Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 11 pro 2024 12:48. Sada je: 11 pro 2024 12:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost
PostPostano: 10 kol 2015 12:26 
Moderator

Sa tankom zicom (npr. 018mm), moras raditi zavojnicu malog promjera za mc, inace bude preuzak zbog malog broja namotaja i pali vatu na uskom prostoru. Aroma i kolicina pare je subjektivna stvar, probaj jedno i drugo pa vidi.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 12:37 

Znači, s debljom žicom ću dobiti više pare, jači th?

A koja je fora s promjerom zavojnice, 2mm, 3mm? Koliko sam shvatio, veći omjer, više vate stane, više tekućine isparava?

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 12:39 

Razmaknute ili spojene žice na zavojnici?

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 14:00 
Moderator

uf...kao što napisah, a ti ne pročita:
Citat:
Aroma i kolicina pare je subjektivna stvar, probaj jedno i drugo pa vidi

Uzmeš i napraviš microcoil (žice se dodiruju) na otpor koji želiš, a onda, pazi sad...ovo je iznenađujući obrat događaja..., uzmeš ISTU žicu i napraviš ISTO samo običan coil (žice se ne dodiruju).

Isprobaš jedno, pa onda na istom atomizeru isprobaš drugo.

Spojiš se na forum i slavodobitno izneseš SVOJ OSOBNI zaključak što je TEBI bolje.

Svi ti plješćemo i kažemo bravo.

Pariš dalje na onome što se TEBI sviđa, a ne nekome drugome.

The End. Koniec. Nema više. Die Ende. El fin. FIN. הסוף. Конец. النهاية

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 14:37 

Feko, ako želiš biti pametnjaković onda se i ne trudi odgovarati na ovakve postove. Forum služi, pazi sad: za razmjenu iskustava, pomoć i savjete početnicima i sl.
Kužim, ti si PRO (ili se tako osjećaš), a ja sam početnik, noob, neznalica koji želi nešto naučiti.
Ako se već trudiš pisati duže postove, napiši nešto korisno, iz čega će netko nešto naučiti. Tome forum služi.
Shvaćam da je puno stvari ovdje subjektivno, ali i subjektivno mišljenje iskusnijih članova je korisnije nego sarkastičan spam.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 14:56 
Moderator

Sto ljudi sto ćudi ... sto žena dvjesto ...
O ukusima se ne raspravlja, što je meni super Valteru je bljak što Max voli Roziju se riga ...........
Ovdje ti možemo pomoći kako da tehnički napraviš nešto a onda ti moraš SAM isprobati paše li ti to ili ne , pa kad ti se usna šupljina oporavi od cigareta neće ti više pasati ono što ti je prije bilo odlično ....

A ako hočeš da netko odlučuje umjesto tebe što ti najviše odgovara imaš Ripppa Triperovića i slične pa njih slijepo slušaj :lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 14:58 

Sasha ti je na prethodnoj stranici odgovorio ono o tanjoj i debljoj žici. O debljini zavojnice od 2 ili 3 mm zaista je osobno. Meni je bolje 2,5mm. Ali ja radim običan coil sa Ni200 žicom pa je tu taj podatak potpuno suvišan.

Između MC i običnog ću uvijek birati običan jer je po meni MC izrazito loš zbog nekoliko razloga. Ali to sam opet ja. Tebi će možda biti drugačije.

Imaš par stvari za probati i to je ono čime ćeš se voditi. Ne može ti nitko reći što je tebi bolje. Mogu te ja uputiti kako ja radim a tebi će to biti fuj. Još uvedi u formulu vrstu i količinu arome, količinu nikotina i omjer VG/PG. Nema jednoznačnog odgovora. Zato feko piše kako piše.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 15:09 

meni osobno, za MC mi je najbolje bilo 0.25 žica ali to mi je bilo super prvih par mjeseci dok nisam dobio prosvjetljenje i napravio sa razmaknutim coilovima. isto tako, sa razmaknutim coilovima mi je bolji okus, ali to je sve subjektivno. pa sa te žice prešao na 0.15 i 3 namotaja na 2mm promjera. i tako 6-7 mjeseci. sad mi se sviđa 2.5mm promjer pa opet prčkam. Primjetio sam da što mi je veći promjer coila, to mi treba veća snaga na modu za dobijem isti efekt. Ak oćeš više pare, povećaj udio VGa u tekućini, nauštrb okusa. Ako oćeš TH, više PG-a i nikotina. Ja sam na VPG 50/50 nikotin 18mg tekućini. ono što meni odgovara, nije rečeno da će i tebi.

nema bez isprobavanja, prošlu god sam se namotao coilova (jedno 20 metara žice potrošio)dok nisam našao ono u čem uživam. a onda nađem nešto novo.

Zadnja izmjena: buje3000; 10 kol 2015 15:14; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 15:14 

Hvala vam na odgovorima. Objašnjenje tih nekih tehničkih stvari, kako i zašto nešto radi mi puno znači. Znam da te neke stvarčice i nijanse nisu tu samo radi estetike, nego postoje razlike, pa me zanimalo kako što radi. A koga bolje pitati nego ekipu na forumu.

Povratak na vrh

PostPostano: 10 kol 2015 15:25 
Moderator

i dalje se sve svodi na to da uzmeš i probaš jedno i drugo. možeš ti misliti o meni što god hoćeš, ali uzmi i smotaj te coil-ove. smotaj ih na sve debljine, razne otpore, razne debljine žica i isprobaš. svaku. i onda uzmeš ono što ti valja a ostalo baciš u smeće ili staviš sa strane za trenutak kada ti bude dosadno ili dobiješ neku ideju.
postova na ovu temu ima mali milion na forumu i svatko svoga konja hvali i nitko ti ne može otkriti tajnu velike moći (osim ako se radi o kayfunima). a tehnički potkovan za ovo stvarno ne moraš biti...uzmeš i motaš žicu na nešto i onda krajeve zavrneš oko šarafa i zašarafiš istim. prosto ko pasulj.

Povratak na vrh

[ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl, Google [Bot] i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: