji šta i kako osjetno vidim da mi novaca ima više nego s duvanom, puno san zadovoljniji u svakom pogledu, i spreman sam na sve da im se više ne vratim....mada...MADA mi nije ni problem zapalit kad me kolege ponude, samo da vidim koliko sam u plusu u svakom pogledu....to se dogodi možda jednom tjedno na poslu.....

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 12:44 
Administrator

Stojim jos uvijek iza toga da je kartomizer najbolja stvar za pocetnike. I za one kojima se neda zajebavat.

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 13:16 

Pozdrav ekipi!
Danas slavim 2 mjeseca parenja bez ijedne pljuge. Čak nit ne osjećam potrebu za analogijom.
Počeo sam s ego-t kompletom na ce4 kinezima i nekom tekučinom sumljivog porjekla.
Danas parim na kayfunu 3.1 s Evic pogonom. Rezervna varijanta (za nedaj bože) je mini king kong i kopija odiseya iz 300 čuda. Softverski dio obavlja Tihomir i njime sam vrlo zadovoljan. Uglavnom sam prešao s duhanskih na neke druge arome. Trenutni hit mi je caramel mocca.
Zahvaljujem seniorima s foruma na savjetima!

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 21:24 

Rinaxd je napisao:

24 mg duhanska, PG 70/VG 30 i grijač nižeg otpora (1,8 ohma)

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 21:44 

Goran_M. je napisao:
Rinaxd je napisao:

24 mg duhanska, PG 70/VG 30 i grijač nižeg otpora (1,8 ohma)

i zgrci ti se grlo :)
dok sam pusio duhan u zadnje dvije godine sa lucky strikea sam preso na motanje vanella i to su dosta jaki duhani..... sa 24mg dekang lucky strikea (ne zove se tak al nekak slicno) sam skoro umro od kaslja......

# Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 svi 2013 21:48 

flux je napisao:
sa 24mg dekang lucky strikea (ne zove se tak al nekak slicno) sam skoro umro od kaslja......

Kad si tetkica :rotfl:

slika

Povratak na vrh 

[ 153 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot*, Google [Bot] i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club