Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Mixanje Tekućine ego2.pl
 Post Postano: 22 vel 2014 11:14 

Stigla tekućina iz Poljske :) oduševljen ne smrdi po medicinskim kemikalijama kako neki ovdje na forumu pričaju....toga sam se bojao najviše.

Uzeo sam Tabbaco i Kawa od Flavor-x i preporučam ih svima koje vole bar malo sličnost okusu pravog duhana....

Znači uzeo sam u Ljekarni bočicu od 200ml i nasuo PG eko bazu 100ml 38mg/ml i VG bio bazu 0mg/ml dobro promućkao :))
Znači ovdje smo dobili 200ml 19mg/ml
Receptura za dalje je još jednostavnija znači možete isto uzeti u ljekarni bočice od po 10ml ili po izboru.

9ml pripremljene baze naspite u bočicu od 10ml /ja koristim za mjeru obične šprice/ iz ljekarne!! :)))

Arome 20kapi optimalno meni najviše odgovara što je jednako jednom mililitru odnosno u našem slučaju 10% arome u bočici 10ml.

Super pari okus je odličan,nisam ostavljo da sazrije ni ništa...smiksaj i pari :)

Nadam se da će ovaj post biti koristan početnicima jer je objašnjeno sve više manje jednostavno...

Pozdarv :vikend:

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 vel 2014 12:28 

DejanLinjakovic je napisao:
Stigla tekućina iz Poljske :)... ...Arome 20kapi optimalno meni najviše odgovara što je jednako jednom mililitru odnosno u našem slučaju 10% arome u bočici 10ml.

20 kapi arome = 1 mililitar iz čega?? Iz Inawerine kapaljke sigurno nije. 20 kapi direktno iz IW bočice je nešto malo više od 4% arome na bočicu od 10 ml. A 10% arome na 10 ml je ipak previše. Možda ti to sad tako ne izgleda kad tek smućkaš gotovu tekućinu koju pariš odmah, ali sazrijevanjem tekućine će tolika količina arome dolazit do sve jačeg izražaja. Napravi 10 ml tekućine u istom omjeru i ostavi da sazrijeva 20ak dana pa vidi.
A 1 ml arome je cca 50 - 55 kapi iz IW kapaljke što je dovoljno (bar meni) za 30 ml baze.

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 vel 2014 12:30 

komentiram samo bočice i količine.
moja je preporuka koristiti za 200ml najmanje bočicu od 250ml itd..
lakše je mučkati tekućine

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 vel 2014 18:49 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
Goran_M. je napisao:
DejanLinjakovic je napisao:
Stigla tekućina iz Poljske :)... ...Arome 20kapi optimalno meni najviše odgovara što je jednako jednom mililitru odnosno u našem slučaju 10% arome u bočici 10ml.

20 kapi arome = 1 mililitar iz čega?? Iz Inawerine kapaljke sigurno nije. 20 kapi direktno iz IW bočice je nešto malo više od 4% arome na bočicu od 10 ml. A 10% arome na 10 ml je ipak previše. Možda ti to sad tako ne izgleda kad tek smućkaš gotovu tekućinu koju pariš odmah, ali sazrijevanjem tekućine će tolika količina arome dolazit do sve jačeg izražaja. Napravi 10 ml tekućine u istom omjeru i ostavi da sazrijeva 20ak dana pa vidi.
A 1 ml arome je cca 50 - 55 kapi iz IW kapaljke što je dovoljno (bar meni) za 30 ml baze.

Da, a i sam sam ne davno pisao, ma kakvih 20 kapi u mll!!! ... viewtopic.php?f=73&t=2423&start=20
ali baš ni nema smisla više o tome...ko zna, zna ko ne zna dva... ;)

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 vel 2014 00:06 

Ima smisla, kako nema?! Pogotovo za početnike koji se tek upuštaju u mixanje tekućina (pod uvjetom da im odgovara Inawera), a lakše im je i jednostavnije mjerit količinu arome u kapima nego u mililitrima. Forest, u istoj toj temi sam već napisao koliko posto arome je koliko kapi na 10 ml baze, a pošto je ponavljanje majka znanja nije zgoreg da se opet ponovi (poradi gore navedenih početnika koji su bacili oko na Inaweru).
Inawerine arome su prije imale bočice sa ŠIROM kapaljkom, što automatski znači i veća kap iz te kapaljke. U međuvremenu je Inawera promijenila kapaljku te je sada prilično uža što ima za rezultat dosta manje kapi iz iste.
U bočici IW arome ima približno 500 kapi (mjereno sa sadašnjom kapaljkom).
3% - 13 - 14 kapi
4% - 18 kapi
5% - 22 - 23 kapi
6% - 27 - 28 kapi
7% - 32 kapi
3% - 40 kapi
4% - 54 kapi
5% - 68 kapi
6% - 82 kapi
7% - 96 kapi
- Ovo doziranje važi ISKLJUČIVO za arome INAWERA, WERA GARDEN i Tino d Milano.
NE dozirati u ovim količinama kapi arome FlavourArt, VapingZone i arome drugih proizvođača!

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 vel 2014 02:50 

:conf: kaj je stvarno lakše obrojati 50+ kapi nego odmjeriti 0,4 ml.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 vel 2014 02:03 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
Fosna je napisao:

nekome je ... ali važnije - Fosna, ne zbunjuj ljude "početnike" krivom računicom što je Goran iznad lijepo prikazao u postocima na 10 i 30 mll baze

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 vel 2014 03:20 

Fosna je napisao:

Slazem se, sa 1ml špricom nije problem dobiti 0,4ml i puno je preciznije nego brojati kapi odokativnom metodom. To sto neki kapaju a neki koriste precizne instrumente ne znaci da je jedan postupak bolji od drugoga, ali znamo koji je precizniji i mozete dobiti vecu finocu.
Ako se radi test mix od 5ml, jednostavnije je odbrojati kapi nego cekati dok se dobije zeljena kolicina ml - ako test od 5ml ispadne super, sa uporabom sprica dobijes numericku vrijednost koju je lako skalirati na 30-50-100-200 ml.

Uostalom mixanje nije stvar koja baba na placu napravi nego treba biti precizan sto i kako se radi, a najbolje koristiti preciznu opremu na kraju krajeva to sami koristite. I sigurnost prije svega, neznam jel tko spomenuo koristenje zastitnih rukavica - iako je rijec o bezazlenoj kolicini nikotina ako se ide na manje miligrama udjela, a pitanje je je li lakse skinuti rukavicu ili ici prati ruke ?

Iako samo parenje nije tocno egzaktna zanost, za neke procese postoje standardi koje (barem dijelom) treba postivati za sigurnost i tocnost finalnog produkta. DIY je jedan od naprednijih dijelova parenja i treba tako biti tretiran, ljudi moraju biti svjesni u sto se upustaju i kakve posljedice nesmotrenost i ljenost mogu imati, kako na njih i kako na cijelu zajednicu vapera. U HR nije tolika izlozenost medijima, a doci ce i vrijeme gdje ce se sve pomatrati pod povecalom.

I na kraju krajeva, misljenja su kao sfinkteri, svako ima jednog, a ja iza svog cvrsto stojim.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 vel 2014 06:38 

Ja isto uglavnom mixam inawera arome, i mogu samo reci da se kapanjem ne postiže svaki puta isti rezultat, vjerojatno ovisi o temperaturi tekućine s kojom se tada mijenja i viskozitet, a primijetio sam da nisu ni veličine kapi kod svih aroma jednake, recimo na karameli je poprilično vidljivo da je kap manja od one na RY4 recimo. Tako da svima preporučam da mjere špricom.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 vel 2014 10:22 
Moderator

DIY tekućine nije mala zafrkancija, savaka čast svima na forumu ali bi DIY tekućinu probao samo od par članova ....

To je posao koji zahtijeva čistoću preciznost i pažnju i ja osobno tu ne radim nikakve kompromise.

Što se tiče mjerenja arome, stvarno zar je puno dati 17 Kuna za 20 ovih:

slika

Kupite lijepo ovdje:

http://www.ebay.co.uk/itm/20-x-1ml-Plas ... 27cb95d77a

i držite se postotaka i zaboravite nakapavanje !!

Povratak na vrh 

[ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club