| Autor |
Poruka |
|
DylanDog
|
Naslov: Postano: 21 sij 2014 00:41 |
|
|
|
A jbg sad se više neću usuditi koristiti svoj mod. Jel se kome od vas dogodilo tak nekaj?
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
sopta12345
|
Naslov: Re: Pomoc za baterije Postano: 22 sij 2014 22:03 |
|
 |
| Veliki Cezar splitske podružnice |
 |
|
|
Dođi jedan put na kavu sa Splitskom ekipom i velika većina stvari će ti biti jasna što se tiče svega. Isprobat ćeš puno toga i sebi olakšat stvari. Naravno ako imaš želju i volju i vremena.
_________________ HANA30_blue, Expromizer v1, Devils Marble 18650, Kayfun Lite+®
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Postano: 30 sij 2014 16:45 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
DylanDog je napisao: A jbg sad se više neću usuditi koristiti svoj mod. Jel se kome od vas dogodilo tak nekaj?
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk Ne znam di ti je problem. Ajde dođi na jedan od naših meetova pa ćemo sve razjasniti. P.S. Eto vidiš, sada smo se počeli trgati oko tebe di da dođeš na meet. 
|
 |
|
DylanDog
|
Naslov: Re: Pomoc za baterije Postano: 30 sij 2014 18:15 |
|
|
ma vidimo se u nedjelju Froms. Nemam problema s opremom, sve je ok. Ali morat ćeš demonstrirati posljedice kratkog spoja na paritelja  Sopta hvala na ponudi, susretljivost vapera ulazi u legendu.
|
|
 |
|
 |
|
friki
|
Naslov: Re: Pomoc za baterije Postano: 30 sij 2014 18:39 |
|
Pridružen: 13 stu 2013 14:02 Postovi: 405 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
Posljedice kratkog spoja? Šta ne veliš? Baš imam za demonstraciju crvenu "točku"/krastu na kažiprstu od mjehurića koji se "ispuhao" nakon što me dobrano drmnula baterija iz laptopa (šeprtljavo rastavljanje i hrpa metalnih brkova koji se baš nisu smjeli ukrižati). Baterija je bila "prazna" mjesecima. Pa sam se malo opustila. Zapeklo je za poludit i bolilo je k'o sam vrag. Dva dana flaster, nakon toga sve okej. S modovima i normalnim baterijama mi se to nije nikad dogodilo. Dakle, ne paničari, neće ni tebi. Oprez ako ideš rastavljati laptopne baterije 
|
 |
|
tp24
|
Naslov: Postano: 01 vel 2014 16:45 |
|
|
|
@Friki Daj malo pojasni te brkove ili stavi fotku. Upravo sam raskomado jedu bateriju od laptopa i ni sam ne znam jel to sigurno za koristenje. Kada ih puknem u vamo mi pokazuje oko 3.8v iako stoji vec godinama i u laptopu nije radila. Na bateriji ima onih ostataka od spajanja pojedinih clanaka na + i - polovima, nakon skidanja elektronike, koje me frka ribat da ne ostetim bateriju.
Malo me frka da mi to sve ne grune medju zubicima. ;-)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Pomoc za baterije Postano: 02 vel 2014 11:16 |
|
 |
 |
|
|
Do sada sam rastavio 3 baterije od laptopa. Ovo što friki piše je točno i treba dobro paziti kod rastavljanja da se ne napravi kratki spoj što se lako može dogoditi. Baterije koje se izvade, iako imaju dobru voltažu, ne znače da su dobre. Srećom, imam kolegu koji ima tester baterija kod kuće pa ih njemu dam i on testira sa 1A pražnjenjem i punjenjem pa onda zna koji im je kapacitet. Upravo me 6 baterija čeka za baciti u smeće jer su došle na nekih 80mAh i nisu za ništa. Brkove koje friki spominje su metalne spojnice između baterija koje se skidaju i bacaju. Ostaju na baterijama mali vrhovi koje se mogu proći turpijom ili brus papirom ali treba dobro paziti da se ne oguli zaštita. Te baterije su sigurne za korištenje u elek. modovima (osim ako nemaju neko vidljivo oštečenje) ali ih je dobro prvo provjeriti sa instrumentom. Mehanički modovi su druga priča i u njih ne bi stavljao baš bilo što.
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Pomoc za baterije Postano: 02 vel 2014 11:23 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Molim te ne bacaj ih nego u reciklažu. 
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Pomoc za baterije Postano: 02 vel 2014 12:04 |
|
 |
 |
|
Naravno da idu u reciklažu. Zato mi i stoje već 2 mjeseca na regalu jer im moram polijepiti + i - pol sa papirom da na dođe do kratko spoja u kutiji pa plane nešto. Odvano sam prestao bacati baterije u smeće i sve idu u reciklažu. Tko zna, možda na kraju završe na smetlištu ali je barem meni čista savjest 
|
 |