| Autor |
Poruka |
|
Babica
|
Naslov: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 14:11 |
|
|
Bok svima. Nadam se da netko ima volje odgovoriti mi na nekoliko pitanja. Parim već (tek?) dva tjedna. Nakon dugotrajnog traženja odlučila sam započeti sa joyetech ego aio, kupila nekoliko bočica liqua od 0,6 ml i za početak odabrala bright tobacco. To je bilo odličnooooo iskustvo! Potrošim ja bočicu (10ml) i promijenim tekućinu.. ista firma ali okus borovnice.. promijenim i coilhead (nemam pojma kako to na hrvatskom zovete)... nakapam nekoliko kapljica kako savjetuju i krenem ali tekućina curi. Vučem tekućinu a ne paru. Sad sam na traditional tobacco i sve je ok. Prepostavljam da je razlog tekućina i da sprava ne radi isto sa svakom tekućinom. E sad, tekućinu sam nabavila kod nas i nema nikakvih podataka o omjeru PG/VG. Htjela bih naručiti preko interneta, jel fastech ok stranica? Imaju liqua tekućine tri put jeftinije nego kod nas samo me muči jel to oriđiđi? I još jedno pitanje: jel ok da vodom operem prsten na kome se drži coil head? Puno hvala  Quote
_________________ Ništa više ja ne moram. Ja sam se namorala.
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 24 kol 2016 14:18 |
|
|
|
Ko si ti? Procitaj si pozdravni mail detaljnije
|
 |
|
Babica
|
Naslov: Re: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 14:32 |
|
|
Lijepo sam se predstavila na forumu. Pročitala sve pozdravne postove s izmjenama i bez...i lijepo pitam. Tražim i lijepi odgovor, ako je moguće 
|
|
 |
|
 |
|
Babica
|
Naslov: Re: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 14:46 |
|
|
Babica je napisao: Lijepo sam se predstavila na forumu. Pročitala sve pozdravne postove s izmjenama i bez...i lijepo pitam. Tražim i lijepi odgovor, ako je moguće  Izgleda da se nisam predstavila  . Sad je to ispravljeno. Sori
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 15:12 |
|
|
|
Liqua tečnosti zvanično imaju oko 70% PG-a, ali sam uveren da je taj procenat i veći. Jedino njih nisam mogao ni tank da potrošim jer bi me grlo urnisalo. Baza bi trebalo da je ista na svim tečnostima istog proizvođača, tako da ne verujem da ti je Borovnica (ako je isto Liqua) ređa nego Bright Tobacco. Kod svih Cubis-olikih atomizera problem može biti kod prve upotrebe nove glave i kasnije kod dopunjavanja tečnosti, natopi se sa tečnošću pa grgolji i hoće da procuri. Na VW modovima sam to rešavao tako što pojačam snagu pa povučem par dimova, ostavim da odstoji barem nekoliko minuta, posle toga nema grgoljenja. Ti na AIO ne možeš da pojačaš snagu, zato isforsiraj par dimova pa odloži uređaj na par minuta (u uspravnom položaju). Neke kolege su mi rekle da su problem uspešno rešavale i tako što nakon sipanja okrenu naopako pa vrate nazad, navodno posle toga ne grgolji - ali iskreno nisam probao.
Da li si u kompletu dobila i SPIRAL usnik, koji u rupi ima spiralu? Ako jesi stavi ga i probaj, njegov zadatak je baš da spreči da tečnost dođe do usta.
Svakako možeš opet probati sa tom Borovnicom pa videti da li će ići ok. Liqua na Fasttechu nije zvanično original, tj fabrika tvrdi da nije ali nekoliko vapera je probalo i kažu da nema razlike. Svakako proveri sa lokalnom ekipom kako vaša carina gleda na pakete sa tečnostima.
Imaš u Hrvatskoj jako lepih tečnosti, ja bih pre tu istraživao nego li se igrao sa FT-om.
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
Babica
|
Naslov: Re: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 15:37 |
|
|
|
Hvala na savjetima. Da, dobila sam spiralni usnik ali i po njemu je bilo tekućine. Kako sam rekla, totalna sam početnica i sve mi je ovo novo, od terminologije do tehnologije. Nemoj da ti pričam koliko vremena mi je trebalo sa shvatim da se usnik može bez problema izvući, ahahaha.
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 15:49 |
|
|
Samo polako, sve će to na svoje doći. Svi smo prošli kroz fazu u kojoj ne znamo gde je levo 
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
zvorkapic.os
|
Naslov: Re: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 16:16 |
|
|
O AIO si čitaju tu viewtopic.php?f=85&t=13964i tu viewtopic.php?f=127&t=12512Ja inače bateriju/tank perem uz pomoć šprice i tople vode, a usnik i taj gornji poklopac uronim u toplu vodu + likvij, kasnije isperem vodom i sve dobro obrišem.
_________________ Joyetech eVic VTwo mini Eleaf iStick Power Nano Cubis Pro Kayfun Mini V3 Styled
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 21:48 |
|
|
|
također se slažem da u hrvatskoj ima puno boljih tekućina od fasttecha. i jednako jeftinih. sve 3 šta sam uzeo s FT su bile smrdljive i gadne. FT tekućine, nikad više. A jedna od te 3 je bila liqua French pipe, to nije imalo veze s ovom u Hr. Možda sad jesu originali, ali prije godinu i pol sigurno nisu bile
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
Babica
|
Naslov: Re: nedoumice totalne početnice Postano: 24 kol 2016 23:31 |
|
|
|
To je to što sam htjela saznati, da ne trošim vrijeme i novce na naručivanje iz inozemstva. Preporuka za dobru tekućinu? Bez arome, jer sam još uvijek naviknuta na miris/smrad duhana.
|
|
 |
|
 |