Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 57 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera.
 Post Postano: 13 lis 2015 12:32 

Znaci ovako, posto parim vec approx. 2 mjeseca, probo sve i svasta, stara manga bujna masta, dosao sam na ideju da se ponovim sa atomizerom. E sad, posto sam imao od ajmo reci low do medium budget modela (T3D - Subtank Mini - eGo ONE Mega), dosao u fazu da sam zeljan boljeg okusa, trenutno sam na ONE Mega, ali njega planiram prebacit kao atty za rezervu, a na "main tank" mjesto bih volio ubacit nesto novo, nesto divlje.
Posto sam nedavno savladao valjda sve nazive dijelova dimilice, molio da uz Vas odabir napisete i kratki rewiev, nesto tipa pros i cons tanka.
Zahvaljujem unaprijed svima, te je svaka pomoc dobrodosla.
Ovo je ajmo reci neka lista koju sam si izdvojio, međutim svi mi izgledaju isto i imaju iste karakteristike. P.S, zasad bi tjerao atty sa Evic VT uređajem.

Vapor Giant Go - Black Edition
Vapor Giant Kronos
Vapor Giant V2
Spheroid V4
Vapourart GP Spheroid V3
Kayfun V4

Herona je također bio na listi, ali nakon sto sam saznao da je dripper, letio je van. :/

Vape Out

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Pomoć u odabiru "boljeg" atomizera.
 Post Postano: 13 lis 2015 12:39 

Famozni je napisao:
Znaci ovako, posto parim vec approx. 2 mjeseca, probo sve i svasta, stara manga bujna masta, dosao sam na ideju da se ponovim sa atomizerom. E sad, posto sam imao od ajmo reci low do medium budget modela (T3D - Subtank Mini - eGo ONE Mega), dosao u fazu da sam zeljan boljeg okusa, trenutno sam na ONE Mega, ali njega planiram prebacit kao atty za rezervu, a na "main tank" mjesto bih volio ubacit nesto novo, nesto divlje.
Posto sam nedavno savladao valjda sve nazive dijelova dimilice, molio da uz Vas odabir napisete i kratki rewiev, nesto tipa pros i cons tanka.
Zahvaljujem unaprijed svima, te je svaka pomoc dobrodosla.
Ovo je ajmo reci neka lista koju sam si izdvojio, međutim svi mi izgledaju isto i imaju iste karakteristike. P.S, zasad bi tjerao atty sa Evic VT uređajem.

Vapor Giant Go - Black Edition
Vapor Giant Kronos
Vapor Giant V2
Spheroid V4
Vapourart GP Spheroid V3
Kayfun V4

Herona je također bio na listi, ali nakon sto sam saznao da je dripper, letio je van. :/

Vape Out

Heron ti nije driper, kapacitet mu je oko 3,5 ml kolko se sjećam. :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 lis 2015 12:41 

Da li si slagao grijače sam i igrao se sa wickanjem do sad?
Jer po nabrojanom Spheroid V4 je odličan, al nije baš za početnike. Treba se poigrat s wickanjem. Spheroid V3 ima dosta tight draw, tako da pitanje koliko ti to paše. A Heron nije dripper, nego RTA.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 lis 2015 12:51 

GP Heron V1.5 je bio na listi tocnije.
Ja sam mislio da je to dripper, ili kako god se zove ono kad moras kapat tekucinu na vatu svako malo :/

Premotao sam par grijaca, poluispravno, tocnije rucno, nisam imao one fine uređaje za motanje, i one male sarafcigere i aparaturu, a za wickanje sam nesto nacuo, ali nisam nikad saznao tocno sta je to.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 lis 2015 12:55 

I da spomenem, da sam nekako navikao dimit poput normalne cigare, znaci uvucem u usta, pa onda u pluca, ilit Mouth 2 lung ako se ne varam, i zasad koristim tekucine jacine 12.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 lis 2015 13:07 

Erlkoening / Kayfun4 / Kayfun lite+ / Squape RS / Taifun GT2

Erlkoenigin - najbolja aroma od sve trojice, najveci kapacitet (6ml), najmanji i najlaksi atty, podesiv airflow, lagano pozicioniranje coila i odredjivanje kolicine vate, mana je podesavanje airflova na nacin da se skida atty i punjenje moguce samo sa iglom ili bocicom koja ima iglu

Kayfun4 - aroma odmah ispod Erlkoenigina, lagano punjenje, kapacitet oko 3.5ml, lagano pozicioniranje coila i odredjivanje kolicine vate, mana je nacin podesavanje airflova

Kayfun lite+ - odlican i pouzdan atty, ali da bi se dobila bolja aroma i bolji airflow potrebno ga je malo modificirati(sirenje rupe za zrak na 2mm na samom tijelu i na positive pinu)

Squape RS - aroma losija od Erlkoenigina(i to sa ceramic deckom), kapacitet oko 3.5 ml, lagano podesiv airflow, punjenje ide sa bilo cim(bocica, staklena pipeta), relativno lagano pozicioniranje coila, lagano odredjivanje kolicine vate

Taifun GT2 - najlosija aroma od ove 4orke, lagano punjenje(moze i sa casom), pozicioniranje coila tako tako, nije tesko, ali teze od gore navedenih, odredjivanje vate lagano, dodatan plus podesavanje natapanja vate

Napomena: Sve gore napisano je iz vlastitog iskustva, i svi attyji su originali, ne ulazim u to koliko su nekvalitetni klonovi i kako oni rade.

Od svih navedenih niti jedan nema problema sa curenjem tekucine i svi rade odlicno i sa kanthalom i sa ni200 i sa TI zicom.

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 lis 2015 13:12 

Zahvaljuem na infu, zaboravio sam napisat da jedino orginali i dolaze u obzir.

Svakako cu uzeti u obzir i Erlkoeninga.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 lis 2015 13:13 
Moderator

Wickanje je dotok tekućine kroz vatu/silicu/mesh/kabl/keramiku ili bilo koji drugi medij prijenosa tekućine do grijača. Ako nemaš dobar dotok tekućine iz spremnika na grijač, to je loše wickanje i dobije se dryhit (zagoreni okus, peče grlo i tako to), ako imaš premalo vate, dolazi do pretjeranog "wickanja", tj. tekućina ima preveliki dotok na grijač i tada atomizer obično počne grgljati i curiti na rupu za zrak...

Vapor Giant v2 sam imao i dobar je atomizer. Ima kontrolu dotoka tekućine, kayfun sistem slaganja. Ono što ne valja je previše zraka...to nekome možda paše, ali na njemu se to neda baš kontrolirati...ima dosta rupa za zrak dole na bazi, ali osim što se one zatvaraju šarafima, što je kretenizam, još uz to kada se zatvore sve rupe osim jedne, ima propuh.
Usput je i ogroman, ako se dobro sjećam zapremina mu je nekih 8ml i definitivno nije za osobe koje vole često mjenjati tekućinu i malo troše dnevno. Jedino da se uz to kupi i nano spremnik...ali to samo još povećava cijenu.

Kayfun v4 je didaktička slagalica koja navodno ima kontrolu dotoka tekućine, ali u stvarnom svijetu nema...više radi kao on-off prekidač.
Imbecilno je dizajniran i ako već želiš Kayfun, rađe uzmi original Kayfun lite plus v2...jeftiniji je i bolji u svakom pogledu i tepih ti ne pojede 20 dijelova kada rastaviš atomizer.

Naravno, to su samo moja mišljenja :D

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 lis 2015 13:45 

E sad budući da ti je još to sve motanje i wickanje novo, možda bi bilo bolje početi s nečim jednostavnijim za složiti. Ili se možda odlučiti na neki atty koji ima mogučnost kombiniranja gotovih grijača i RBA baze (subtank).
Svašta se tu nudi.
Iz mog iskustva, ja sam počeo sa KFL +V2, pa kasnije prešao na bolje.
Kayfun je najlakše složit i obično se predlaže početnicima, kasnije kad usvojiš malo gradivo, preči na slaganje nečeg boljeg. Onda je kayfun prošlost, što se arome tiće pogotovo :).

Ako nisi još naučio slaganje setupa, bolje uzet nešto jednostavnije i učit na tome, nego ulupat novce u nešto što će biti problem složit, pa da ne baciš sve u zid i misliš na šta si potrošio novce. Kasnije se ionako lako proda/zamijeni više manje sve.

I temeljno prouči teme na forumu, ima puno korisnih informacija i savjeta.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 lis 2015 13:46 

Znaci wickanje je ona kao spaga, provucena kroz coil pa van.

Btw, da budem iskren, gledao sam Gianta sa 15ml kapacitetom :D

Jel bi moj Evic mogao tjerat te atije?

Svakako sam si planirao i uzeti neki mod da si uparim izgled, jer mi ne sjeda srebrni tank sa crnim modom.

Povratak na vrh 

[ 57 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club