|
Evo da napišem nekoliko dojmova, nakon mjesec dana korištenja! Možda nekome pomogne (ako bude upola pretraživao forum kao ja).
Greške koje sam napravio pri prelasku na elektroniku: - uzeo mehanički umjesto varijabilnog moda, mislio manje kompliciranja pri prelasku, odlična baterija - trajat će više od dana, - precijenio se i uzeo 18 mg nikotina, meni previše za direktno u pluća, - premalo grijača (standardni 0,3 Ohma i jedan rezervni 0,5 Ohma po preporuci prodavača), kasnije sam uzeo još jedan od 0,5 Ohma i jedan RBA od 1,0 Ohm
Pušio sam 50 gr Golden Virginie za 2 dana (cca 5 kutija) spaljeno sve, i sad smotam 5-6 komada, glupo mi odsjeći unos otrova odjednom!
Prvu grešku sam odklonio promjenama grijača, drugu uzimanjem 6 mg nikotina i miješanjem tekućina, na trećoj još uvijek radim i popravljam se, polako.
Grijači: 0,3 Ohma - standardni koji dolazi uz set, - vruća para, hrpetina arome (čak bi rekao pretjerano i iskrivljeno), ne mogu biti objektivan zato što su osjetila još uvijek poprilično spaljena, - nikotin reže grlo i ako je tekućina 6 mg, - atty se jako grije, neovisno da li je tank pun ili je pri dnu tekućine,
0,5 Ohma - puno bolji (barem po meni), - para je topla, ništa pretjerano, - količina para je više nego dobra, - arome ima u izobilju, - nikotin još pomalo grebucka grlo, - atty se i dalje poprilično grije, da ne kažem da je vruć - preporuka da se koristi ovaj grijač
RBA grijač od 1,0 Ohma, uzeo da i to probamo, - standardno ima 7 namotaja, - čini mi se da su namotaji sa promjerom 2,4 mm, - šarafciger iz nekog jeftinog seta preciznih alata
RBA 1,0 Ohma - para hladna, - količina pare zanemariva, - arome skoro da ni nema, - prokleti nikotin i dalje reže grlo, - definitivno najgori
RBA 6 namotaja (standrni grijač, od 1,0 Ohma, odvrnio jedan krug), - para je toplija, ali ništa značajno, - količina pare se povečala ali ne pretjerano, - aroma se poboljšala, ali još uvijek loše, sve u svemu puno bolje ali još uvijek izrazito loše, - procjena jačine grijača, oko 0,85 Ohma, nemam još za mjeriti koliko je Ohma,
RBA 5 namotaja (napravljen na 2,4 mm, 5 namotaja, žica koja se dobije uz grijač), - para je topla, naručito ako hoćete praviti dimnu zavjesu, - količina pare je više nego zadovoljavajuča, doslovno se mogu praviti oblaci, - arome ima poprilično, jako sam zadovoljan, ali kako sam već rekao, osjetila su još uvijek spaljena, ali se dobro osjeti, čak i nakon jedne obične cigarete i kave koju pijem uz to :-) - atty je i nakon sat-dva intenzivnog inhaliranja mlak, - grebe grlo samo prvih 5-6 pufova, dok se ne zagrije sve na radnu temperaturu, - procjena jačine grijača, rekao bih da je oko 0,75 Ohma
Sad još malo o cijelom setu: - ružni gumeni prsten - najveća korist od njega ako se prevrne, tako da tank ne udari direktno o površinu stola, ostane u zraku, što se tiče smanjivanja protoka zraka, može poslužiti jedino ako je svježe opran, tako da malo i hvata, ako ima imalo tekućine, vrti se kao ringišpil :-) - baterija uz intenzivno parenje (ne ispuštam iz ruku) max 12 sati, nedovoljno za jedan cijeli dan, niti uz 5-6 analognih dnevno, ali ja nisam baš neko mjerilo umjerenosti :-) - jačina baterije, tek napunjena i pred kraj se osjeti, ali ja osjetim i razliku između običnih cigareta, kupljenih u HR, BiH i Srbiji (Lucky Strike), iako večina ljudi kažu da su iste :-( - "pucketa" neovisno o grijaču i tekućini (nekoga će iritirati) - rupe za natapanje grijača su poprilično velike, ali ih ima 2, čak i oni kupovni imaju 2 koje prolaze do grijača, a dvije ne prolaze skoz, s unutarnje strane je metal!
Evo i poneka preporuka (ako netko uzima taj ili sličan mod) iz mog skromnog iskustva: - obavezno u startu uzeti tekućine 18, 12 i 6 (miješanjem se dobije još i 15 i 9), da bi što lakše odredili koja jačina Vam najviše odgovra, - uzeti i dodatne griječe 0,5 Ohma i RBA od 1,0 Ohma, u kompletu s njim dobijete i malo vate i žice, tako da možete isprobavati, pravljenje grijača za njega je doslovno dječja igra, nije uopće komplicirano koliko se čini na prvi pogled, čitajući teme i gledajući vide-a na youtube-u, namotate par krugova sastavite i probate - učinak je ili Vam odgovara ili ne!
Nadam se da sam nekom budućem pomogao! A možda dobijem i neki pametan savjet od ovih iskusnijih!
|