|
.
Sada je: 25 tra 2026 02:10. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 02:10. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021 Postano: 26 tra 2021 07:19 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Bulskvit je napisao: E sad, cisto da si ne nabijem prevelika ocekivanja, zanima me iskustvo ekipe koja je bacila cigarete. Kako bude u pocetku, jel imate i dalje poriv za cigaretom? Zivim s curom i ona pusi skoro pa vise od mene ali joj struja ne pada na pamet, pa me zanima u kolikoj mjeri se dode u napast zapalit klasicnu cigaretu? Pusio sam 2 i po kutije plavog waltera. Kod kreveta mi je bila pepeljara i kad sam se nocu probudio zapalio sam cigaretu i nakon nje ponovo zaspao. Ako mi je slucajno pofalilo cigareta, nije mi bilo problem u 3 sata po noci sjesti u auto i otici na benzinsku po cigarete. Onda su po noci radile benzinske samo na autoputu. To znaci ulaz i izlaz s autoputa i oko 20 Km za kutiju cigareta. Znaci okorjeli pusac najvise kategorije. Cim su mi dosle te male i jadne elektricne cigarete iz Kine isti tren sam prestao pusiti. Nakon par tjedana mi je pofalilo tekucine na poslu. Znao sam da kad dodjem kuci da me ceka paketic iz Kine s tekucinom, ali je trebalo prebroditi vrijeme do kraja radnog vremena. Nazicao sam 2-3 cigarete od kolege. I to se moze opisati samo kao uzas. Nevjerojatan smrad se sirio u meni, ali trebalo je zadovoljiti potrebu za nikotinom. I nakon par dana sam osjetio smrad u nosu, kao da su spaljene sve dlacice. Nakon toga periodicki svakih par mjeseci sam povukao dim za probu. Ali hvala ne, nikad vise. To je moja prica, ali neki uz parenje zapale par cigareta dnevno. Neki se potpuno vrate na cigarete. Moja supruga i dalje pusi a moze imati opremu kakvu god pozeli. Slagao sam joj razne setupove ali ne ide. Ona se jednostavno ne zeli odreci cigarete. A takav je i opceniti primjer. Tko zeli baciti cigaretu ucinit ce to vrlo lako. Tko ne zeli nece pa da se postavis na trepavice. Jedino vrijeme kad me u pocetku vukla cigareta je kod prve jutarnje kave i nakon rucka. To mi je opcenito bilo vrijeme kad bi ubio onoga tko bi mi zabranio cigaretu. Nakon nekog vremena to mi vise nije smetalo. Cak i ne pijem kavu ujutro jer ne osjecam potrebu za njom. Danas nakon 12 godina pusaci oko mene mi ne smetaju. Smrdi mi jedino motana cigareta najlosije kategorije. Ali to smrdi i pusacima. Zamirisi mi neka dobra tipa Davidoff, ali ne pada mi na pamet vratiti se na cigarete.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
dado_
|
Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021 Postano: 26 tra 2021 10:20 |
|
Pridružen: 31 lis 2015 21:31 Postovi: 352 Lokacija: Virovitica
|
|
Evo skoro šest godina samo na pari, nikad poslije nisam poželio zapaliti cigaretu a vrlo često sam u društvu pušača, krenio s 18 mg nikotina (derkang), nakon cca 2-3 mjeseca smanjio na 12, i već 5 godina sam na 10 mg, vlasti mix, nemam opreme mlađe od 3 godina, u prve dvije godine nakupovao povoljnih klonova atomizera iz kine (cca 20 komada), kao i modova kad god sam naletio na neku akciju (nikad nisam platio mod više od 25 $ a RTA atomizeri su bili od 7-15$) i i mogu reći da mi je svaki mod trajao najmanje 6 mjeseci, a neki još uvijek rade od prvog dana. Uglavnom preporod i zdravstveni, i u kondiciji, i u financijama
|
|
 |
|
 |
|
Bulskvit
|
Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021 Postano: 27 tra 2021 21:22 |
|
|
|
Ekipa, svaka cast! Stvarno ste lijepo sve objasnili. Bas zelim bacit te cigare jer pusim doslovno od 7.-8. razreda a sad imam 26 godina. Proslo je pun klinac vremena i osjetim bas da me cigare truju totalno
Sve primjere koje ste naveli opisuju mene dobrim dijelom. U stanu imam 11 pepljera. U svakoj sobi je po jedna-dvije, ukljucujuci i kupatilo. Ujutro ne funkcioniram bez 4-5 cigara za redom uz kavu. Na poslu nekako prezivljavam po 1-2 sata bez cigare. Na puzi svi puse po jednu dok ja pusim 2. Kad pijem, kutija mi traje mozda 3-4 sata.
Sad kad ste mi sve tako lijepo objasnili, moze li netko odprilike reci neki financijski scenarij? Sto mogu tu ocekivati s obzirom da sam do sada trosio cca 800-900 kn mj na duhan i cigare?
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Preporuka za početnika 2021 Postano: 27 tra 2021 23:27 |
|
|
|
Sve ovisi sto i koliko ces parit.....ja recimo trosim oko 10ml tekucine dnevno koja kosta 1kn/ml ili manje....al imam hrpu tekucine koja mi nije nesto po pitanju arome, bacio lovu,mozda prodam/poklonim....i uvijek kad narucujem uzimam nesto sto inace parim+jednu dvije tri nove za probu, pa se to gomila.....al u globalu sama potrosnja mi znaci izidje cca 300kn mjesecno na likvid koji zapravo poparim
Ovisi sto ces si nac dobrog za parit, mozda ce ti pasat bas nesto sto ce na kraju ispast full jeftino, mozda nesto bas full skupo....i ne zaboravi, po pitanju cijene, to sto neka tekucina kosta ko suho zlato,ne znaci da ce tebi pasat bas ta aroma
Isprobavanju nikad kraja, ako te preuzme kupovat ces i isprobavat opremu i likvid svako malo....vecini to preraste u svojevrsni hobi
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021 Postano: 27 tra 2021 23:50 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Bulskvit je napisao: Sad kad ste mi sve tako lijepo objasnili, moze li netko odprilike reci neki financijski scenarij? Sto mogu tu ocekivati s obzirom da sam do sada trosio cca 800-900 kn mj na duhan i cigare? To zavisi samo od tebe. Moja dnevna potrosnja se mjeri u lipama. Zamijesam sam bazu, dodam minimalno arome, zicu i silicu nisam kupio bar 5 godina ... Jedino nove baterije uzmem svake 2-3 godine. Ali ako ce ti to prerasti u hobi pa ces kupovati nove uredjaje i tekucine, mozes potrositi i puno vise nego sto si trosio na cigarete. Znaci zavisi samo o tebi. I da pocetak je najskuplji. Pocetnik obicno uzme neko smece koje za par dana zavrsi u kosu. Onda se malo raspita i spizdi novaca koliko je mjesecno trosio na cigarete. Ali onda je miran dugo vremena.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021 Postano: 28 tra 2021 12:32 |
|
|
vulja je napisao: Sve ovisi sto i koliko ces parit.....ja recimo trosim oko 10ml tekucine dnevno koja kosta 1kn/ml ili manje....al imam hrpu tekucine koja mi nije nesto po pitanju arome, bacio lovu,mozda prodam/poklonim....i uvijek kad narucujem uzimam nesto sto inace parim+jednu dvije tri nove za probu, pa se to gomila.....al u globalu sama potrosnja mi znaci izidje cca 300kn mjesecno na likvid koji zapravo poparim Naravno da ide jeftinije. Ja sam malo veći potrošač, riješim 20 ml tekućine na dan, dakle, bočica od 100ml tekućine me košta 35kn. Aroma i baza kupljeno odvojeno. To je otprilike najniže što možeš cca dobit, ali sam prvo morao napraviti zalihiu aroma od cca 600-800kn da bih imao dovoljno tekućina s kojima bih imao tu cijenu. Da kupujem gotove kao Vulja bih bankrotirao. Može se i jeftinije, najniže recimo 25kn, ako ćeš koristite jako koncentrirane arome tipa Meiwei i Flavourart i 6mg tekućinu. Ali to zahtijeva i dodatan rad s tvoje strane. Radim to jer mi to nije mrsko, da mi je mrsko ne bih imao laboratorij doma  Uzmem si jedan dan u mjesecu kada mješam, izgubim par sati za si napraviti litru tekućine i onda imam za cijeli mjesec. Ili, u zadnje vrijeme, svaki dan deset minuta za neki novi miks napravit u maloij količini, ako mi se svidi, kasnije ga radim u većoj količini. Ako radiš kao Kinta, onda ti je to par lipa, da, ali ti nećeš imati dostupno ono što on ima pa moraš kupovat tu u Hr. Ali tu, 20-25kn za decilitar je cca najniže što možeš dobit. Opet je velika razlika nego dobiti dec za sto kn.
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
dado_
|
Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021 Postano: 28 tra 2021 14:19 |
|
|
nešto više od litre tekućine (1.080 ml) jačine 10 mg nikotina me košta ovako: Kila VG (cca 800 ml) =38 kn 190 ml pink mule 52 mg PG cca ispadne 168 kn 70 ml destilirane vode - skoro besplatno 2 kom aroma od 10 ml (npr meiwei, black label - nakupovao na akciji) neka je 80 kn (parim samo duhanske na cca 2%) Znači 38+168+80 = 286 kn odnosno 26,5 kn za 100 ml, sve u lokalnim trgovinama, legalno s PDV-om, bez kemije sa jako koncentriranim nikotinom, zaboravio kad sam zadnju smućkao, a cca 5-7 ml poparim dnevno Tekućina: dnevna cijena ako je 7 ml potrošnja me izađe cca 1,86 kn 
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Preporuka za početnika 2021 Postano: 28 tra 2021 14:35 |
|
|
Naravno, ja bacam novce cak i na bazu jer uzimam po 100ml bocice umjesto pol litre il litru  Imam doma 100mg nikotina i vga i lijen smijesat...al nema veze,bitno da se pari i uziva, financijski aspekt mi je najmanje bitan zapravo Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
|
 |
|
dado_
|
Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021 Postano: 28 tra 2021 14:49 |
|
|
Ma sve OK, nije na kraju ni meni financijski sad da moram ovako miksati, no volim to, a i ovi moji omjeri gore su nešto što mi odgovara, godinama polako došao do njih. I ja napravim nešto što ide više arome ponekad za presjeći(npr Heisenberg koji stavljam 10%, ili ry4 sa soho, i poneku još drugu mješavinu i, imam u zalihi nekih 100-ak aroma a obično od litre zamiješam 10-15 različitih) no na ovome napisanom (duhan 2%) sam bar 90% količine tekućine, samo kažem da ako imaš imalo volje i želje, ovo sve gore mi uzme mi pola sata-sat sa aromama, a ta litra mi traje oko pola godine (zadnji put radio pred Božić i mislim da sam do sad potrošio oko 2/3 zamiješanih tekućina). Svakom svoje, ali uz to što mi je zanimljivo, još mi je drago da je koja kunica ostala u džepu, a i još draže što netko ne zarađuje na meni sa svojim "premium" tekućinama (čitaj: prodavanje muda pod bubrege  ) jer su mi skoro baš sve bile lošije nego kad si ja smiksam, a i one neke koje su mi bile OK vrlo lako zaboravim  nisu baš takav dojam ostavile na mene
|
|
 |
|
 |
|
Bulskvit
|
Naslov: Re: Preporuka za početnika 2021 Postano: 28 tra 2021 19:29 |
|
|
|
Za mjesanje cu neko vrijeme skupljati hrabrost ali nekako se vec vidim u tome s vremenom. Hvala jos jednom na pomoci i jako dobrim savjetima. Javim se sa prvim dojmovima za par dana kad stigne oprema.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 02:10. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 02:10. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 4 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |