|
.
Sada je: 25 tra 2026 09:45. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 09:45. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 29 tra 2015 21:31 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Moram priznati da Kayfun lite v2+ u kombinaciji s KohGenDo pamukom daje odlične rezultate. Trenutno sam na 1.4 ohma i nekih 8.5-9W (3.5V...3.6V)... klasični setup, 3/4 namotaja oko 2mm... i po mom iskustvu, ne pada mi na pamet raditi micro coil... i da, troši kao Mercedes...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
jedan
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 30 tra 2015 12:27 |
|
|
Valter je napisao: U svoj setup umjesto silice možeš komotno staviti i vatu. Lakše je dostupno, čak i jeftinije, a setup ne moraš mijenjati svako malo. Samo promijeniš vatu. Jednostavnije je. Ako se stavi vata umjesto silice, na koju debljinu borera bi trebalo namotati kantal?
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 30 tra 2015 12:34 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
|
2mm...2.5mm...možda i 3mm, ali onda (bar meni) dosta gubi na aromi. igraj se malo...nema univerzalnog setupa koji svima paše.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
jedan
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 30 tra 2015 12:43 |
|
|
fek0 je napisao: 2mm...2.5mm...možda i 3mm, ali onda (bar meni) dosta gubi na aromi. igraj se malo...nema univerzalnog setupa koji svima paše. Hvala na odgovoru, tako je najbolje.
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 30 tra 2015 15:47 |
|
|
|
kanthal 0.25, 6 namotaja, 1.6-1.7ohma na 2mm(plavi sarafciger s FT). nije MC ali je blizi njemu nego obicnom coilu. koh gen do meni je ovako najjednostavnije, dobijem dovoljno pare i arome(koliko vec to ide kod kaje), samo mijenjam vatu kad osjetim da bi trebalo i to je to.
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
Zagorsky
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 02 svi 2015 15:54 |
|
|
|
Ja sam na svojim kayfunima s ft-a proširil okomite kanale (kod susjeda na glodalici) na istu širinu ko i donji sa 1.5mm glodalom i to tak da su u koljenu skroz spojeni, a kao setup koristim 0.3mm kanthal na 2.5 bohreru 10 namotaja, razmaknuti coil, nekad i micro, ovisi kak mi dojde, odrežem mali komadić muji vune otprilike 2.5-3mm u širinu, ak je previše i nejde kroz coil onda počupkam van malo pa stavim kroz coil, višak van kroz chimney, odrežem par milimetra van chimneya pa ju malo raširim po krajevima i lagano s komadičem žice gurnem unutra, tak da se savinu rubovi prema coilu ali pritom pazeči da ju ne nabijem unutra i lagano ju raširim po decku. Nakon toga s tim komadićem žice ubodem sa obje strane gdje su juice kanali i malo potegnem vunu prema sredini da bi kanali bili otvoreni pa ju pokapljem s juiceom da se prime-a. Probal sam razne vrste setupa i ovaj mi se čini najboljim za sada, na 3.1 kayi nemam dry hitova uopće ak dobro složim, osim ak se pozabim pa mi nestane juice-a, a KFLite troši juice ko blesav i puno je jača aroma na njemu. Koristim samo 70/30 VG/PG tekučine na Valterovoj bazi.
Zadnja izmjena: Zagorsky; 02 svi 2015 16:48; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
sopta12345
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 02 svi 2015 16:27 |
|
 |
| Veliki Cezar splitske podružnice |
 |
|
|
Na koji god način sam slagao kayfuna on radi, niti jedan setup dosada mi nije bio loš a isto tako niti jedan mi nije odskakao od drugoga. Jedinu razliku sam osjetio kad sam išao na niže otpore kad mi toplina pare nije pasala. A trenutno je u njemu bruce lee vata i 1.5 otpor, zrak zatvoren skoro do kraja pošto ne volim propuh. Kad ga slažem sa silicom isti otpor, setup u osmicu i opet sve fercera kako treba, naravno nije za one koji vole pariti na velikim snagama.
_________________ HANA30_blue, Expromizer v1, Devils Marble 18650, Kayfun Lite+®
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 02 svi 2015 22:38 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Zagorsky je napisao: J................višak van kroz chimney, odrežem par milimetra van chimneya pa ju malo raširim po krajevima i lagano s komadičem žice gurnem unutra, tak da se savinu rubovi prema coilu ali pritom pazeči da ju ne nabijem unutra i lagano ju raširim po decku. Nakon toga s tim komadićem žice ubodem sa obje strane gdje su juice kanali i malo potegnem vunu prema sredini da bi kanali bili otvoreni pa ju pokapljem s juiceom da se prime-a............  od prve kaye tak slažem setup 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
Josip
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 05 svi 2015 20:11 |
|
|
Danas stigao kayfun v4 Nakon pola sata sam sastavio svoj prvi setup Najveci problem je kaj sam corav pa bez povecala ni islo (nakon 30 i kusur godina buljenja u ekran nije ni cudo) E sad sve radi ali imam osjecaj da ima premalo pare. Grijac je 1,9 oma a parim na 10 - 11 W.
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Kayfun setup??? Postano: 05 svi 2015 20:49 |
|
|
|
@Josipe.. To ti je prevelik otpor za tu watažu..., pogotovo kod kayfuna..., zato baš i nema pare...
Probaj ovakav setup..., ako hoćeš možeš koristit i deblju žicu (ja sam probao i sa 0,4mm te dobio setup oko 0,8ohma).., čak na mehanici radi sasvim solidno...
_________________  The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 09:45. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 09:45. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |