Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: protektirane VS neprotektirane baterije
 Post Postano: 10 stu 2014 11:53 

Tražio sam po postovima, ali nisam našao.
Može li objašnjenje, zbog čega i kada jedne a kada i zbog čega druge baterije.
Također priča o punjačima, da li je isti za obje vrste ili........

Hvala

Povratak na vrh 

Naslov: protektirane VS neprotektirane baterije
 Post Postano: 10 stu 2014 12:15 

Ovisi za sta ti trebaju baterije ;)
Ako idu u elektricni mod onda svakako bez zastite. Mogu one ici i u mehanikci mod bez problema, ali moras znati njihovo ogranicenje. Koliko max ampera daju. I malo ohmovog zakona da znas koji otpor je siguran na njima, a koji nije.
U punjac mogu obe, njemu to nije bitno, on ne bira ;)

Sent from my pool filled with printer ink

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 10 stu 2014 12:20 

Punjač je isti, a sad ovo ostalo zavisi od toga šta misliš koristiti na modu, ako koristiš regulirani mod onda ide neprotektirana jel sam mod regulira bateriju a ako koristiš mehaniku u nekim normalnim uvjetima možeš koristiti i protektirane, ali isto tako one nisu dobre ako koristiš neki driper i ideš u neke subohm vode jel će te protektirana baterija spriječiti u tome.

Sent from Nokia Lumia 925

Povratak na vrh 

Naslov: Re: protektirane VS neprotektirane baterije
 Post Postano: 10 stu 2014 12:26 

OK, hvala na ifo :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 stu 2014 13:41 

http://puffkalica.hr/shop/baterije/bate ... -cigarete/

jesu li ove baterije zasticene ili ne?

MVP 2.0 Vision Spinner 2 Protank 3 mini Nautilus mini Smeče nimbus :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 stu 2014 14:29 
Moderator

MeGoX je napisao:
http://puffkalica.hr/shop/baterije/baterija-samsung-18650-2600-mah-za-e-cigarete/

jesu li ove baterije zasticene ili ne?

s obzirom da su puffioničari bili tako ljubazni i napisali specifikacije ali bez bitnog dijela, a to je da li je zaštićena ili ne...ne bi ti bilo loše nazvati ih i pitati. Ako znaju uopće. Ne bi ti bilo loše pitati ih usput i koliko maksimalno ampera možeš vući iz nje, to sigurno ne znaju, a meni bi bilo zabavno masirati ih takvim pitanjima. just for kicks.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 stu 2014 14:46 
Moderator

unprotected

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 pro 2014 12:04 

Idemo još malo proširiti temu.
Osnovna postavka je da nezaštićene (IMR High drain....) baterije idu u regulirane modove, no ako znamo njihovu maksialnu struju i otpor zavojnice mogu i u mehaničke.
Zaštićene ICR idu u mehaničke.

IMR je priča sigurne kemije u baterijama, koja onemogućuje eventualno pregrijavanje ili eksploziju za slučaj preopterećenja. Iz tog razloga IMR nije potrebno štititi.

No moje je pitanje.
Zbog čega se u regulirani mod, npr. Itaste SVD ne mogu staviti dvije zaštićene 18350. Bez obzira na pulsanje možemo izračunati struju. Znači prije ispražnjenja odnosno isključenja baterije zajedno imaju 6,5 V što na otporu od 2,1 ohm za primjerice 10W traži 1,5 Ampera.
Konkretno ja parim na 6 Wati, znači kada je baterija najpraznija vučem struju od 0,93 Ampera, odnosno kada je puna od 0,73 Ampera.

Mišljenja..........

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 10 pro 2014 13:27 

Zaštičene baterije ne idu u regulirani mod zbog toga što on več ima svoju zaštitu i nije mu potrebna zaštita koju nudi baterija. Koliko sam ja čitao o toj temi dolazi do konflikta između dvije zaštite i problema sa korištenjem moda, neki kažu da im mod ni ne radi sa zaštičenim baterijama. Možeš staviti dvije nezaštičene i to bi trebalo biti ok (bar na Vamu radi bez problema, za svd neznam jel ga nemam)

Sent from Nokia Lumia 925

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 10 pro 2014 16:24 
Administrator

Darian je napisao:
Zaštičene baterije ne idu u regulirani mod zbog toga što on več ima svoju zaštitu i nije mu potrebna zaštita koju nudi baterija. Koliko sam ja čitao o toj temi dolazi do konflikta između dvije zaštite i problema sa korištenjem moda, neki kažu da im mod ni ne radi sa zaštičenim baterijama. Možeš staviti dvije nezaštičene i to bi trebalo biti ok (bar na Vamu radi bez problema, za svd neznam jel ga nemam)

Ne radi se o konfliktu nego o losim kineskim baterijama cesto izraubanim u laptopu i nanovo zapakiranim u sarenu lazu u sprezi s PCB koji je kinezu dosao pod ruku.

Baterija 18650 ima strujnu zastitu na 5A i to je vise nego dovoljno za parenje.
Ali ako kinez ugradi zastitu od manje baterije ona ce prekinuti napajanje na recimo 2-3A i onda mozes biti u problemima.
Ako kinez stavi izraubanu bateriju iz laptopa i ispravan PCB, napon baterije naglo pada pod opterecenjem i aktivira se PCB.

Sa svim ovim kineskim genijalnostima smo se vec susretali.
I jos jedna stvar sto baterija sa zastitom vrlo cesto fizicki ne stane u mod.

Povratak na vrh 

[ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: Bing [Bot], bot* i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club