|
.
Sada je: 25 tra 2026 11:21. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 11:21. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
ronc
|
Naslov: Kriziranje Postano: 04 lip 2015 17:47 |
|
|
Dentex je napisao: ronc je napisao: Ritual i navika....s time imaš problem , ne sa nikotinom. Primjer: Nakon godinu i pola sam uspio doči na 0 mg. Pario sam dva mjeseca 0mg...znači bezveze. No kad sam modove pospremio u ladicu....kaos, živčan...lud . Želja za nikotinom....nenormalna. Ponovo parim 0mg i nema krize.. Sad sam na 1 mg i parim jer nemam pojima kak se riješiti svega.
Sent from my Stolarska radionica Nadji novi hobi da te zaokupi i da imas na kaj trosit lovu ako prestajes sa ovim.. Ja sam sa 18mg u jednom danu presto parit, rasprodo sve osim jedne spinnerice i euforie za svaki slucaj i dva mjeseca nisam pario.. Izlazio sam van, pio, bio na momackoj i svadbi bez ikakvog oblika pusenja i nis mi nije falilo.. A onda sam poceo radit u vape ducanu i gledat po forumima kaj ima novog i eto opet puna ladica opreme i tekucina  Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk Imam ja hobije..motori,drvorezi...plus kaj radim svaki dan 10 sati.... Užasno širok spektar djelovanja...nije meni parenje na vrhu popisa...ali kao navika očito je  Kad nas stisne bolest...moramo prestati il čemo krepat....rješava se to u dan dva...ovako se možemo zajeb...  Sent from my Stolarska radionica
|
|
 |
|
 |
|
Yeti
|
Naslov: Re: Kriziranje Postano: 04 lip 2015 17:51 |
|
|
Da, i ja bi rekao da sam vise za dudu varalicu..  Eto sad parim 3 mg tekucinu i jos je k tome tropic i ok mi je.. Ne fali mi bas nista jer citam, vucem i ispuhujem, pa kad mi dode ponovim radnju... Isto sam radio i sa jacim nikotinima i sam me boljela glava i bilo mi zlo..  Vjerujem da bi i sa 0 mg isto bilo.. Ja sam ocito rob navike, a ne nikotina jer sam isto radio i sa cigaretama i palio ih iz navike pa onda nakon par dimova bacio jer mi se bjuvalo vec... 
_________________ "It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas." "I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free" 
|
|
 |
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: Kriziranje Postano: 05 lip 2015 23:49 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
|
eo i ja sam početnik. trebo si poslušat toga lika što ti je nudio elektični mod, uz to neki ok onaj gore dio i to je to, daljnje ulaganje je nepotrebno, tako da si odma u startu nešt napravio, ovako kupuješ bateriju po bateriju i tu ti ode više para, ali na manje rata.. to znam po sebi ali ok mi je sad, ne zamaram se i kad mi dođe ja zapalim.. meni je bilo u cilju smanjit sa neki 15 cigara na 5 dnevno i to sam uspio, nekad ni ne zapalim cjeli dan a nekad popušim kutiju
i probaj mentol neki, i ja samo dan-dva mogu jedno te isto ali mentol neki jaki i čista baza sa nikotinom mi pašu po cjeli tjedan.. tu i tamo neka davlja jagoda i to baš jaka aroma, sve duhanske mi se gade manje više, šprvi 10 dimova je ok a dalje ko da žvačem spaljenu gumu..
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Kriziranje Postano: 06 lip 2015 09:07 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Dobro ti kolega savjetuje. Prvih 4-5 mjeseci sam samo klasični tobacco presjecao s mentolom i bilo je sve ok. S druge strane, mislim da slobodno možeš zapaliti, zgadit će ti se cigareta. Isto tako, probaj malo dići nikotin. I kad već nemaš neki mod, probaj pariti kao što si i pušio - dakle svakih 1-2 sata povučeš par "dimova" ili više, ali te pauze su izuzetno bitne zbog navike organizma da u određenom vremenskom intervalu dobije nikotinski šut, a to se često zaboravlja pa praktički ne ispuštamo parilice iz ruku.
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
lile
|
Naslov: Re: Kriziranje Postano: 06 lip 2015 14:51 |
|
|
Ja sam nekoć davno bio ostavio cigarete na tri godine i onda opet počeo pušiti bez veze onako iz dosade  . Falilo mi je motanje po ruci. Gledao sam električne cigarete i reko sam probaj probati a nije bi bio cilj ostaviti cigarete, samo probati i daj, daj, ostavio cigarete i shvatio sam da mi ustvari nedostaje duda varalica tj. uvlačenje. Osjet njuha i okusa se poboljšao i vratio, dim i duhan mi ne smetaju ali na daleko osjetim kad neko zapali ili ako kraj mene prođe pušač i to me NE vuče da zapalim niti blizu. Šta se tiče jutarnje i dnevne kave u početku cigara je nedostajala ali s vremenom i to me prošlo. Sijetim se prilike da sam sa kolegama sa posla popijo kavu a da uopče nisam uvukao ni jedan puf a poslije sam se sebi smijao "glej popio sam kavu a nisam uvlačio ". Tekućine sam probao i još probavam svakakve. Svatko od nas nađe šta mu paše i ide, nismo svi isti, ni prsti na ruci nisu isti
_________________  IPV D2, Vamo V5, Taifun GS2, Kayfun Lite Plus V2 clon 1:1
|
|
 |
|
 |
|
Keopser
|
Naslov: Re: Kriziranje Postano: 06 lip 2015 16:47 |
|
|
Uzeo mentol, nije loš priznajem...  Hvala još jednom na odgovorima.. Imam dva el. moda, možda bi mi mehanika više odgovarala nemam pojma, nisam još probao, pa ću probat riješit to kaj imam i uzet mehaniku pa da vidim kaj bu bilo od toga. Da ne odustanem na pola put,a tj. onda kad nisam isprobao sve varijante, barem osnovne. Pošto neznam kakva je razlika a i pretpostavljam da je dojam individualan. Pozdrav!
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 06 lip 2015 17:41 |
|
|
|
Mentola meni pase kako god,sa svime,cak sam jednom zamijesao mentol sa mentolom:D
Vulja
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Kriziranje Postano: 07 lip 2015 08:55 |
|
|
Evo i moje price. Trideset godina u prosjeku 1-1.5 kutija na dan. A puno puta i dvije. Probao sam svasta. Od flastera, zvakacih sa nikotinom, akupunkture. Mislim da sam probao sve, osim hipnoze. Stvarno sam htio ostavit cigaretu, ali nije islo. Najbolje se je pokazala akupunktura. To je bilo za ne vjerovati. Ne samo da nisam imao potrebu za cigaretom, nego sam potpuno zaboravio da je ikada bila cigareta u ustima. Ali ta moja sreca je bila kratkog daha. Tri dana je bilo super, a onda je opet pocelo. Samo da si potegnem dim i bit ce mi dosta. Potegnem si dim i pomislim, evo, opet je u ustima.  I naravno, opet sve po starom. Najgora mi se je pokazala nikotinska zvakaca. Meni je uvijek uz nekakvu zvakacu pasala cigareta, a ni sa nikotinskom nije bilo drugacije. I tako ja uredno uzmem zvakacu i par minuta poslije cigareta. Mislim da netrebam pisat da su mi od previse nikotina koljena klecala i vrtilo mi se u glavi. Sve u svemu, od svih mojih pokusaja, jedini rezultat je bio da je otisla lova na hrpu smeca. Pomirio sam se sa spoznajom da ce me cigareta pratit ostatak zivota, i samo samo cekao kad ce mi na nekakvom rengenu doktor rec da je dosao kraj moje price. A onda je dosla elekricna cigareta..... Odlazim od kuce i nemam vremena pisat do kraja, a nastavak ce bit negdje navecer.
|
|
 |
|
 |
|
Grimm
|
Naslov: Re: Kriziranje Postano: 08 lip 2015 10:49 |
|
Pridružen: 20 sij 2015 08:32 Postovi: 55 Lokacija: Šenkovec(Zaprešić)
|
|
Da se i ja ubacim ovdje,kao relativno svježi paritelj,prestao pušit na novu godinu. Pokušavao sam par puta prije,sa žvakama,flasterima i aromaterapijom ali ništa od toga jer sam se ulovio da sam sebe varam(ko malo djete iza ćoška samo jednu niko neće znat). Počeo sam sa egicom i CE4 i naravno budala izvadio špagicu jer nisam pojma imao o parenju,prva tekučina eliquid french pipe 18mg,užas osječaj kad ti tekučina uđe u usta.Onda sam naišao na ovaj forum i koda me neko mlatno po glavi kad sam skužio da se špagica ne vadi van(koji kreten). Šta sad dr. grijača nemam,dok dođe naruđba novih trebam nešto,Youtube -premotavanje CE4 sa vatom i uspjelo,dovoljno da me drži dok ne dođe spinner i Emow. Nova tekučina od elde 24 mg nik,užas kolko prejak okus marcipana. Mučio sam se dok nisam nabavio kayu i vamo.Od onda užitak,tu i tam mi zafali analogna(ali biti fali mi okus kakav mi je glavi ostao da analogna ima okus),probam i fuj ni blizu okusa kakvog se sjećam. U biti najviše mi je pomoglo to što sam naručio tekučine od Valtera i kaya . Sad več ulazim u fazu hobiste,parim 6mg na modificiranim kayama za lung i Aqua V2,stol puna aroma i tekućina,pribora i alata za premotavanje,prsti nonstop prčkaju nešto i analogna ni na kraj pameti,žena luda jer sam opet nešto novo naručio samo da probam. Samo izdrži i moj savjet ti je nemoj pojačavat nikotin jer nečeš sa tim dobit ništa i dalje će ti falit cigareta i nemoj koristit kupovne tekučine,radije naruči od Valtera testere i onda vidi šta ti paše.
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Kriziranje Postano: 08 lip 2015 20:33 |
|
|
|
A onda je dosla elekricna cigareta.....
Ako se to upoce moze nazvat el. cigaretom. Onaj mali pikavac koji izgledom podsjeca na cigaretu, sa plavom ledicom na vrhu, i dva 510 atomizera. I to je bilo to. Niceg drugog nije bilo za kupit. A to pisem samo zato da vidite u kakvoj prednosti su ljudi koji danas pokusavaju ostavit analognu.
Prvi dan dvije analogne, drugi dan jednu, treci dan pola, i nikad vise niti jednu. Proslo je 5 godina da nisam popusio nijednu pravu cigaretu. Sve to izgleda divno i lagano, ali nije bilo bas jednostavno. Tekucine su se mogle na prste izbrojat, a ja sam kupovao nekakav kineski Tobaco 24mg., i uskoro sam dobio upalu grla kakvu nisam imao nikad prije, a valjda ju vise ni necu dobit. Naravno, PG. Kaze meni Kinta da moram koristit cisti VG. Ali on je bio toliko sladak da mi je malo trebalo da odustanem od svega. Ali bio sam uporan, jer bez obzira na tekucinu, ja ipak nisam skoro mjesec dana zapalio niti jednu pravu. A mislim da to mogu zahvalit samo nikotinu. 24 mg. mi je u startu bilo previse, a kod svakog udaha sam osjetio stezanje u plucima. Ali nisam odustajao. U cigareti osim nikotina ima jos kemikalija koje stvaraju ovisnost a znao sam da u ecigu imam samo nikotin. Naravno da mi je svako malo doslo da zapalim pravu, ali sam sebe sam pitao..... dali mogu bez prave?.... mogu. Ali to nije znacilo da sam ostavio pravu. U bilo kojem trenutku bi bez griznje savjesti zapalio ako drugacije nebi islo. Jednostavno mi je bilo dosta odricanja koje sam imao u prijasnjim neuspjelim pokusajima. Da bi nakon nekih dva mjeseca u jednoj ladici nasao skoro punu kutiju cigareta. Bacio sam ju u kantu za smece bez ikakvog zaljenja. A tog trenutka mi je postalo jasno da je 30 godina mojeg robijanja cigareti zavrsilo.
Cijelu ovu plahtu sam napisao da svi novi vide da ecig nije čarobni štapič, niti cudotvorna tekucina. Ali je definitivno jedina stvar koja vas moze maknut od cigarete.
- Mislim da je u pocetku jako vazna kolicina nikotina, jer vas samo nikotin moze maknut od prave cigarete. Mala kolicina nikotina za sobom povlaci veliku potrosnju tekucine, a velika vjerojatnost je da ce vam se kod velike potrosnje ogadit. Bez obzira koliko dobar mod imali i koliko je dobra tekucina. U pocetku je bitno jedino da se maknete od prave cigarete, a igranje sa aromama i modovima ima smisla tek kad vam prave cigarete pocnu smrdit.
- Nemojte u duhanskim aromama trazit cigaretu. Jer je nema. Smrad cigarete nemoze nista nadomjestit. Uzmite arome koje mozete koristit cijeli dan i toga se drzite. A potpuno je nebitno kakvog su okusa. Glavno da vama odgovaraju.
- Kava bez cigarete? Pa gdje je problem? Zapalite ju ako neide drugacije. Nigdje ne pise da sa koristenjem ecig, automatski morate bacit pravu. Zar nije veliki uspjeh ako ste pomocu ecigarete smanjili potrosnju pravih sa dvije kutije na tri-cetiri cigarete dnevno?
-
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 11:21. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 11:21. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot*, crawl i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |