Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 06 pro 2025 18:09. Sada je: 06 pro 2025 18:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: microcoil: slike, savjeti, sigurnost
PostPostano: 17 lis 2013 11:36 
Administrator

imand je napisao:
Microcoil fora je samo u sabijenim namotajima ili ima još nešto.

Fora je u povratku korjenima. Svi prvi atomizeri su imali microcoil pa se netko dosjetio da je mozda ipak najbolje onako kako je sve pocelo.
:lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 17 lis 2013 12:04 

Nekako mi bolje radi kad šest namotaja razdjelim na dva djela 3 sabijena pa razmak milimetar pa 3 sabijena.
Kad su svih 6 sabijeni dobim hotspot u sredini i prerano zagaranje.

Povratak na vrh

PostPostano: 17 lis 2013 13:32 

Kinta je napisao:
imand je napisao:
Microcoil fora je samo u sabijenim namotajima ili ima još nešto.

Fora je u povratku korjenima. Svi prvi atomizeri su imali microcoil pa se netko dosjetio da je mozda ipak najbolje onako kako je sve pocelo.
:lol:

ozbiljno u cemu je fora dali iko zna objasnit? microcoilom dobijemo jace zagrijavanje a vata ili neka druga napredna tehnologija natapanja coila nam i omoguci da to radi bez dry hitova? prije su bili tako mali coilovi ali nismo imali tako velike voltaze pa je to radilo na obicnoj silici. ako je neko malo bolje prostudirao to nebi bilo lose da nam objasni

Povratak na vrh

PostPostano: 17 lis 2013 14:10 
Administrator

Cos je napisao:
ozbiljno u cemu je fora dali iko zna objasnit? microcoilom dobijemo jace zagrijavanje a vata ili neka druga napredna tehnologija natapanja coila nam i omoguci da to radi bez dry hitova? prije su bili tako mali coilovi ali nismo imali tako velike voltaze pa je to radilo na obicnoj silici. ako je neko malo bolje prostudirao to nebi bilo lose da nam objasni

Do tocnih rezultata bez prave opreme za testiranje ne mozemo doci. A ni nasi setupi nisu svaki put ni priblzno isti. Ono sto mozemo je teoretizirati i naklapati ako nemamo pametnijeg posla.
:)

Napon prije i sad je prakticno isti ako izuzmemo nas nekoliko koji smo i stare attye gurali na 5V.
Ono sto nije isto je kapacitet baterije koja je prije bila otprilike 180mAh zavisno od izvedbe.
Na tako maloj bateriji je veliki pad napona i trebalo je iskrishte da se ta energija dobro iskoristi. Kad bi namotaji grijaca bili rasireni sve bi bilo inertno i trebalo bi vise vremena i energije da se radna temperatura postigne.

Ono sto se kod microcoila ne vidi je da i sami namotaji gusto zbijeni sluze kao rezervoar tekucine koja se smjesta na vanjskom dijelu zavojnice.

Teoretski kod parenja je bitno brzo postici pravu temperaturu ali i zadrzati ju sto duze. A ako je ona recimo 153°C to nije tako jednostavno. Pogotovo uzimajuci u obzir da i dotok liquida mora biti adekvatan koji osim prave pare sluzi i za skidanje temperature zavojnice.

No bez prave opreme za mjerenje sve spada pod ˝I corava koka napipa zrno˝

Povratak na vrh

PostPostano: 17 lis 2013 14:21 

dobro kod microcoila se skidanje temperature rijesava sa sirinom rupe tako da preporucujem svakome da si nabavi borere od 1, 1.5, 2, 2.5mm pa polako prosiruje rupu dok ne dobije savrsen omjer pare i arome. naravno ako je driper ili nesto drugo u pitanju pa se moze igrati sa dotok zraka. ako ne onda se bas mora poigrati sa setupom tj ukupnom omazaom i promjerom onoga na cega ce namotati micro cioil. ima na you tubeu par zapisa di se igraju sa istim setupom i sirenjem rupe pa su rezultati vise nego ociti.

Povratak na vrh

Naslov: microcoil: slike, savjeti, sigurnost
PostPostano: 17 lis 2013 14:32 

Sa microcoilom se dobije veca povrsina koja se zagrijava. Mislim da je to cijela mudrost :)

sent from my phone

Povratak na vrh

PostPostano: 18 lis 2013 12:11 

ja imam problem. slozio sam microcoil, ispada 2 ohma. vatu sam koristio Beauty kiss iz sparra i ovu organsku iz BioBio. Okus je UZASAN. kao stare carape. ne znam stvarno u cemu je problem.. :/ ista je stvar na svim voltazama
EVOD + ego twist

http://prntscr.com/1y2lkv

Povratak na vrh

PostPostano: 18 lis 2013 12:19 

Na Kanger EVOD, Protannk grijaćima nema smisla microcoil, gnjavaža nekorisna.

To najbolje funkcionra upravo onako kako je to Kanger i zamislio;
6 navoja grupiranih 3 + 3 sa razmakom.

Puno korisnije je pikati kantal na NR žicu tako da se gumica ne grije bezveze

Povratak na vrh

PostPostano: 18 lis 2013 12:23 

probajte ga vertikalno stavit u glavu. ovaj viewtopic.php?f=6&t=2942&start=70 je dobro radio al je imal preslab protok zraka sa 1.2mm rupom.
mislim da bi sa 2mm rupom radilo puno bolje.
ttenutno nemam bas puno slobodnog vremena da to probam, ali budem pa javim....

# Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s

Povratak na vrh

PostPostano: 18 lis 2013 12:47 

problem je sto para smrdi uzasno i prije nego sto stavim tank. dakle stavim vatu u coil, natopim tekucinom i stisnem gumbic, para je zivi uzas. nema hotspotova i ne tamni vata, tako da nije da nesto gori.

Povratak na vrh

[ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: