|
.
Sada je: 25 tra 2026 09:32. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 09:32. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Roots
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 06 vel 2015 18:58 |
|
|
trek je napisao: Nije se žario 0,18 single coil dok parim. Nikad nisam sa njim na kayfunu imao dryhit. Nego samo kad sam ga testirao sa otvorenom komorom i vlažnim pamukom kroz coil, da vidim kako se ponaša, primjetio sam da puno brzo osuši dio pamuka oko žice i užari se. Meni se osobno to nije baš svidjelo, kao niti brzina kojom se grijao. Mogao sam dodati još koji namotaj ili smanjiti napon pa bi to ublažio, ali sam se na kraju odlučio na 0,2 žicu i to mi odgovara. Nekom drugom sigurno odgovara nešto drugo. Nisam rekao da je to pravilo. To sam izabrao za sebe. Nešto krivo radiš, ako ti je vata dovoljno natopljena ne smije se žariti uopće a presušiti jedino ako forsiraš, pričam o tome kada je sve otvoreno.
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 08:24 |
|
|
Ladislav je napisao: D-I-A-B-L-O je napisao: Dual coul ti baca više arome a manje pare zato što ni jedan coil ne leži direktno iznad rupe za zrak. Pokušaj složiti obični, single coil setup ali dislociraj grijač na jednu stranu tako da ti nije točno iznad rupe. Dobit ćeš sličan efekt kao i na dualu, uz još manje pare. Ok probaću složiti jednu iznad druge, a da budu iznad rupe za zrak. Pa javim impresije  @Diablo, svaka čast, sada je to to. Pare koliko volim a aroma neubijena.  
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 11:33 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
 izgleda čisto i uredno. Moram ti vjerovati da radi dobro. Ipak, čudi me da gornji coil dobiva dovoljno zraka kad se u donji stavi vata (mislim na prvu sliku) 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 19:19 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
Ma dobije, zašto nebi dobivao, zrak se vrtloži u komori nije sad da ide direktno prema gore, i u tom vrtloženju pobire sve. Doduše, ja bih za svaki slučaj gornji coil napravio sa tanjom žicom, tako da se ipak mrvicu manje zagrijava, za svaki slučaj, ali ako ti radi dobro, samo opleti 
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 19:42 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
|
ovaj...možda krivo mislim, ali tanja žica se jače i brže zagrijava od deblje...ali ako ti kažeš drugačije, valjda znaš...hm...
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 19:52 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
Tanja žica ima veći otpor, kako se veći otpor može zagrijavati jače od manjeg otpora? Nisam probavao, no logikom, obje žice su isprepletene, dakle otpor na nogicama se dijeli na promjer obaju nogica, no tanja žica ima veći otpor pa će time propustiti i manje struje kroz sebe i generirati manje topline. Možda će brže postići temperaturu isporučenu na grijač, ali nemože se osloboditi više topline nego veća žica, jer bi u tom slučaju svi subohmeri parili na 0.12 kantalu 
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 20:50 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
na istom otporu debljom žicom se dobije veća površina zagrijavanja...tanja žica se zagrije i zažari brže, pa, zato što je tanja. govorim o istom otporu  recimo, složi 2 ohma coil od 0.16 i 0.35 žice...0.16 će žariti k'o nenormalna dok će se 0.35 mučiti dok postigne ikakvu temperaturu...isto tako 0.16 žicom dobiješ oko 4 namotaja dok 0.35 žicom dobiješ 16 namotaja. Iz nekog razloga je sve otišlo krivo, pa se koristi 0.35 za otpor od recimo...0.5 ohma...na kojem se dobije 4 namotaja i na kojem radi kako se spada. problem je što na tom otporu ta žica vuče 8.40a na punoj bateriji...dok 0.16 na 2 ohma sa isto toliko namotaja na 2mm vuče 2a...žare se jednako. 0.16 žicom ni ne možeš složiti 0.5 ohma coil... Iz kojeg razloga je subohm sa 0.35 žicom bolji od 2 ohm-a sa 0.16 žicom je meni nejasno...isto rade, coil je istih namotaja, isto žare i zagrijavaju...samo što sa prvim vučeš više ampera a drugim manje, što dovodi i do toga da u konačnici baterija duže isporučuje ono što treba isporučiti.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 21:10 |
|
|
Evo nisam znao to sve što je fek0 napisao ali ima smisla do zadnje riječi ! 
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 21:15 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
hej...možda griješim, ne moraš odmah tak fanboyasto slinit. Ima tu negdje po forumu više o toj temi, s obzirom da smo ovdje opet počeli off topičarit 
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: coil VS dual coil Postano: 07 vel 2015 21:43 |
|
|
rootsandculture je napisao: Evo nisam znao to sve što je fek0 napisao ali ima smisla do zadnje riječi !  Ak9 ne na usta onda na guzicu....
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 09:32. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 09:32. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |