Forum    FAQ

.

Početna » Korištenje e-cigareta » Korištenje i održavanje e-cigareta

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Sto je atomizer i kako radi
 Post Postano: 14 ožu 2011 12:08 
Administrator

Atomizer je grijac koji e-liquid zagrijava u paru. Ali atomizer je istovremeno i rezervoar liquida, sto se cesto zaboravlja.

slikaslika 510 i RN4075 atty

Liquid iz refila se cijedi do mosta attya a zatim se kapilarno prenosi ispod grijaca u rezervoar od metalne mrezice. Incofoam je trgovacki naziv te metalne mrezice a zapravo je inox mrezica velicine oka 2/100mm. Ono sto zapravo radi je to sto joj ime govori - metalna spuzva i igra jednu od najvaznijih rola u radu atomizera.

slika Incofoam uvecano

Nakon sto se metalna spuzva napila s desetak kapi liquida spremna je za rad. Kada povlacite dim iz e-cigarete, prvo zrak ulazi u atomizer kroz rupice donje strane u blizini ili na samom navoju. Zavisno od tipa attya, rupica moze biti od jedne do cetiri i promjera su oko 1mm.
Uvuceni zrak tada prolazi kroz mrezicu. Pri tome na sebe pokupi sitne kapljice liquda koje su se rasprsile zbog protoka zraka i nastaje plinovita smjesa zraka i liquida. Princip vrlo slican radu rasplinjaca u starijim automobilima.
Smjesa zraka i liquida tada prolazi uz grijac gdje se zagrijava pa cestice liquida postaju jos sitnije. Takva para je ono sto koristimo.

Na prve dvije slike se vide otvoreni 510 i 4075 atty. Jasno je vidljivo da je incofoam na RN4075 skoro dvostruko veci pa zato i daje bolje rezultate sve uz hladniju paru.
Sad je i jasnije kako korisnici uzaludno pokusavaju ocisti gornji dio attya kod grijaca i mosta. Ono sto u stvari treba biti cisto je donji dio - incofoam rezervoar liquida. Kada je on zapunjen gustim i starim liquidom, potrebno je atty dokapavati nakon 2-3 dima. Ali ako s vremena na vrijeme povucete nekoliko snaznih dimova, ispraznit cete i ocistiti taj donji dio i on ce biti spreman primiti novu kolicinu svjezeg liquida. Povremeno snazno uvlacenje je nuzno i da bi se u rezervoaru liquida koji se nalazi u refilu na spuzvici stvorio podtlak. Taj podtlak je ono sto potjera liquid prema mostu atomizera i dalje prema dnu. I tada mozemo nesmetano opet uzivati.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Sto je atomizer i kako radi
 Post Postano: 14 ožu 2011 14:46 

:plus: ,isprobat ću ovo sa snažnim povlačenjem!

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 15:01 
Administrator

sanja je napisao:
:plus: ,isprobat ću ovo sa snažnim povlačenjem!

Pripremi se na veliki oblak guste pare.
:lol:

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 18:13 
Moderator

I smrada, nemoj uvlačiti ni za boga. :angry_shake:

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 20:29 

Kinta mi je dal ideju.....
Namocil sam ati prek noci u alkohol i drugi dan sam u ati sa strane mrezice metnul debelu slamku za sok. Taman sjedne.
Sa prstom sam zatvoril drugu stranu atija (strana navoja) i sa kompresorom sam puhnul u rupicu za zrak koja se nalazi sa strane. Za to vrijeme sam slamku drzal pritisnutu da mi kompletan ati nebi izletio van zbog pritiska.
Iz atija je izasla hrpa zutih govana za koje pretpostavljam da je ostatak od arome. Zanimljivio da to nije izaslo van kad sam samo propuhival. I da. Ati vise nije zastopan. Sad zrak prolazi isto ko i prije.

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 20:31 

blago tebi,imaš kompresor :sa:

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 21:01 
Moderator

sanja je napisao:

Imaš možda u autu mali kompresor koji je za pumpanje guma, umetne se u upaljač za cigarete,pumpa do 5 bara, čist dost za atty.To inače košta oko100-tinjak kn kod nas, a u dx-u valjda 3$.

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 22:12 

CHROMEX je napisao:
sanja je napisao:

Imaš možda u autu mali kompresor koji je za pumpanje guma, umetne se u upaljač za cigarete,pumpa do 5 bara, čist dost za atty.To inače košta oko100-tinjak kn kod nas, a u dx-u valjda 3$.

nemam pojma dal to imam :sa:

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 22:16 

Sanja, ovo mi je upalilo na jednom atiju.
Namoci atije u alkohol i ak se vidimo, das mi ih da ih propusem. Ali nemogu ti garantirat da ce svi nakon toga radit. Pritisak zraka je velik i da budem iskren, ocekival sam da ce zrak izbit spiralu iz atija.
Ovaj puta nije, ali to ne znaci da se nebi moglo dogodit.
Sve eksperimente radim samo na atijima koje sam iz nekog razloga otpisal i nije ih mi zao ako riknu skroz.

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 22:20 

A jel bi bio dobar kompresor kaj moj tata ima za klamerice,taj isto ispušta zrak kolko se sjećam :hmm:

Povratak na vrh 

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Korištenje e-cigareta » Korištenje i održavanje e-cigareta

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club