Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kayfun setup???
 Post Postano: 29 tra 2015 21:31 

Moram priznati da Kayfun lite v2+ u kombinaciji s KohGenDo pamukom daje odlične rezultate. Trenutno sam na 1.4 ohma i nekih 8.5-9W (3.5V...3.6V)... klasični setup, 3/4 namotaja oko 2mm... i po mom iskustvu, ne pada mi na pamet raditi micro coil... i da, troši kao Mercedes...

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 tra 2015 12:27 

Valter je napisao:
U svoj setup umjesto silice možeš komotno staviti i vatu. Lakše je dostupno, čak i jeftinije, a setup ne moraš mijenjati svako malo. Samo promijeniš vatu. Jednostavnije je.

Ako se stavi vata umjesto silice, na koju debljinu borera bi trebalo namotati kantal?

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 tra 2015 12:34 
Moderator

2mm...2.5mm...možda i 3mm, ali onda (bar meni) dosta gubi na aromi. igraj se malo...nema univerzalnog setupa koji svima paše.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 tra 2015 12:43 

fek0 je napisao:
2mm...2.5mm...možda i 3mm, ali onda (bar meni) dosta gubi na aromi. igraj se malo...nema univerzalnog setupa koji svima paše.

Hvala na odgovoru, tako je najbolje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 tra 2015 15:47 

kanthal 0.25, 6 namotaja, 1.6-1.7ohma na 2mm(plavi sarafciger s FT). nije MC ali je blizi njemu nego obicnom coilu.
koh gen do
meni je ovako najjednostavnije, dobijem dovoljno pare i arome(koliko vec to ide kod kaje), samo mijenjam vatu kad osjetim da bi trebalo i to je to.

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 svi 2015 15:54 

Ja sam na svojim kayfunima s ft-a proširil okomite kanale (kod susjeda na glodalici) na istu širinu ko i donji sa 1.5mm glodalom i to tak da su u koljenu skroz spojeni, a kao setup koristim 0.3mm kanthal na 2.5 bohreru 10 namotaja, razmaknuti coil, nekad i micro, ovisi kak mi dojde, odrežem mali komadić muji vune otprilike 2.5-3mm u širinu, ak je previše i nejde kroz coil onda počupkam van malo pa stavim kroz coil, višak van kroz chimney, odrežem par milimetra van chimneya pa ju malo raširim po krajevima i lagano s komadičem žice gurnem unutra, tak da se savinu rubovi prema coilu ali pritom pazeči da ju ne nabijem unutra i lagano ju raširim po decku. Nakon toga s tim komadićem žice ubodem sa obje strane gdje su juice kanali i malo potegnem vunu prema sredini da bi kanali bili otvoreni pa ju pokapljem s juiceom da se prime-a. Probal sam razne vrste setupa i ovaj mi se čini najboljim za sada, na 3.1 kayi nemam dry hitova uopće ak dobro složim, osim ak se pozabim pa mi nestane juice-a, a KFLite troši juice ko blesav i puno je jača aroma na njemu. Koristim samo 70/30 VG/PG tekučine na Valterovoj bazi.

Zadnja izmjena: Zagorsky; 02 svi 2015 16:48; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 svi 2015 16:27 
Veliki Cezar splitske podružnice

Na koji god način sam slagao kayfuna on radi, niti jedan setup dosada mi nije bio loš a isto tako niti jedan mi nije odskakao od drugoga.
Jedinu razliku sam osjetio kad sam išao na niže otpore kad mi toplina pare nije pasala.
A trenutno je u njemu bruce lee vata i 1.5 otpor, zrak zatvoren skoro do kraja pošto ne volim propuh.
Kad ga slažem sa silicom isti otpor, setup u osmicu i opet sve fercera kako treba, naravno nije za one koji vole pariti na velikim snagama.

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 svi 2015 22:38 

Zagorsky je napisao:
J................višak van kroz chimney, odrežem par milimetra van chimneya pa ju malo raširim po krajevima i lagano s komadičem žice gurnem unutra, tak da se savinu rubovi prema coilu ali pritom pazeči da ju ne nabijem unutra i lagano ju raširim po decku. Nakon toga s tim komadićem žice ubodem sa obje strane gdje su juice kanali i malo potegnem vunu prema sredini da bi kanali bili otvoreni pa ju pokapljem s juiceom da se prime-a............

:) od prve kaye tak slažem setup :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 svi 2015 20:11 

Danas stigao kayfun v4 :kina:

Nakon pola sata sam sastavio svoj prvi setup :ali:

Najveci problem je kaj sam corav pa bez povecala ni islo (nakon 30 i kusur godina buljenja u ekran nije ni cudo)

E sad sve radi ali imam osjecaj da ima premalo pare.

Grijac je 1,9 oma a parim na 10 - 11 W.

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 svi 2015 20:49 

@Josipe.. To ti je prevelik otpor za tu watažu..., pogotovo kod kayfuna..., zato baš i nema pare...

Probaj ovakav setup..., ako hoćeš možeš koristit i deblju žicu (ja sam probao i sa 0,4mm te dobio setup oko 0,8ohma).., čak na mehanici radi sasvim solidno...

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Povratak na vrh 

[ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club