|
.
Sada je: 25 tra 2026 12:57. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 12:57. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
fek0
|
Naslov: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 10 srp 2014 23:54 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
 Slučajno nabasao u bespućima interneta, pogledao Rip Tripperov video (bože, kako mrzim tog degenerika...) i našao još jedan http://www.youtube.com/watch?v=U-Il4cNvPy0(moja preporuka da pogledate...puno jednostavnije za složiti) i nakon dva pokušaja treći put (uz pomoć videa) uspjelo bez problema. Fora je u tome što je ovo ...hm...microcoil, ali plosnati...djeluje baš kao grijač od ringa na el. štednjacima. Kao i microcoil, žari se od sredine prema van, ovdje je to od najmanjeg kruga prema najvećem. Sami coil kad ga se montira (u mom slučaju Igo-L sa proširenom rupicom za zrak na 2mm)preko njega struji zrak i pod pravim kutem (moš mislit) se lomi i izlazi na driptip. Vata se lagano nagura iza i ispod grijača i svuda gdje god možete osim ispred. Bitno je nagurati maksimalno vate...ovaj setup doslovce ždere tekućinu. Sve mi to izgleda kao neki spoj nanocoila i microcoila...kao i nanocoil, doslovce je grijač naslonjen na vatu (utopljen u nju, bolje bi bilo reći) a funkcionira slično microcoilu.  Osim što ga je prilična jeba za složiti (koristio sam 0.25 kanthal...vjerojatno može i nešto tanji, a svakako preporučam deblji...lakše je dobiti pravilne krugove)da se sve dodiruje i da nema hotspotove, ali jednom kad ga se složi i obgrli vatom... TH je odličan (isprobano na Cinnamon Cookie 18mg 70/30 VG/PG by Vjuice), pare ima prilično (moj coil je bio 1.3 ohm, taman da ga mogu i na Vametu tjerat) ali aroma...bože...aroma...CC je dobio novu dimenziju. Daleko najbolji setup koji sam u ovih 6-7 mjeseci uspio napraviti na Igo-L. Mjenjanje tekućine je bezveze...samo iščupaš vatu, ispereš, dryburn i nova vata...nema provlačenja kroz microcoil, sam grijač malo otvrdne korištenjem tako da se ne razjebe kod mjenjanja vate. Paziti da se ne zaboravi ispod coila staviti vatu...inače kuha tekućinu i ne stvara paru. Sorry na slikama loše kvalitete...fotić mi bio prazan, pa sam se žurio napraviti slike dok ne rikne 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 11 srp 2014 00:02 |
|
|
donedi u 
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 11 srp 2014 00:04 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Medo je napisao: donedi u  neću moći ove subote...mala mi ima rođendan 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 11 srp 2014 23:10 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Isprobao napraviti više zavojnica od raznih debljina žice...definitivno je 0.23 kanthal minimum sa kojim se ovo može napraviti. Da se napraviti i od 0.20, ali dobiju se visoki otpori, od 2.4 nadalje ako se želi zadržati dovoljna veličina same zavojnice, tak da bi to funkcioniralo samo na varijabilnim modovima. Ispod 0.20 nema smisla ni pokušavati...pretanke su žice da bi se moglo savijati i zadržati formu...ovo je idealan coil za sub-ohmere...0.32 kanthal se savije bez većih problema, a na veličini zavojnice diametra recimo 4mm se dobije oko 0.4-0.6 ohma. Usput sam 1.3 setup isprobao sa svojim omiljenim DK Mint, koji je obično 80/20 u korist pg-a...nikad nisam dobio toliko pare od pg-a...a 100% VG...ugušio sam se skoro  Pri tome se uopće ne gubi aroma...mislim da ću morati isprobati neki 0.4-0.6 setup, baš da vidim jel aroma postojana na tako niskim otporima.
Zadnja izmjena: fek0; 11 srp 2014 23:22; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 11 srp 2014 23:21 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Super.
Uvijek valja gledati bradatog narkomana na exevima.
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 11 srp 2014 23:24 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Valter je napisao: Super.
Uvijek valja gledati bradatog narkomana na exevima. Ma odvratan je...al ovo je stvarno dobar coil za dripce. I ćorava koka tu i tamo pogodi zrno...
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 12 srp 2014 17:55 |
|
|
   E da vidimo kaj ovaj supernova sparet radi. Slozio iz prvog puta sa 0.3 kanthalom HTC Desire HD
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 12 srp 2014 18:01 |
|
|
........... nemam prigovora.... 
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
mateo
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 12 srp 2014 18:29 |
|
|
|
Aj daj jednu sliku sa vatom?
_________________ Klon od klona.
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Stove Top Coil (za drippere) Postano: 12 srp 2014 18:39 |
|
|
  HTC Desire HD
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 12:57. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 12:57. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 2 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |