|
.
Sada je: 26 tra 2026 18:03. | Zadnji put si ovdje bio: 26 tra 2026 18:03. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
branko1305
|
Naslov: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 11 pro 2015 15:13 |
|
|
mozda ce pitanje biti nespretno postavljeno tako da se u naprijed isprcavam,morate razumjeti da do prije 3 tjedna "nisam znao" sto je occ coil.  (hvala svima sto sam naucio mnoge stvari od vas) Ubacio sam vapanje na veci level, a to je izrada grijaca. Prije 2 tjedna izdradio sam prvi single coil grijac za SUBTANK NANO (znaci ovaj post je samo za njega, nikakve kombinacije tipa kupi RDA itd. jer bum narucio derrenger) neki od vaznih detalja su da parim na istick30w, i prvo sam izradio single coil, te sam vidio da se moze izraditi chimney coil. Pitanje glasi koju jos izradu occ coila preporucate iskljucivo za flavor. Dim mi nije važan nego samo okus. ako imate kakav link,slobodno ga ubacite. hvala.
|
|
 |
|
 |
|
krki
|
Naslov: Re: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 11 pro 2015 15:46 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 13:22 Postovi: 400 Lokacija: Zagreb, Špansko
|
Chimney coil prestpostavljam da je to vertikalni a što je to occ coli nikad čuo. Upomoććććććććććććććććććććććććć  ovdje više nitko ne govori rvatski
_________________ Hussar, Heron V2, Ataman V2, Ružica V2-manja micika, EVL Reaper, Xplora SDNA 75, Vapor Flask Lite, Evictcmini, 4Nine, Nemi. Clone fan, nema se....
|
|
 |
|
 |
|
Tom Highway
|
Naslov: Postano: 11 pro 2015 15:56 |
|
|
|
 |
|
 |
|
bubib5
|
Naslov: Re: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 11 pro 2015 16:04 |
|
Pridružen: 19 ruj 2015 16:42 Postovi: 308 Lokacija: Zagreb/Sjever
|
|
occ- organic cotton coil, kangerov naziv za gotove grijače..
_________________ Mod:XCube II 160W,Evic Vtc Mini,HCigar Vt200 DNA,Lavabox DNA200 Atty:TFV4,Goliath V2,Ego ONE,Aspire Atlantis V2,Uwell Crown,Aspire Triton,Vapor Giant Go,Aromamizer RDTA V2,Billow V2 Black,Kayfun V4,Crius RTA,Tilemahos,Cyclone,Taifun GT2, 
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Re: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 11 pro 2015 17:56 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Prvo, kupi si 1.0 ohm grijac za nanno.. i to je maksimum flavora koji ces dobit u tom tanku.. nista drugo ne radi dobro.. imam ga ja vec 6 mjeseci, i nakon dugo igranja.,. to je to.. zajebi tu situaciju.. taj nano je za to namjenjen za sto ima coilove.
_________________ Mods : Givo, SX mini, Vaporesso Target, SMPL, Dovpo gx200Atty : Lancia, NarDa, Yep RDA, Kayfun lite v2+, Soul, Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwarinstagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/facebook : https://www.facebook.com/sashasedmakweb: http://baby-viking.com
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 11 pro 2015 19:47 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
|
pa napravi vertikalni coil, isti promjer kao i kod orginala, i količina pamuka, količina pamuka koja može uči u grijač normalno, malo se zajebaji.. nogice idu na stranu (od kanthala) i to je cijela filozofija. imaš taki videa more po YT, na par mjesta sam vidio da ljudi i rastave OCC vertical coil orginal i naprave vertikalni i gotovo.. upravo se to i sam spremam radit pa poslikam.
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 11 pro 2015 21:48 |
|
|
krenio, malo se zajebavo ii napravio vertical coil od 1.3 ohm (puco sam na 1.2) ii za one koji ne znaju, u OCC grijačima je NR-R-NR žica 28ga kanthal a1 (0.30mm) također nisam uspio nač ništa od 2.5mm promjera pa sam na fi plavi šarafciger napravio, tako da je sad malo uži od org rastavljanje  motanje  prvi pokušaj pamuka  malo je nabijeno no radi, loš protok zraka  otpor  i onda popravak istog coila, malo sam maknio pamuka i nabio ga skroz dole di je i trebo bit 
|
|
 |
|
 |
|
branko1305
|
Naslov: Re: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 11 pro 2015 22:50 |
|
|
|
sin93
koja je razlika od obicnog horizontalnog namotaja, pri tome ne mislim na nacin izrade, nego okus, para .... dal dobivas vise okusa?
ja sam danas malo prckao s horizontalnim ali s vecom udaljenosti izmedu namotaja, medutim nikako ne ispada dobro jer "pljucka" i cuje se neugodan zvuk "grijanja" pa te svaku put "scima".
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 11 pro 2015 22:58 |
|
|
horizontalni je lakše napravit i teže dobit short ili skakanje otpora ovaj bolje natapa jer tekučina ulazi u rupe i ima svega 1-2mm debelo pamuka i radi do 25W bez dry hita.. dotle sam išo, preko nisam na isticku.. kod običnog horizontalnog(vodoravno) coila ti je vata "duga" i treba joj malo da se natopi.. coil je u poli, a vatu režeš malo izvan košuljice coila, dok se sve natopi dobro.. a i dobiješ dry hit lakše. o okusu nebi nešt puno jer meni je to sve slično ili jednako  a samo se poigraj sa pamukom koliko ga stavljaš, malo je zajebano ali nije toliki problem. ako imaš taj da grglja etc, staviš još zeru pamuka, možda ti rupice na coilu nisu dobro popunjene kako bi reko.. probaj u košuljici od 0.5 grijača, on ima širu rupu od ovoga..
|
|
 |
|
 |
|
branko1305
|
Naslov: Re: modernija izrada occ coila za nano,pomoc Postano: 25 pro 2015 13:28 |
|
|
bilo mi dosadno pa se malo zajebavao s izradom. Probao sam napraviti twistanu zicu za subtank nano. 1. jednu zicu sam presavinuo i spojio krajeve, te iz zajedno zamotao 2. kako nemam busilicu jednu stranu (gdje su zice zamotano spojene) primio sam s kombinirkama,te kroz drugu stranu provukao od kemijske ono plasticno kaj sluzi da kemijska se moze objesiti za kosulju.. 3. poceo sam okretati kemijsku i zica se pocela twistati. to sam radio dok nije pukla 4. napravio sam 5 namotaja (26 kant), 5. spalio na stednjaku 6. jedva ugurao u occ (jedna nogica ide kroz gumeni dio, druga pored) 7. ubacio vatu, te je natopio zapazanja:(istick 30w+ nano) 1. velike oscilacije u otporu (gotovo u sekundi) malo pokazuje 0.3 ohma pa malo 0.5 ohma, 0.1 ohma (najvise se zadrzalo na 0.5ohma) 2. treba pripaziti na donji pin u bazi subtanka jer ako se ne zica ne namjesti dobro ispada van i nema konekcije 3. glavni eksperiment je bio da se dobije vise okusa. Okus na single coil i twisted, ja bi rekao potpuno identična. Jedina razlika koju sam primijetio je da ima daleko više pare. 4. bateriju guta jako brzo zaključak: po meni je definitivno bolji single coil, laksa izrada i manje zajebancije okus isti. za ovo moje eksperimentiranje cu morat nabaviti rta. 
|
|
 |
|
 |
Sada je: 26 tra 2026 18:03. | Zadnji put si ovdje bio: 26 tra 2026 18:03. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |