Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 155 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Moj savjet za opremu početnika
 Post Postano: 23 lis 2014 11:06 
Administrator

renky je napisao:
Jel moguće da sam skurio grijač u dva dana parenja...Osjećam da me malo pecka u grlu, prije toga nije bilo. Baterija puna, tank na pol...Jel postoje nekakvi jači grijači za određene baterije ili su svi isti ?

Heh ... gle eGo CC je takav kakav je. Nakon par dana se smanji dotok tekucine na grijac. To znaci da moras raditi pauze izmedju povlacenja da bi se grijac stigao natopiti. Ako ga kuris na suho jos ces mu vise smanjiti mogucnost dotoka. Mijenjati ulozak svaka 2-3 dana nije nesto sto bi zelio.

Znaci povecaj vremenski razmak izmedju povlacenja i/ili smanji napon na spinerici i to ce ti pomoci dok ne nabavis nesto bolje.

I jos nesto.
Primjetit ces da su prvi jutarnji ˝dimovi˝ najbolji. To je zato jer se grijac uspio preko noci natopiti kako treba.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2014 11:34 

Kinta je napisao:
renky je napisao:
Jel moguće da sam skurio grijač u dva dana parenja...Osjećam da me malo pecka u grlu, prije toga nije bilo. Baterija puna, tank na pol...Jel postoje nekakvi jači grijači za određene baterije ili su svi isti ?

Heh ... gle eGo CC je takav kakav je. Nakon par dana se smanji dotok tekucine na grijac. To znaci da moras raditi pauze izmedju povlacenja da bi se grijac stigao natopiti. Ako ga kuris na suho jos ces mu vise smanjiti mogucnost dotoka. Mijenjati ulozak svaka 2-3 dana nije nesto sto bi zelio.

Znaci povecaj vremenski razmak izmedju povlacenja i/ili smanji napon na spinerici i to ce ti pomoci dok ne nabavis nesto bolje.

I jos nesto.
Primjetit ces da su prvi jutarnji ˝dimovi˝ najbolji. To je zato jer se grijac uspio preko noci natopiti kako treba.

Znači eGo CC nije nešto, a toliko mi ga nahvalili. Nema veze idemo s ovim šta imam. Nakon dvadeset dana idemo u novo ulaganje ( taman da vratim uloženo ) :hihi:

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2014 12:40 
Administrator

renky je napisao:
Znači eGo CC nije nešto, a toliko mi ga nahvalili. Nema veze idemo s ovim šta imam. Nakon dvadeset dana idemo u novo ulaganje ( taman da vratim uloženo ) :hihi:

eGo CC je star 3-4 godine i uz to je konfekcijski proizvod. Jedina razlika od jos starijeg eGo-T je sto su ulosci izmjenjivi i ne baca se cijeli atty. Vrijeme ga je pregazilo i u usporedbi s danasnjim cak i clonovima je jako nisko. Radi on ali za nesto vise treba i nesto drugo.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2014 12:40 
Moderator

renky je napisao:

Znači eGo CC nije nešto, a toliko mi ga nahvalili.

Zastarjela tehnologija, nebrini se nisi ti jedini koji je nasjeo na na foru :zu:

Svakao se malo informiraj i raspitaj ovdje po forumu kad budeš nabavljao nešto novo ....

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2014 02:18 

Ima rulje kaj je pušila kutiju, do dvije pljugi na dan, ovisno o vrsti i količini, to je od 600 do čak i više od 1500 kuna mjesečno, ima ih koji su motali razne "ilegalne" krđe, ručno ili strojno pa prolazili za 200 do 300 kuna mjesečno... Često se pitam zbog čega rulja kada počne pariti odjednom toliko škrtari na nabavci "vrhubske" opreme? Kad se jednom nabavi par kvalitetnih modova, suvremenih isparivača, dobrih baterija, punjač i sitna oprema, troškovi se praktički svode na nabavku tekućina i amortizaciju. Nakon kupnje sve potrebne opreme, uz samostalnu izradu grijača i tekućina u kućnoj radinosti, ukupni mjesečni troškovi, uključujući amortizaciju, ne bi trebali prelaziti 200 kuna...
Dakle, na nabavku kvalitetne, optimalne opreme za parenje treba gledati kao na nužnu početnu investiciju, koja u startu osigurava vrhunsko parenje. Načelno, za ugodno parenje i rzumno alterniranje tekućina dovoljna su dva do tri moda i tri do četiri isparivača. Što je oprema kvalitetnija, to je manje podložna mehaničkim i funkcionalnim kvarovima i neugodnim iznenađenjima u praksi. Osobno mi je najdraži komplet SM Semovar Nivel V3 u kombinaciji sa SM Kayfun Lite plus, koji sam platio koliko bih u mjesec dana potrošio na cigarete, 60 do 70 kutija crvenog Marlbora, no i pojedine popularnije kombinacije, koje ne premašuje trećinu cijene navedenog kompleta, primjerice, Vamo V5 u kombinaciji s Kayfun Lite V2 ! : 1, s Fasttecha, u praksi pružaju identičan užitak parenja.

Scar, 2x Origen, Phoenix, 3x Patriot, A7

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2014 03:19 

GODIŠNJI TROŠAK NABAVKE I EKSPLOATACIJE ATOMIZERA - USPOREDBA SM KAYFUN I PROTANK BCC

Jednostavna računica pokazuje da je na bazi godišnjeg korištenja isplativija nabavka originalnog Kayfune Lite plus, uz korištenje i povremeno mijenjanje MC-a i jednostavne zamjene vate nakon svakog poparenog tanka u kućnoj radinosti, što mjesečno ne može stajati više od 10 kuna, nego, primjerice, Protanka BCC, po svim praktičnim osobinama inferiornog u odnosu na Kayfun, uz tjednu zamjenu "jeftinih" kupovnih grijača. (Cijene prema MTMstore.eu)

SM Kayfun Lite plus

564.30 - SM Kayfun Lite plus - komplet sa setom brtvi i rezervnih dijelova
=23.75 - Dodatni komplet brtvi i rezervnih dijelova
120.00 - Prosječni godišnji trošak izrade MC-a (12 x 10.00)
--------
708,05 kuna

Protank BCC

=87,50 - Protank BCC - komplet s dva grijača
715,00 - Godišnji trošak Evod grijača, uz tjednu zamjenu (50 x 15.30)
--------
802.50 kuna

Scar, 2x Origen, Phoenix, 3x Patriot, A7

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Odg: Moj savjet za opremu početnika
 Post Postano: 25 lis 2014 08:21 

Uzmi u obzir i praktičnost.
Ljudi rade, u pokretu su, nema se uvijek vremena za bavljenje sa opremom.
Za posao i pokret treba imati kompaktni komplet poput EMOW ili EVOD
performanse kompakta su ispod limuzine ali se uvijek stigne od točke A do točke B.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2014 09:35 

Potpuno se slažem za praktičnost.
U mom slučaju korištenje moda na poslu jednostavno ne dolazi u obzir .
Prve baterije su mi bile ego c twist, ali su bile malo podugačke, a i vidio sam da mi regulacija napona baš
i nije nešto potrebna :conf:
Zatim sam uzeo ego t 1300 mAh ( https://www.fasttech.com/product/1306607 ) i na nju
GS-H3 ( https://www.fasttech.com/product/1620306 ) ili
RGM2 ( https://www.fasttech.com/product/1535303 ) koje složim s vatom i
gotovim žicama od 1.8 ohma ( https://www.fasttech.com/product/1591801 ) i to
sasvim pristojno odradjuje svoj posao :vaper:
Osim toga, još jedan takav komplet je u torbi za svaki slučaj :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2014 22:40 

scorpion je napisao:
Potpuno se slažem za praktičnost.
U mom slučaju korištenje moda na poslu jednostavno ne dolazi u obzir .
Prve baterije su mi bile ego c twist, ali su bile malo podugačke, a i vidio sam da mi regulacija napona baš
i nije nešto potrebna :conf:
Zatim sam uzeo ego t 1300 mAh ( https://www.fasttech.com/product/1306607 ) i na nju
GS-H3 ( https://www.fasttech.com/product/1620306 ) ili
RGM2 ( https://www.fasttech.com/product/1535303 ) koje složim s vatom i
gotovim žicama od 1.8 ohma ( https://www.fasttech.com/product/1591801 ) i to
sasvim pristojno odradjuje svoj posao :vaper:
Osim toga, još jedan takav komplet je u torbi za svaki slučaj :zu:

Dal bi te žice bile dobre za protank 2 coil headove?

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2014 23:25 

ferdinandmax je napisao:
Ima rulje kaj je pušila kutiju, do dvije pljugi na dan, ovisno o vrsti i količini, to je od 600 do čak i više od 1500 kuna mjesečno, ima ih koji su motali razne "ilegalne" krđe, ručno ili strojno pa prolazili za 200 do 300 kuna mjesečno... Često se pitam zbog čega rulja kada počne pariti odjednom toliko škrtari na nabavci "vrhubske" opreme? Kad se jednom nabavi par kvalitetnih modova, suvremenih isparivača, dobrih baterija, punjač i sitna oprema, troškovi se praktički svode na nabavku tekućina i amortizaciju. Nakon kupnje sve potrebne opreme, uz samostalnu izradu grijača i tekućina u kućnoj radinosti, ukupni mjesečni troškovi, uključujući amortizaciju, ne bi trebali prelaziti 200 kuna...
Dakle, na nabavku kvalitetne, optimalne opreme za parenje treba gledati kao na nužnu početnu investiciju, koja u startu osigurava vrhunsko parenje. Načelno, za ugodno parenje i rzumno alterniranje tekućina dovoljna su dva do tri moda i tri do četiri isparivača. Što je oprema kvalitetnija, to je manje podložna mehaničkim i funkcionalnim kvarovima i neugodnim iznenađenjima u praksi. Osobno mi je najdraži komplet SM Semovar Nivel V3 u kombinaciji sa SM Kayfun Lite plus, koji sam platio koliko bih u mjesec dana potrošio na cigarete, 60 do 70 kutija crvenog Marlbora, no i pojedine popularnije kombinacije, koje ne premašuje trećinu cijene navedenog kompleta, primjerice, Vamo V5 u kombinaciji s Kayfun Lite V2 ! : 1, s Fasttecha, u praksi pružaju identičan užitak parenja.

Gle većinu se slažem sa tobom ali....

Prije nekoliko godina naručio sam sa ebaya e- cigaru i nakon pokušaja parenja sa njome rekao sam sebi nikad vise.To je bilo takvo smeće da nisam mogao vjerovati da to netko koristi. Srećom koštalo me par dolara pa mi je bilo svejedno oću je baciti ili ostaviti radi zezancije, staviti ću sliku još uvijek je imam :) .

I sad da idem davati 1000 kn i više a prvi dojmovi sa e-cigarom bili takvi, malo me bilo strah. Ovo sad koje sam kupio nije high klasa ali trenutno sam zadovoljan, čak je nestalo i onog prvotnog peckanja u grlu. Svakako da ću kupiti nešto bolje , pogotovo sad jer mi je svakim danom sve finije i mislim da sam se navukao na ovo u vrlo kratko vrijeme :blje:

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

slika

Povratak na vrh 

[ 155 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club