|
.
Sada je: 01 svi 2026 18:52. | Zadnji put si ovdje bio: 01 svi 2026 18:52. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 10:29 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Valter i Fek0 bit će izjednačeni sa švercerima duhana na placu. 
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 10:49 |
|
|
|
Izgleda da ce razlika bit samo u dodatnim troskovima nasim trgovcima. A meni se po ovom zakonu nista ne mjenja.
|
|
 |
|
 |
|
alois
|
Naslov: Re: Novi zakon Postano: 06 ruj 2015 10:51 |
|
|
Valter je napisao: Ode sve na markice koje će koštati, a to će platiti potrošači. I to je jedini razlog zakona. Da ne bi netko pomislio kako se netko brine o njegovom zdravlju.  porez i namet ...
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 11:10 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Nije mi jasno...ok, jasno mi je da su se trgovci uzjebali oko zakona, zato što ih ovi čak traže da tekućine budu zdravstveno i toksikološki ispravne...ali, iskreno, jedino kaj ja tu vidim da je loše je to što izjednačavaju korištenje e cig sa cigaretama (za što me baš briga...ionako parim tamo gdje i pušači) i to što su odredili malo idiotska pravila oko zapremine tanka i koncentracije nikotina u tekućini. Kao što rekoh prije...prodaš atomizer u dijelovima i tako ih nazoveš, zvuči glupo...ali, prodaš 100 grama metalnih dijelova i 25 grama plastičnih dijelova...kupac dodje doma i sastavi. I ima atomizer kakav god hoće. Tekućine...da...traže nalaze ovakve, onakve...koje im nitko ne može dati...tu će nastati najveće sranje. Cijena tekućina će porasti. Ali gle...hoćeš prodavati kremu? Moraš: Uvesti, platiti carinu i pdv i špediterske troškove. Moraš poslati na analizu da se dokaže toksikološka i zdravstvena ispravnost kao i da sastav odgovora navedenom na proizvodu (tj. ako piše da ima nečega, da stvarno toga i ima). Ili moraš tu dokumentaciju imati od proizvođača, koji to mora imati pribavljeno na teritoriju EU...naši se bune kad im to gurneš u lice, ali...HR je u EU i mogu se jebati. Nakon toga, moraš napisati Deklaraciju za taj proizvod po točno određenim pravilima, sastav naveden na proizvodu MORA imati navedeno što sadrži dotični proizvod (ma da? ozbiljno? ne može imati Propylene glycol, vegetable glycerin, Flavors i Nicotine?  ) Nakon toga uračunaš PDV u cijenu i prodaješ. A radi se o proizvodu koji se ne inhalira već maže po tijelu...dakle, puuuno manja vjerojatnost za otrovanje ili alergijske reakcije. U ovom slučaju uračunaš i trošak posebnog poreza na duhanske proizvode uz PDV i prodaješ. I tako za svaki tip proizvoda. To što su svi dosada prodavali kako im se htjelo...to je drugi par rukava...a država k'o država...naravno da će uzeti lovu ako može...a može. Možda ja tu nešto krivo shvaćam...slobodno recite što.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 11:23 |
|
|
Nemam pojma, ali meni se čini da će sve biti isto, svi imaju doma attye i modove, znači kupovat ne moraš (osim ako baš ne želiš). Svi imaju kemig za vg i pg i tu smo pokriveni, jedino nikotin, on je kao problematičan, ali sam uvjeren da i tog ima za nabaviti tj. da će se moći nabaviti. Što će reći, parimo sad, a pariti ćemo i tad  Ajde, da se poštuju zakoni bili bi ko švica, a ne ko zanzibar, tako da nema straha
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 11:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Što veli Saša ima nikotina u Bosni, pa lijepo na čevape, par boćica u džep i svi sretni.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 12:08 |
|
|
|
Po svim vašim postovima za zaključit je da se treba sutit i prepustit svima koji nisu kompetentni da odlučuju....baš krasno....nikog nije briga.....baš krasno....pa zato nam i je tako kako je.....baš krasno.... U 25 godina Hrvatske da još niste shvatili da na ovakav način šuteći apsolutno ništa se ne postize nego se daje nekolicini vladajućih da odlučuje o svemu bez parlamentarnih rasprava i sagledavanja različitih mišljenja i strana......ja to ne mogu shvatit. Ljudi dragi pa parenje nema nikakvih zajedničkih točaka sa pušenjem osim dvije stavke.....konzumiranje oralnim putem ili ti ga inhaliranje, i to što sadrži nikotin koji je toliko upitan. Dajte barem malo inicijative da se možda makne stigma sa usporedbom da je to e- cigareta....jer to nije....to su osobni inhalatori. Nek lupe porez na liquid boli me dupe ali me ne boli dupe da ne informirani politicari, novinari govore o parilicama kako je to isto ko cigareta a iz depa im vire pljuge i duhan.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 12:19 |
|
|
|
jesam stavio u temu od Virage-a prijedlog, a nitko se nije usudio ni komentirat...meni i dalje ovo zvuči kao cendranje male djece oko čokolade,osim maila što je nubilum poslao ništa konkretno nije napravljeno
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 12:22 |
|
|
|
Vulja pa nemogu ja sam ništa poduzet, za to se trebamo složit svi a ne samo nekolicina membera.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Zakon o elektronskim cigaretama Postano: 06 ruj 2015 12:24 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Bas kao i Medo i ja vam se mogu nacuditi. Jednostavno mi nije jasno kad su vam jajca odrezali? Lupaju vas cijelo vrijeme po glavi a vi - Evo tu jos niste, dajte jos malo.
Zakon je katastrofa i njime nas trpaju u geto. Da ne velim da po tom zakonu ovog forum vise nece biti. Ja cu se snaci i za nikotin i za forum, ali vas ne mogu razumjeti.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 01 svi 2026 18:52. | Zadnji put si ovdje bio: 01 svi 2026 18:52. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |