| Autor |
Poruka |
|
Ladislav
|
Naslov: VG - PG omjeri učinci Postano: 15 stu 2014 09:30 |
|
|
Imam početničko pitanje. Parim 10tak dana. Volim puno pare, što sam proizvodio sa iClearom 30 na 10-12 wati. Koristio sam Dekang 50/50 sa 24mg, duhansku aromu. Naravno počelo me peći grlo, ali srećom ima Vas pa ste me lijepo uputili da ne divljam sa snagom. Spustio sam se na 5-6Wati i sada je OK. Također ste me savjetovali kupiti Kayfuna, što ću učiniti. E sada pitanje kada stigne Kayfun. Volim puno pare. Da li bolje pari 50/50 ili manje PG-a u omjeru. Kako stoje stvari s peckanjem grla, ima li to veze samo sa suhim parenjem ili ima veze i sa omjerima. Kako ta priča stoji sa potrošnjom, ako sam dobro zapamtio VGa se troši više. Naravno želja mi je puno pare bez peckanja grla. Na koju snagu ću namještati SVD kada stigne Kayfun? Ovisi li to o omjerima tekućine......... Hvala na odogovorima 
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: VG - PG omjeri učinci Postano: 15 stu 2014 09:36 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
pređi na 20/80 PG/VG ili 30/70, VG je taj koji daje paru, a grlo te grebe od PG a i polako se oporavljaš od cigareta, pa možeš probati smanjiti nikotin na 18
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: VG - PG omjeri učinci Postano: 15 stu 2014 09:40 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Najviše će to ovisiti o tome kako je složen setup. Dobro složeni može progutati koliko želiš VG. Ipak, ja preferiram da PG ipak ima. A VG daje više pare.
Kada je setup dobro složen onda nema problema sa dotokom tekućine. Onda nema ni peckanja. Tada se Kayfun može komotno pariti na 7-9W. Može i više ali čemu? Mislim da je 8-9 W optimalno jer ima taman toliku komoru.
Sa takvim tipom atomizera vjerujem da više nije potrebno 24 mg nikotina. I 18 će biti sasvim lijepo.
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: VG - PG omjeri učinci Postano: 15 stu 2014 10:44 |
|
|
|
Nije velika razlika u kolicini pare izmedju omjera pg/vg 20/80 i 30/70 na kayfunu ali je u okusu. Meni se ispostavila najbolja kombinacija 30/70. Okus tekucine je puno bolji a pare ima u izobilju. I ja volim da vise dimi. Bio i ja uzeo 20/80 ali mi je bio slab okus. A tad jos i nisam savrseno pogadjao setup. Lp
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
Rain
|
Naslov: Re: VG - PG omjeri učinci Postano: 15 stu 2014 11:50 |
|
|
Valter je napisao: Najviše će to ovisiti o tome kako je složen setup. Dobro složeni može progutati koliko želiš VG. Ipak, ja preferiram da PG ipak ima. A VG daje više pare.
Kada je setup dobro složen onda nema problema sa dotokom tekućine. Onda nema ni peckanja. Tada se Kayfun može komotno pariti na 7-9W. Može i više ali čemu? Mislim da je 8-9 W optimalno jer ima taman toliku komoru.
Sa takvim tipom atomizera vjerujem da više nije potrebno 24 mg nikotina. I 18 će biti sasvim lijepo. da li je isti rezultat pariti na 7-9W u slucaju da je grijac 1.2 ohma ili ako je grijac 1.8 ohma?
_________________ mod: ZNA40, Deviate DNA40, Cachalote DNA200, Wismec Reuleaux DNA200, Volcano Lavabox DNA200, Evolv Reference mod DNA75 atty: Kayfun v4, Kayfun mini v3, Erlkonigin, Squape R, Le Magister, Le Zephyr, Mad Hatter, Patriot 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: VG - PG omjeri učinci Postano: 15 stu 2014 12:22 |
|
|
|
Nije a to ponajviše ovisi o debljini žice koju koristiš.
Deblja žica je tromija i ne dostiže potrebnu temperaturu brzo. Iz tog razloga treba više snage kako bi se zagrijala. Problem je u tome što nakon što se zagrije na tu potrebnu temperaturu ode i više od toga jer koristimo veću snagu. A poslije toga se i sporije hladi, tj. kuha tekućinu.
Niski otpor na tankoj žici će koristiti wick ili vatu samo s uskog područja. Zato niti to nije dobra ideja.
Povuci, potegni metodom sam došao do nekih rezultata koji za mene najbolje rade. Radim setup koji će imati 4-5 namotaja sa najtanjom žicom koji radi na tom tipu atomizera i dati 2 ohma. Snagu određujem odokativnom metodom prema veličini komore.
Protank tipove koristim sa 0,16 žicom, 4 namotaja, 2,2 ohma i malo wata. Kayfun koristim sa 4/5 namotaja 0,18 žice, 2 ohma, 9W.
Cijela priča se svodi na to da se tankom žicom na 2 ohma može dobiti efekt debele žice na 1 ohmu, ali bez potencijalno štetnih nuspojava kuhanja tekućine. Kada se govori o mehanici, sigurniji je coil od 2 ohma nego bilo koji niski otpor.
Micro Coil ne koristim. Razlog je u tome što se sa debelom žicom dobije cijev unutra koje se kuha ta tekućina i ne izlazi van nego se i dalje kuha. Plus tromost same žice. Sve to me ne zanima. Vata je odličan materijal umjesto špage i malo sam se igrao s time. Ne mora biti MC da bi se mogla koristiti. Najnormalnije sam provukao vatu kroz coil od Ni200 žice. Možda je potrebno malo više osječaja ali ide bez ikakvog problema. Sa Kanthalom je to još i jednostavnije. Idu i blazinice. Čak i lakše. A dobije se jednostavnost MC uz sve druge prednosti običnog coila.
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: VG - PG omjeri učinci Postano: 15 stu 2014 12:52 |
|
|
 Valter. Sad si i mene zaintrigirao. Napisao si da s 4/5 namotaja dobiješ grijač od 2 ohma. Ja sam namatao isto tako, kantal 0.20mm i dobivao 1.2-1.3 ohma. Radio MC. Namatao kantal na onaj šarafciger šta bi dobio sa kayfunom. Nikad dobio tu vrijednost od 2ohma. Mjereno na lavatube. Kad bi stavio više namotaja bi skrivio MC. Da li ima veze i promjer? Koristim mehaniku.
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: VG - PG omjeri učinci Postano: 15 stu 2014 13:06 |
|
|
|
Naravno da ima veze promjer. TO sam namatao na 3x2mm silicu. A vrijednost je za 0,18mm žicu. Vrijednost sam dobio sa 5/6 namotaja 0.2 žice ali prva je bolja. Onaj dio o tanjoj žici.
Mislim da bi 0.2 žica dala bolje rezultate sa 4/5 namotaja i manjim otporom. Jednostavno je opet u igri brzina zagrijavanja. Nama je potrebno određeno zagrijavanje u određenov vremenu. A to je onoliko koliko vučemo. Što će kasnije biti, nije previše važno. Važno je da se žica čim prije ohladi i ne bude zagrijana od žice. Tako će i setup dulje trajati.
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 15 stu 2014 13:20 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 912 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
Jel nije bolje sto vise namotaja da bude coil, ja trenutno koristim 0,2 zicu 4/5 namotaja, a kontam da narucim 0,25 zicu da bude vise namotaja
Sent from my D2005 using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Postano: 15 stu 2014 13:35 |
|
|
veljo_81 je napisao: Jel nije bolje sto vise namotaja da bude coil, ja trenutno koristim 0,2 zicu 4/5 namotaja, a kontam da narucim 0,25 zicu da bude vise namotaja
Sent from my D2005 using Tapatalk slicno sam i ja u pocetku razmisljao, pa sam uzeo 0.3 zicu. i radio po 10-12 namotaja MC. jer sam naravno gledao rip trippersa koji je slagao tako i kao imas vecu povrsinu zagrijavanja i sl. ALI, sam odlucio poslusati valtera i probati s 0.2 zicom(najtanja sto imam) i raditi 5 namotaja, bilo sa silikom bilo s vatom. i gle cuda, dobijem isto dobru aromu/paru a brze mi se zagrije coil, manje mi snage treba bla bla. pogotovo sam to skuzio na mehanici di se osjeti vdrop, pa s 0.5 vdropom i debelom zicom to ide SPORO. uostalom, kad radis s 0.2 onda ces rasiriti namotaje pa ces opet imati dobru povrsinu zagrijavanja. preporuka
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |