Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Pitanje o probnoj parilici ilitiga još jedan početnik
 Post Postano: 26 stu 2013 11:17 

Razumijem.
Mod definitivno neće pomoći da se rješiš zagorenog okusa pare.
Na kojoj bateriji je prišerafljen EVOD ?

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2013 11:33 

Lipo uzmi mehanički MOD i RSST i nema špage, nema zagoretine, Setup je relativno jednostavan, aroma milina i riješija si sve svoje probleme.

Ja sam koristio EVOD (mislim da je bila kopija) na lava tubi i sad kad sam dobio RSST i mehanički MOD, nemogu opisati koliko je to bolje.
Aroma je puno čišća i nema zagoretine i još ktome moj setap nije naj bolji, još ga mogu usavršiti, ali meni je i ovo sad miljama bolje!

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2013 11:37 

E da, moguće je da je dovoljno samo skinuti silikonsku kapicu sa grijača i maknuti jednu nit špage položene preko grijača (mislim da polože dvije takve špagice od po 1mm i nazovu to iz nekog razloga flavour wick :conf: )

Kad promijeniš/opereš/premotaš (biloštoodtoga :) ) grijač i natočiš tekućinu, pričekaš do 5 minuta da se silikonska špaga dobro natopi. Svaki put kad aktiviraš grijač dio tekućine sa špage će ispariti i špaga se ponovno poćeti natapati.
Gušća tekućina (više VG-a u tekućini koju pariš), sporije natapanje
Previše silikonske špage provučene kroz grijač i previše flavour wick-a položenog preko grijača, sporije natapanje
Previše Volti, ne stigne dovoljno brzo natopiti špagu ( to kod tebe nije slučaj)

Povratak na vrh 

Naslov: Odg: Pitanje o probnoj parilici ilitiga još jedan početnik
 Post Postano: 26 stu 2013 12:35 

EVOD sa 1.5 i 1.8 grijačima napon 3.3-3.5Volti i zato ti treba Spinnerica
Ove grijače možeš spasiti ako su ti zagorili zbog prevelikog napona.
Napravi dryburn, tako da ih dobro ispereš kroz dimnjak, osušiš puhanjem kroz dimnjak i našarafiš na bateriju i griješ na suho bez EVODa dok sav smrad ne ispari-izgori Ali ne previše da ne zagori gumica na plus kontakru

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2013 18:44 

tnx za savjete, al zapravo ste se ulovili za relativno nebitan dio mog posta :D sve to s evod grijacima je islo u smijeru da mi ne pase ta manja omaza, s 1,8 nema zagoretine (tj nista sto ne ode ciscenjem). pa sam ja nekao dosla do zakljucka da na moju egicu zapravo grijac 1,5 oma nije najsretnije rijesenje i bolje je drzat se 1,8 oma.
ili mi je zakljucak krivi? :ne zna:

poanta mog posta je trebala biti da se ja uopce, ali ni malo ne kuzim u sve te procese koji se odvijaju, ne kuzim razlike moda (mehanickog ili ne mehanickog) od standardne baterije i tak to sve. osim sto sam prilicno nova u svijetu parenja, meni omi i volti bas nist u zivotu ne znace :D

i kak da ja sad kao zensko znam i skuzim sto je dobro i sto bih trebala nabaviti; a da pri tom ne idem metodom pokusaja i pogresaka (kao npr s tim krivo narucenim grijacima; jer nisam znala da su originalni 1,8 oma pa sam isla uzet, eto, najslabije :rofl: )

hocu reci, jel uopce trebam kupiti spinericu kao iduci korak, ili da se odmah bacim u istrazivanje modova (o kojima, again, pojma nemam). i ima li uopce smisla uzimati mod ako smo idijoti po pitanju struje, otopra, mehanike i kako nesto radi? :D jer, iskreno, mene to opce ne zanima, meni je samo bitno da radi :D

Kangertech Subox Mini Blue Kit

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2013 19:04 
Moderator

Jedan vulgaris el mod tipa VAMO nije uopće kompliciran i skup, a vjeruj mi olakšat će ti život.
Tek kod njega ne moraš znati ništa o ohmima strujama ni snazi ako to ne želiš.
5 X klik namjestiš što ti kažemo i vozi. Njemu nije bitno kojeg je otpora grijač, sam se prilagodi i namjesti, za razliku od eGo baterija gdje ipak treba paziti na neke stvari oko grijača.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2013 19:16 

Max_ZG je napisao:
Jedan vulgaris el mod tipa VAMO nije uopće kompliciran i skup, a vjeruj mi olakšat će ti život.
5 X klik namjestiš što ti kažemo i vozi. Njemu nije bitno kojeg je otpora grijač, sam se prilagodi i namjesti, za razliku od eGo baterija gdje ipak treba paziti na neke stvari oko grijača.

E bravo, tocno takvo nesto sam htjela cuti :D znaci, pametnije mi je odmah uzeti nesto poput VAMA i preskociti spinnericu, jel?
VAMO je jedina stvar koja je jednostavna za tuku poput mene, ili ima jos sto, pa da bacim pogled?

Kangertech Subox Mini Blue Kit

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2013 19:20 

La_LuNa je napisao:
Max_ZG je napisao:

E bravo, tocno takvo nesto sam htjela cuti :D znaci, pametnije mi je odmah uzeti nesto poput VAMA i preskociti spinnericu, jel?
VAMO je jedina stvar koja je jednostavna za tuku poput mene, ili ima jos sto, pa da bacim pogled?

Nisi tuka jer si počela pariti što te svrstava u 15-tak kategorija više od onih koji još navlače smrdušu.

Vamo je jedini jeftini koji ima smisla gledati. Ostali su skupi, ali su i mrvicu kvalitetniji. Ali to skupo je do x5 do x10 cijene cijene. A ako to hoćeš, nema problema.

Ima nekih koji su tu cijenom oko vama ali svi oni imaju pokoju manu. Vamo rules.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2013 19:22 

Skužio sam ja kaj hoćeš reči ali oprema koju imaš morala bi raditi dobro.
kak sam i prije napisao
"Mod definitivno neće pomoći da se rješiš zagorenog okusa pare"
problem nije u modu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2013 19:26 

svaki vv/vw mod funkcionira prakticki isto, il ces si odabrat volte il wate, napon il snagu...

imas topic o razlici mehanike i elektronike u forumu za pocetnike...spinerica il twistica su super za backup uz mod, al one nemogu ipak isporučit onolko kolko može jedna 18650 baterija u modu...mada mislim da za evode i slicne nema potrebe mod, twistica i udri

ako imas zagoren okus znaci da ti se dogadja to da dobivas premalo tekucine na grijac, ili moras povecat dovod tekucine ili mozda za tebe jednostavnije uzmi grijace veceg otpora, tipa 2 ohma, jer sto je manji otpor vece je isparavanje, brže trosi tekucinu...recimo tako....ne stigne povuc dovoljno tekucine na grijac i paris paljeni zrak

Povratak na vrh 

[ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot*, crawl, Google [Bot] i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club