Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 13 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Ovisnička duhanska kriza - savjet
 Post Postano: 18 srp 2014 22:14 

kaligula je napisao:
Mislim da je zabluda sebe smatrati teškim pušaćem jer pušimo kutiju i pol ili dvije crvenog malbora i na račun toga pariti 24mg/ml nikotina. Ja sam pušio 40 godina i uvjeren sam da mi nije nikotin stvarao ovisnost, nego navika, obred pušenja. Kad sam počeo pariti, bilo je u stanu još par kutija crvenog Malbora i dva važa duhana. POrva tri dana sam kombinirao paru i dim (kao... ono... da mi organizam ne doživi stres!) Tokom ta tri dana sam skužio da sam sebe zavaravam i da treba ići na ili ili!
Četvrti dan je igrom slućaja naišao jedan prijatelj kojem sam poklonio sve zaostale kutije cigareta i zalihe duhana. Od onda nikad više nisam zapalija cigaret. I sad se ponosno dićim time. Nakon 40 godina to sam tako jednostavno odradija!!!
I ja sam startao sa 24mg/ml. I svako jutro, ili nakon neduge stanke, kad bih povuka prvu paru, tuklo me u grlo. Uf! Pretpostavija sam da je to od nikotina i bacija kratku matematiku:
1,5 kutija × 20 cigareta × 0,9mg nikotina = 27mg nikotina. Neka mi organizam konzumira 50%, to je 13,5mg nikotina dnevno. A ja sam trošija oko 3ml Dekanga od 24mg/ml dnevno. Uz apsorpciju od 50% organizam mi je gutao 36mg nikotina dnevno. Previše!
Možda je to bio razlog zašto nisam posezao za cigaretama. Ali svejedno, presjekao sam nikotin na pola i samo kupovao Dekange od 12mg/ml. I smatram da mi je i to puno. I sigurno ću smanjiti na 9 ili možda i 6mg/ml.
Ja sam, a to doživljavam od svakoga tko prelazi na paru, htjeo duhan zamjeniti duhanskom aromom. I nakupova sam se svakakvih duhanskih liquida i shvatio da mi ni jedna duhanska aroma ne može istinski zamijeniti okus i miris pravog duhana. I danas, ja, koji sam se kleja da nema šanse ni da provam koju vočnu aromu, samo u njima i uživam. Čovječe, ja koji sam se kleja, danas uživam u aromi banane i kojekakvih kolačića.

:plus:

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 srp 2014 08:55 

U pocetku probaj sa 24mg., i ako osjetis da ti je to previse, spusti se na 18. To je solidna kolicina nikotina, ali koliko znam, jos niko nije otegnuo papke od 24. A sto se tice arome, uzmi nekakvu duhansku.
Nijedna duhanska aroma ti nece zamjenit pravi duhan, ali neke od njih smrde sasvim pristojno. :)
Sjecam se da sam prvi puta probao nekakav Tobacco cija aroma me je jako podsjecala na šumsku ili na obicnu jagodu, :bli: a danas mi smrdi da je to blagi uzas.
Nije uvjet da sa koristenjem struje istog trena moras ostavit "pravu" cigaretu.
Naprimjer, moj susjed od prvog dana koristi struju i pravu, ali je sa kutije i pol na dan smanjio na kutiju tjedno. Njemu u nekim trenucima pase prava i ne namjerava ju potpuno ostavit.
Drugi prijatelj koristi samo 24 mg vec godinama.
Ja sam poceo sa 24mg. i prvi dan sam popusio dvije, drugi dan jednu, treci dan pola, i nikad vise nijednu. Bez ikakve krize sam u tri dana ostavio cigaretu. A danas sam na nekih 3mg.
Nije kraj svijeta ako zapalis pravu ako bas nemozes bez nje, a elektricnu koristi kad vidis da mozes bez prave. I malo po malo ces bez ikakve krize smanjit, ili potpuno ostavit pravu cigaretu.
Sve ovo sam napisao da vidis da ne postoji pravilo koristenja e-cigarete.
Ljudi su razliciti, i svako si nadje sistem koji njemu odgovara.

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 srp 2014 11:30 

Ma slobodno kombinuj sa analogijom, kako god ti pase, ja sam bukvalno kombinovao, u jednoj ruci analogija u drugoj digitala, pa jedan dim, jedna para, pa jedan dum pa dcije pare, i onda sam skontao da mi je ljepse pariti nego dimiti i ostalo je istorija :) Ne pusim sigurno vise od mjesec dana ali siguran sam da vise nikad necu, doduse meni je mnogo pomogla sredina, svi su rekli nema sanse da ja bacim cigarete a ja najvise volim kad mi neko kaze da nesto ne mogu...

Povratak na vrh 

[ 13 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club