Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 10 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Savjeti za pocetak
 Post Postano: 31 pro 2015 13:04 

Ok nije bas totalni pocetak ali recimo sa nesto ozbiljnijom opremom, prica je malo nestandardna pa moram malo opsirniji uvod, nadam se da necu previse upilati :)
Kao prvo ne radi se o meni nego o mojoj zeni, tako da su sva iskustva iz druge ruke. Ja je odavno gnjavim da se ostavi cigareta a i ona kao bi ali ne ide bas, nadam se da ce ovo sad konacno biti pravo rjesenje. Njoj je ovo sve oko parenja prekomplicirano a meni je moram priznati dosta zanimljivo makar mi ne treba :) tako da se ja bavim tehnickom stranom svega, ili kao sto su neki rekli papucar :rotfl:
Pusi samo one slim cigarete (4 mg) i ne puno, moze proci i sa 5-6 dnevno ali samo winston ili vogue, drugo nista ne pase. Po nekoj mojoj logici to bi trebalo znaciti da moze lakse preci na parenje nego neki zesci pusaci ali zasad nije uspjelo. Prvi pokusaj je bio jos davno sa onom imitacijom cigarete, naravno od toga nista. Onda neki jeftini mislim ego ce5 i to je bilo bolje ali opet ne dovoljno, nedavno je dosao novi clearomizer i malo jaca baterija sa VV, jos malo bolje ali opet nije dosta :)
U cemu je baza, kaze da joj nije isti osjecaj, da fali zarenje u grlu a ne moze se ici na vecu kolicinu nikotina za bolji TH jer joj je i 6 mg previse. Poboljsalo se malo sa novim clearomizerom koji je stariji tip sa grijacem gore (mada sam ja prije mislio da su bolji bottom coil) jer tako para bude vise vruca, isto je malo pomogla jaca baterija ali stalno drzi voltazu na max i ne traje dugo a htjela bi jos vrucu paru. Ja sam je odavno pokusavao nagovoriti na neki mod ali tesko je to islo, kaze veliko, nezgodno, nije osjecaj kao cigareta itd :roll: Sad sam joj nabavio kanger subox mini i to je kao ok sa estetske strane a po svemu sto sam citao trebalo bi dati velike kolicine vruce pare :vaper:

E sad par pitanja, kao prvo kako definitivno preci sa analognih :) na parenje, pretpostavljam da se mora prekinuti totalno sa pusenjem jer malo jedno malo drugo koliko vidim ne radi, kakva su vasa iskustva ?

Onda tekucine, skuzio sam da su njoj za pocetak bolji neki smrdljive duhanske arome :zu:, trenutno koristi dekang tobacco, sta bi jos bilo preporucljivo ili mozda cak slicno ovome sto je pusila (znam da ne moze biti isto ali eto). Zbog male doze nikotina dosad sam joj miksao gotove dekang (10ml) tekucine (0 i 11 mg 2:1, znaci malo manje od 4mg), po ovome sto sam citao sad ce mozda trebati i jos manje nikotina sa subohm isparivacem.
Posto ionako moram miksati (ali nisam bas siguran bi li odmah sam radio sve od nule) cini mi se da bi najbolje bilo naruciti gotove baze sa npr. e-tekucine.eu pa zamijesati u odgovarajucem omjeru i dodati aromu ? Samo koje baze (omjer pg/vg) i koje arome bi bile preporucljive? Vec sam vidio da bi najbolje bilo nabaviti vise malih bocica i mozda cak drip atomizer za lakse testiranje...

I zadnje, sta ce sve trebati od "rezervnih dijelova" za subtank mini, vidim da se svasta dobije u kitu ali ne znam koliko to sve traje a dok stigne sa npr. fasttecha... Ili mozda za te sitnije stvari i nije tolika razlika u cijeni pa se moze kupiti i kod nas? (npr. za baterije znam da je velika razlika i upravo cekam posiljku sa fasttecha, nkon.nl ne salje vise u hr)

Eto ako je neko uspio procitati sve do ovdje :rtfm: hvala unaprijed na savjetima :pivo:

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Savjeti za pocetak
 Post Postano: 31 pro 2015 13:13 
Moderator

Da ne duljim žene su tu dosta neobične i specifične. Jako se teško odlučuju otvoreno javno javljati na forum ali dosta njih me je kontaktiralo preko pp-a da im pomognem tako da sam došao do slijedećih spoznaja.

1. Jako teško se ostavljaju cigarete i većinom prijeđu na hibridno korištenje e-cigareta. Koriste e-cigarete ali dnevo si priušte par "smrduša"

2. Najčešće završe na nečem ovakvom:

slika

estetski je zadovoljavajuće a za rebuildanje i tjuniranje grijača nađu "nekog", (muža, sina, prijatelja , ..... )

Puno sreće :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2015 14:05 

Prvo te moram pohvaliti na trudu koji si uložio u informiranje, a k tome nisi ni parioc. Da bi bar bilo više takvih početnika, a ne da svako malo netko upada sa pitanjima tipa; šta je to TH i slično.
:brav:

Ako kažeš da joj fali TH, on se može dobiti i podizanjem coila od rupe za zrak. Ali onda naravno trebaš sam motat grijač, dakle trebao bi neki RBA atty, nešto žice i vate. Ako si voljan biti toliko na usluzi ženi, to bi moglo biti rješenje.

Što se tekućine tiće, tu teško da se može nešto preporučit, morala bi više ona probat. O duhanskim tekućinama neznam previše, jer sam se brzo odvikao od njih, ali možda neka Cohiba, French pipe ili tako nešto bi joj moglo pasati. Te tekućine možeš pronači kod naših kuhara i ovdje na forumu. Isto tako može probati i s omjerom PGa koji isto diže TH.

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2015 14:25 

necu ulaziti u cijelu pricu oko aroma i opreme, ali sto se tice prestanka pusenja vrijedi samo jedna stvar: moras tj ona mora to htjeti. ali stvarno htjeti. nema druge solucije ni opreme ni tekucine ni neznam ja cega sto tu igra ulogu. samo cvrsta odluka da se prestane.

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2015 14:47 

ovako mislim da ti subohm nije najbolja opcija jer pusacima to ne pase jer se ne uvlaci kao cigareta nego direkt u pluča pa im za prijelaz nije dobar jer ne daje niti sličan osječaj ali u slučaju da joj se to svidi probaj sa 3 miligrama, a ako hoces jaci TH kupi tekucine sa vise pg, imas i dekang u parilici sa 70pg/30vg ili kao sto su vec predlozili neki rta, a i mozes probati pomjesati tu duhansku sa mentol tekucinom ako joj se svidi ili staviti u tekucinu koju kap votke sta se meni osobno ne svidja ali eto par stvari pa probaj malo experimentirati, u svakom slucaju sretno :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2015 16:51 

Za TH, ako već nemože više nikotina, onda podigni udio PG-a , recimo na VG/Pg 50/50 ili VG/Pg30/70. Najbolje je uzet bazu kako si i rekao, i miješat. Makar, arome koje jesu dostupne, po meni, nisu za prvih mjesec dana odvikavanja od cigareta. Previše su "fine". Tih prvih mjesec dana treba nešto što smrdi tj podsjeća na cigarete. Vidio dosta ljudi je volilo, uz Dekang, i Liqua tekućine, arome cuban cigar (moj favorit) i turkish tobacco. I od flavourarta Dark Vapure recimo. to je taj okus pepeljare. nije ni degangov loš onaj, mislim da se zove cuban cigar. od tih smradnijih, za nabavit aroma - TPA Cubano.

to šta je sad na tržištu poplava subohm tankova, praktički se samo to i nudi, nije rečeno da je to za početnike u parenju. Na fasttechu ima dosta tankova za parenbje kao cigaretu, a na njima se može dobit bolji TH.

Da mi je neko tutno subohm tank u ruke kad sam počinjao, poslao bi ga u jednu stvar i nastavio pljugat

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2015 20:05 

razdor je napisao:
necu ulaziti u cijelu pricu oko aroma i opreme, ali sto se tice prestanka pusenja vrijedi samo jedna stvar: moras tj ona mora to htjeti. ali stvarno htjeti. nema druge solucije ni opreme ni tekucine ni neznam ja cega sto tu igra ulogu. samo cvrsta odluka da se prestane.

Sa ovime se moram sloziti.
Ja sam na parenju oko 3 godine i dok nismo odselili u kanadu i dok zmija nije vidjela cijene cigareta ovdje i dok nije izracunala da za mjesecni trosak kupovanja cigareta moze prijeci na paru i ostaviti si sa strane svaki mjesec za jebacki dobar komad odjece, uvijek se zalila da joj nesto ne pase.
Kad je to sve zgruntala, rekla mi je sama, aj mi slozi komplet ja se ostavljam cigareta. Ja joj slozio Evic VTC mini u boji po njenoj zelji, uparioga sa Triton tankom i narucio drip tip u boji Evica.
Njima je puno toga u estetici, i ako im se estetski svidja i imaju volju prestati pusiti (ovo potonje je u biti kljucni i najbitniji dio) sve ostalo se lako prilagodi.
Prije joj ni Erol-C nije valjao jer je bio mrvicu tezi od klasicne cigarete, a sad joj onaj gorostas od Tritona u kombinaciji sa VTC-om koji isto nije lagan nisu ni preteski ni preglomazni niti ruzni niti ista drugo. Sve joj savrseno.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2016 18:54 

Hvala svima na odgovorima i sretna nova :kinta:
Sto se tice motivacije tu mi je sve jasno ali nije do mene, vidit cemo. Za tekucine znaci za pocetak valjda najsigurnije ostati na dekang tobacco (mislim da je pg/vg 65/35), mada bi mogao nabaviti i malo baze i koju aromu za probu, svakako bi bilo puno isplativije nego ove gotove od 10ml. Koliko sam vidio nema bas nekih malih sampleova za isprobavanje tih aroma, jedino uzicati od nekoga :) ?
Jedino mi nije jasno zasto subohm grijac podrazumijeva direktno udisanje u pluca, mislio sam da je to samo jaci grijac = visa temperatura/vise pare/veca potrosnja tekucine. Ok ja nisam pusac i jedino mogu povuci malo u usta da probam :vom: :la:
Svakako u ovom kitu ima i 1.5 ohm grijac i RBA tako da se valjda moze kombinirati svasta, jos jedan razlog zasto mi se ucinio kao dobar izbor.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2016 22:12 
Administrator

DD je napisao:
Jedino mi nije jasno zasto subohm grijac podrazumijeva direktno udisanje u pluca, mislio sam da je to samo jaci grijac = visa temperatura/vise pare/veca potrosnja tekucine. Ok ja nisam pusac i jedino mogu povuci malo u usta da probam :vom: :la:

Kako jedes pizzu? Pocnes s lijeve strane pa studiozno prema desnoj? Prvo obrstis koricu pa se sljustis prema mekoj sredini? Pojedes sredinu a koricu ostavis?
Ili kako jedes jaje na oko?

Pusenje je navika, ovisnost ali i obred. I ima nebrojeno stilova pusenja. A bogme i parenje ima masu nacina.

Subohm i je uglavnom to sto si napisao. Ali ima atomizera koji su predvidjeni za direktno uvlacenje u pluca. I oni imaju veliki protok zraka. A kad je veliki protok, veliko je i hladjenje grijaca. Zato je za taj nacin parenja grijac uglavnom subohm.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2016 22:15 
Moderator

Subohm parenje podrazumijeva veliki protok zraka, zato što bi sa malom rupicom para bila prevruća i stvorila bi se prevelika temperatura u komori što dovodi i do drugih neželjenih posljedica. Govorim o normalnom parenjau, a ne parenju u TC-u...to je nešto drugo.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

[ 10 post(ov)a ] 

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club