Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov:
 Post Postano: 12 tra 2015 14:27 
Moderator

subtank je atomizer u koji stavi grijac i radi. svaki puta. i ima rba dio, ako se hoce nauciti raditi setup. ne mora lung hitat, odakle vam to...previse se americkih videa gleda. nautilus je u redu...ali subtank nudi raznovrsnije nacine koristenja. nijedan atty nije vjerodostojan cigareti...sve je to individualno.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 12 tra 2015 18:32 

fek0 je napisao:
subtank je atomizer u koji stavi grijac i radi. svaki puta. i ima rba dio, ako se hoce nauciti raditi setup. ne mora lung hitat, odakle vam to...previse se americkih videa gleda. nautilus je u redu...ali subtank nudi raznovrsnije nacine koristenja. nijedan atty nije vjerodostojan cigareti...sve je to individualno.

Feko u krivu si ovdje i to debelo.
Subtankove nikada nebih preporučio početnicima, al nikad ikad.
Čak i na najmanjoj rupi za zrak ti atomizeri su jednostavno preotvoreni za svježe početnike. Prvo treba uzeti nekakav normalni atomizer, koji će raditi solidno, sa izmjenjivim grijačima, i malom rupom za zrak. Kad se čovjek privikne malo na to da ne drži cigaretu više u ruci nego mod i atomizer, onda si može krenuti kupovat subtankove i ostale kerefeke.
U principu, Casey je dobro rekao, jer činjenica je da subtank dobro radi jedino kad je otvoren do kraja, sve ostale potavke performiraju daleko lošije od nekih puno jeftinijih clearomizera.
Subtank može raditi dobro za normalnu upotrebu ali tek uz korekciju RBA dijela kojem treba suziti onaj kamionski ausuh koji su stavili ispod decka za dovod zraka. Onda se može složiti normalan coil a ne 3mm širine, i može se normalno potezati a ne da imaš osjećaj da potežeš iz boce bez dna.

Ne pratim uopće više svijet clearomizera ali misim da nešto tipa Protank mini 3, Emow i slično još uvijek vladaju početničkim sektorom parenja.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Kako pariti?
 Post Postano: 12 tra 2015 19:21 

Moram se slozit sa diablom da nije bas za pocetnika, ali cisto radi dovoda zraka. Tj velicine rupe za zrak. Moraju se prvo naviknit na paru, pa tek onda uzimat nesto sa toliko zracnosti. S druge strane nije ni feko bas u krivu sta se tice subtanka, u smislu da mozes vjezbat motat coil, a ako zajebes uvik mozes ubacit gotovu glavu i parit. Ja sam prije bio na kayfunu 4 skroz otvorenome i preso na subtank mini na jednu rupu pa mi je bilo prezracno i navikavo sam se oko tjedan dana :)

Evic VTC mini®

Atty:
Kayfun V4®
Aromamizer RDTA®
Taifun GTA2

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2015 19:22 
Moderator

Diablo, zaboravio si napisati da je to samo tvoje mišljenje...koje je ocigledno dijametralno suprotno od moga...kao i uvijek :D Jebiga, ono što ti ne bi preporučio, ja baš bih...šta ćeš. Činjenica je da sada imaju kaj birati, za razliku od ponude sa kojom smo mi počeli...ako se klone CE4, t3s, evod, vivi nove, protanka 1 i 2...ostatak ponude ne curi i daje paru i aromu uz redovno mjenjanje grijača i minimalno održavanje bez poplave tekućine u ustima.
Čini mi se da bi bilo jednostanije samo napisati što da NE kupe...a ostalo nek biraju sami :D

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 12 tra 2015 22:18 

Naravno, zaboravih napisati da je to moje misljenje, ali sam 99% siguran da nitko nebi bio zadovoljan subtankom da mu je to prvi atomizer koji je probao u zivotu. Svakom pocetniku tewba nesto sto ce ga osjecajem barem donekle podsjetiti na cigaretu, a subtank sa svojim rupcagama to sigurno nece. Subtank nije los za cloud chasere i vec profilirane parioce, ali za pocetnika po meni nije nikako. Sa ostalim se manje vise slazem :)

Povratak na vrh 

Naslov: Kako pariti?
 Post Postano: 13 tra 2015 08:09 

Moje mišljenje je

Prvi koraci EVOD sa fiksnom baterijom 3.7 volti

EVOD MEGA je na bazi EMOWa i isto je za prve korake u parenju

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 tra 2015 11:25 

Mislim da za većinu pušača koji tek počinju pariti za sam početak nisu najbolje rješenje tankovi sa prevelikim protokom zraka, tankovi na kojima popariš bez problema desetak ml tekućine dnevno, tankovi koji u pravilu zahtijevaju i bolje baterije(skuplje), jer u njih trpaju coilove sa preniskim otporom, tankovi koje treba djelomično prilagođavati da bi dali najbolje performanse itd…
Od parenja se u početku očekuje da nadoknadi naviku privlačenja duguljastog objekta ustima, osjećaj otpora prilikom uvlačenja, osjećaj da nikotin prostruji žilama i da se na kraju može značajno otpuhnuti oblačić dima. Ritual koji je već previše ušao u naviku.
Dakle za početak bi otprilike najbolje i najpovoljnije bilo kupiti egoliku e-cigaretu. Trošak je oko 150 kuna skupa sa tekućinom. Npr. bilo koja mala ego baterija, tank tipa protank mini 3, evod bilo koji ili slično i neka duhanska tekućina. Dio ljudi će nakon nekog vremena odustati, neki ostati na sličnoj kombinaciji egolike cigarete što je vjerojatno i najbolje, a dio će kao i mi preći na rba, dripere, boxmodove i ostale nepotrebne stvari koje čovjeka vesele jednako kao i sve druge nepotrebne stvari , iako na jedan način značajno poboljšavaju osjećaj parenja, ali totalno nevažno za početnika… Ovih početnih 150 kuna ne smatram bačenim, jer je to u osnovi par kutija cigareta, a značajno povećava šansu da se cigareta ostavi.
Samo moje mišljenje…ne znaći da je ispravno…

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 tra 2015 13:04 

sve navedeno pada u vodu ako se ti ne zelis ostaviti cigara. ali stvarno da to zelis a ne da mudrujes ka fol ostavio bi se. to je prvo i osnovno.
kao drugo, dosta ovisi o pojedincu kako gleda na neke stvari, na prioritete i sto mu je motiv da bi to napravio.
npr ja sam namjerno odmah u startu potrosio 500-700kn ili koliko vec jer mi je u glavi bila prica da ako vise potrosim onda cu se i vise uhvatiti tog parenja. i tako je i bilo. i odma gugl,yt,forum i citaj citaj citaj. odma setup sam raditi, prckati nesto da ne prckas po cigarama.
ali tog dana kad sam slozio setup sam rekao da necu vise pusiti i da nema one sheme s kombiniranjem, malo cigare malo parenje. jednostavno sam neki klik u glavi napravio.
je, malo je bilo cudno u pocetku imati cijev u ustima, pa se s jebenim driptipom puknes po zubu i jebes mater i sebi i fasttechu i forumu i di je onaj lipi crveni marlboro. pa onda kafic, svi ka telad gledaju jer ne pusis cigaru nego komad zeljeza. ali zaboli me tuki za svih. i one debilne price ja sam citao da je to jos gore. pa boli me sto si ti citao, jel ja tebi sto govorim za cigare? i tako...

eto, u mom slucaju je bilo tako, ali nekome ce mozda drukcija shema proci. probas bilo sto, evod,protank, kaja, ithaka(ne), ego, vamo... vidis jel ti to pase ili ne. nekome ce subtank biti super u pocetku a nekome ce pasati evod. sto zena dvisto cica...

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 tra 2015 13:14 

razdor je napisao:
sve navedeno pada u vodu ako se ti ne zelis ostaviti cigara. ali stvarno da to zelis a ne da mudrujes ka fol ostavio bi se. to je prvo i osnovno.
kao drugo, dosta ovisi o pojedincu kako gleda na neke stvari, na prioritete i sto mu je motiv da bi to napravio.
npr ja sam namjerno odmah u startu potrosio 500-700kn ili koliko vec jer mi je u glavi bila prica da ako vise potrosim onda cu se i vise uhvatiti tog parenja. i tako je i bilo. i odma gugl,yt,forum i citaj citaj citaj. odma setup sam raditi, prckati nesto da ne prckas po cigarama.
ali tog dana kad sam slozio setup sam rekao da necu vise pusiti i da nema one sheme s kombiniranjem, malo cigare malo parenje. jednostavno sam neki klik u glavi napravio.
je, malo je bilo cudno u pocetku imati cijev u ustima, pa se s jebenim driptipom puknes po zubu i jebes mater i sebi i fasttechu i forumu i di je onaj lipi crveni marlboro. pa onda kafic, svi ka telad gledaju jer ne pusis cigaru nego komad zeljeza. ali zaboli me tuki za svih. i one debilne price ja sam citao da je to jos gore. pa boli me sto si ti citao, jel ja tebi sto govorim za cigare? i tako...

eto, u mom slucaju je bilo tako, ali nekome ce mozda drukcija shema proci. probas bilo sto, evod,protank, kaja, ithaka(ne), ego, vamo... vidis jel ti to pase ili ne. nekome ce subtank biti super u pocetku a nekome ce pasati evod. sto zena dvisto cica...

potpuno se slažem s tobom. Evo jaq probao ego c komplet kad je tek izašo, kombinirao 3 tjedna i odusto. cigare su bile bolje. prije cca 10mj sam slučajno nabavio mod na ebayu čisto zbog preprodaje. nije uspjelo. pa sam morao koristit. nabavio vivi novu. kombinirao s cigarama cca mjesec dana. nisam htio pustit duvane nizašto. Još mi je bio veći gušt zapalit svaka 4 sata nego jednu za drugom. I ne bi pustio, da nisam probao kayfuna i old captain koji je ležao u ladici mozda i godinu dana. (evo 20ml leži već 9mj al nije to to, ko zna koliko je taj ležao) kayfun mi je došao sa složenim setupom. probo i vidio to je to. i od kad mi došo više ne pušim. to je bila fantastika. grožđice, čokolada, nešto, puno pare... jednostavno fantastika. da nisam probo rba nikad ne bi presto, i zato sam preporučio to isto početniku. Zapalio bi 1 mjesečno čisto zbog tog osjećaja, jer cigareta vuče i dalje, i vukla me. zadnju sam zapalio na Doćeku nove god i odtad me više ne vuče ništa. Da li bi se rješio cigara, bez kayfuna? čisto sumnjam.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 tra 2015 14:08 

buje3000 je napisao:
razdor je napisao:

potpuno se slažem s tobom. Evo jaq probao ego c komplet kad je tek izašo, kombinirao 3 tjedna i odusto. cigare su bile bolje. prije cca 10mj sam slučajno nabavio mod na ebayu čisto zbog preprodaje. nije uspjelo. pa sam morao koristit. nabavio vivi novu. kombinirao s cigarama cca mjesec dana. nisam htio pustit duvane nizašto. Još mi je bio veći gušt zapalit svaka 4 sata nego jednu za drugom. I ne bi pustio, da nisam probao kayfuna i old captain koji je ležao u ladici mozda i godinu dana. (evo 20ml leži već 9mj al nije to to, ko zna koliko je taj ležao) kayfun mi je došao sa složenim setupom. probo i vidio to je to. i od kad mi došo više ne pušim. to je bila fantastika. grožđice, čokolada, nešto, puno pare... jednostavno fantastika. da nisam probo rba nikad ne bi presto, i zato sam preporučio to isto početniku. Zapalio bi 1 mjesečno čisto zbog tog osjećaja, jer cigareta vuče i dalje, i vukla me. zadnju sam zapalio na Doćeku nove god i odtad me više ne vuče ništa. Da li bi se rješio cigara, bez kayfuna? čisto sumnjam.

:dobar:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

[ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: