Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 64 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: baterije za driper, subohm, izracun struje praznjenja
 Post Postano: 29 stu 2014 19:43 
Moderator

http://www.fasttech.com/products/1/1001 ... r-w-sleeve
puno pare i još više arome a TH ko nož u grlo, za male pare

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 stu 2014 22:14 

To to to!

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 pro 2014 17:32 

evo probao sam zadnja 3 dana s kantalom 0.15, 3 namotaja oko FT šarafcigera, očitavam 2.1ohm. Fantastika. Okusa ful puno, aroma odlična, pare dovoljno, brzo se zagrijava, sve super. E ovo je to što sam tražio. Njam

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 pro 2014 17:37 

buje3000 je napisao:
evo probao sam zadnja 3 dana s kantalom 0.15, 3 namotaja oko FT šarafcigera, očitavam 2.1ohm. Fantastika. Okusa ful puno, aroma odlična, pare dovoljno, brzo se zagrijava, sve super. E ovo je to što sam tražio. Njam

Eto. Biti će da nisam pričao potpune besmislice. Meni je 0.15 ipak malo previše pa za kayfuna preferiram 0,18. Tu sam se našao.

Ali prava aroma je na tankim žicama, otporima preko 3 ohma ali na kontroliranom modu ili modu koji daje 5 ili više volti. I onda Cinnamon cookies valja i na Ithaki.

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 pro 2014 17:44 

kad dignem voltažu na lavatube preko 3.5v mi baca na neki totalno drugi okus. Kao da se ukus tekućine izgubi. I kao da sitno osjetim zagorenost. To sad probavam. Ali kako je Tur 50/50 ne mogu rasaznat jel to zagoreno ili samo promjena okusa

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 pro 2014 17:58 

krivo sam napisal, zagorenost se javlja iznad 4.3v. A to odgovara onim vrijednostima u onoj tablici koju sam davno našao.
slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 pro 2014 18:15 

Ta tablica ne valja ništa jer joj fali još 4. dimenzija sa debljinom žice. Bez toga ništa ne znači.

No, obećao si nabaviti i 0,18 žicu pa probaj s njom na ovolikom otporu a probaj i ovu žicu ali na 2.5 otporu. Tek toliko da imaš uspoređivati. A kada je tako, onda je to setup za mehaniku ili regulirani mod koji nije u overloadu. Staviš na volte i gledaš što si dobio. Ne preko 4.2 jer je to napon pune baterije.

Treba li naglasiti kako baterija traje dulje na taj način?

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 pro 2014 18:26 

Dodao bi zašto je sve ovo što sam napisao važno.

Prvo je štednja baterije ali i sigurnost. Možeš koristiti skoro svaku šljuku od baterije bez bojazni da će ti eksplodirati u facu.

Drugo je sigurnost liquida. Sigurno ga nećeš prepržiti. Arome rade na nekih 200-250 stupnjeva. A što nakon toga? Tko zna.

Treće je dinstanje. Zbog toga niti ne volim MicroCoil. Nema cijev unutar koje se tekućina kuha. Ono što je pod utjecajem coila, to ode u paru. U MC postoji manje-više zatvorena cijev u kojoj se stalno kuha liqud.

A debela žica se teško zagrijava. Problem je veći što se teško i dugo hladi. Dulje nego povlačimo zrak. Iako udišem i kada prekinem dovod struje, opet žica nije do kraja hladna. Opet dinstanje tekućine ispod coila.

Četvrto je to što nema ograničenja po pitanju korištenja vate. Na žalost, ja sam to tek nedavno otkrio (shame on me). U takav setup se može progurati vata. Ne kažem da je lako kao i na debljoj žici, nego se može uz vrlo malo truda. Otkrio sam to na Ni200 žici koja je još i mekša od kanthala. I mrvicu je teže provući vatu, ali se može.

Peto. Aroma i TH su vrlo usporedivi sa debelom žicom i subohmom. I to se još može dodatno srediti sa atomizerom kojeg koristimo i setupom. Jedino nema baš toliko pare. Za one koji vole puno pare tu je Fog machine.

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 pro 2014 18:37 

Valter je napisao:
Dodao bi zašto je sve ovo što sam napisao važno.

Prvo je štednja baterije ali i sigurnost. Možeš koristiti skoro svaku šljuku od baterije bez bojazni da će ti eksplodirati u facu.

Drugo je sigurnost liquida. Sigurno ga nećeš prepržiti. Arome rade na nekih 200-250 stupnjeva. A što nakon toga? Tko zna.

Treće je dinstanje. Zbog toga niti ne volim MicroCoil. Nema cijev unutar koje se tekućina kuha. Ono što je pod utjecajem coila, to ode u paru. U MC postoji manje-više zatvorena cijev u kojoj se stalno kuha liqud.

A debela žica se teško zagrijava. Problem je veći što se teško i dugo hladi. Dulje nego povlačimo zrak. Iako udišem i kada prekinem dovod struje, opet žica nije do kraja hladna. Opet dinstanje tekućine ispod coila.

Četvrto je to što nema ograničenja po pitanju korištenja vate. Na žalost, ja sam to tek nedavno otkrio (shame on me). U takav setup se može progurati vata. Ne kažem da je lako kao i na debljoj žici, nego se može uz vrlo malo truda. Otkrio sam to na Ni200 žici koja je još i mekša od kanthala. I mrvicu je teže provući vatu, ali se može.

Peto. Aroma i TH su vrlo usporedivi sa debelom žicom i subohmom. I to se još može dodatno srediti sa atomizerom kojeg koristimo i setupom. Jedino nema baš toliko pare. Za one koji vole puno pare tu je Fog machine.

Ja sam se dosta vremena zezo sa microcoilom, i bilo mi je super dok nisam poprico sa valterom i dok mi nije reko da probam ovakav setup slozit. I odkad sam ga slozio i isprobo nisam vise nijedan microcoil napravio, tako da definitivno probaj :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 pro 2014 18:40 

Dobro, ti nisi savršeni primjer jer si i prestao pariti. Zato se s tobom više ne družimo. :D

Povratak na vrh 

[ 64 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club