Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 222 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Miksanje vlastitih tekućina 2016
 Post Postano: 10 lis 2016 21:53 
Administrator

agolac je napisao:
tama je napisao:
ajd još jednom:

Toksičnost: Smrtna je doza nikotina 40 - 60 miligrama unijeta u organizam kroz usta.

Procjenjuje se da doza od 40–60 mg (0.5-1.0 mg/kg) može biti smrtonosna za odraslog čovjeka

Daj izvor. Ja sam dao izvor, CDC..

Ja cu dati izvor.
Radi se o istrazivanju iz 19 stoljeca gdje je ˝strucna osoba˝ obavljala eksperimente na samom sebi.
Ta dogma se povlaci do danasnjih dana iako se radi o vise nego sumnjivom istrazivanju. Ali mnogima tako odgovara.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2016 19:04 

Kinta je napisao:

Ja cu dati izvor.
Radi se o istrazivanju iz 19 stoljeca gdje je ˝strucna osoba˝ obavljala eksperimente na samom sebi.
Ta dogma se povlaci do danasnjih dana iako se radi o vise nego sumnjivom istrazivanju. Ali mnogima tako odgovara.

:plus:

ATTYs: Crown, Cubis, Cerabis, Goon 22, Goon 24, Kennedy 25, Le Zephyr, TFV4, Serpent Mini, Marquis, Le Mirage, DDP One, Griffin 25, Avocado, Serpent Alto, Royal Hunter Mini, Rose 3, Mage RTA, Vapor Giant Mini Nano

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 lis 2016 09:15 

Evo vam pa čitajte, sa razumijevanjem:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3880486/
(Tu se lik čak osvrće na taj članak sa CDC-a, kako je kriva referenca oko količine)

TL;DR;
"Thus, a careful estimate suggests that the lower limit causing fatal outcomes is 0.5–1 g of ingested nicotine, corresponding to an oral LD50 of 6.5–13 mg/kg."

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 lis 2016 15:53 
Administrator

Psychotic je napisao:
Evo vam pa čitajte, sa razumijevanjem:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3880486/
(Tu se lik čak osvrće na taj članak sa CDC-a, kako je kriva referenca oko količine)

TL;DR;
"Thus, a careful estimate suggests that the lower limit causing fatal outcomes is 0.5–1 g of ingested nicotine, corresponding to an oral LD50 of 6.5–13 mg/kg."

Cim je exstenzija *gov ne vjerujem previse u iskrenost.
Ali ajde bar smo saznali tko je taj tip iz XIX stoljeca: ˝Rudolf Kobert (1854-1918), poznati farmakolog i pionir toksikologije u Njemačkoj.˝

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 lis 2016 11:45 

A jebat ga onda mozes za bilo koji izvor reć "ne vjerujem im", evo ti link na orginalni članak koji nije .gov :D :

http://link.springer.com/article/10.100 ... 013-1127-0

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 lis 2016 20:11 

[color=#00BF40]Pozdrav svima :)
posve sam nov u svemu pa vas molim pomoć i ne zamjerite ako postam na krivo mjesto. :)

Parim točno 15 dana i super mi je nemam potrebe za cigaretom iako imam tekucine sa malo nikotina

moja prva e cigareta je IJUST 2 i super je,lijep dizajn,tank 5 ml,jednostavna za koristenje,baterija 2600 mah traje mi pola dana/dan maksimum...
prva tekucine bile su L&A vape marlboro lights i Burley okus sa 6 mg nikotina i od toga sam imao poprilican throat hit tj kasaljao sam
kasnije sam narucio preko njuskala marlboro light tekucinu 70%VG 30%PG sa 3 MG nikotina mislim da je KTS i bila je mrak,super okus,pare u ogromnim kolicinama (obožavam oblake najradije bi kupio smok 8 tank jos necu dok se ne naucim malo praksi ) bez kaslja a opet imao blagu jacinu znaci super je bila. posto su gotove tekucine skupe a ja poparim skoro 2 tanka od 5 ml u jedan dan jer mi se jako dopada parenje a mogao bi i vise...

Moja pocetnicka glupost je sta sam na svoju ruku kupio i mjesao baze i to nije bas dobro ispalo jer sam se tek sada odlucio registrirati i i malo educirati a bio sam nestrpljiv previse pa sam odmah morao sve sam ugl da ne duljim...

kupio sam inawera baze 3 bocice cistog VG-a (300 ml) i jednu VPG (50/50%) jacine 6 mg nikotin (100 ml) i dobio 400 ml baze u cca omjeru VG 87% PG 13% i 1,5 nikotin i mislim si bas super sada pare nece faliti a ovo malo PG a je dovoljno da imam malo okusa jer on daje okus i throat hit a VG paru (ispravite ako sam fulao) jer sam vidio da neki puse cisti VG + aroma i nikotin pa kao sta ce mi PG slabit paru i kao 13 % je i previse da slucajno sveti VG ne bi oslabio za par posto ,tako da sam odvojio 30 ml svoje baze i stavio cca 30 kapi arome marlbora (također inawera) po tablici i prva 2 povlacenja su nista pa tek nakon 3-4 pocne para ali ima cudan okus na momente kao da je smrdljiva voda u kojoj je netko prao noge,krastavce ma ono fuj skroz tu i tamo dasak marlbora se osjeti cak je slabija para od prijasnje gotove kupljenje tekucine gdje je omjer 70%VG 30%PG ali za mojih cca 10 ml na dan to je skup sport da bi kupovao gotovo i tako da sada imam 400 ml bućkuriša i probao sam na 4 ml 1 ml destilirane vode i opet lose ,uz to dok parim kao da mi dode kapljica neceg vruceg na jezik a i sama cigareta se ugasila jer je bila full vruca i to nakon samo 3-4 min parenja dok prije sam pario stalno i nikad se nije pregrijavala...ali moj prvi grijac je bio EC 0,3 ohm a zadnjih 3-4 dana imam 0,5 ohm u to se pak nis ne kuzim u te jacine ,isto tako imam gumeni zeleni prsten za kotrolu zraka,jacine al je ruzan pa ne koristim..

Molim vas da li se to moze spasiti nekako ???da li da uzmem pink mule baze posto sam citao da su kao najbolje kod nas i da mi maksimalan omjer bude VG80%PG20% ili 75/25 % ili standarnih 70/30 % omjer VG/PG i koje marke da uzmem marlboro light aromu na pink mule tekucine da li bi to bilo dobro tj bi li mogao sa time pariti bezbrizno velike oblake po cijele dane sa finim okusom (ne trebam i ne patim da su mi puna usta okusa ,samo para para para :)) ili da se ostavim corava posla i kupujem gotove tekucine ili ako netko zna s time baratati da mu se plate baze,arome itd i naravno neka solidna cijena za mjesanje jer 30 - 50 kn za 30 ml je malo puno plus postarina , posto mogu proc za cca 150 kn mjesecno i za to kupiti 300-400 ml e tekucine kao sta svi rade i uzivaju, ali sam ja sebi napravio skoro pola litre bućkuriša :(
je li pink mule bolji za baze gdje debelo prevladava VG? jer ako neki puse cisti VG onda nije limit 70% VG ostalo PG,voda,nikotin ili to cak i za pink mule baze ne vrijedi
Jesu samo van HR dobre baze i tekucine?

Za 400 ml tekucine (mjesecna zaliha) spreman sam dati 300 kn max ali da bude maksimum VG ,minimum PG ,dobar okus da ukupna tekucina ne izaziva pregrijavanje ,koje baze i arome i omjere za to koristiti ta imam jako dobru tekucinu za velike oblake znaci maksimlana para d nestanem u dimu i da je sve ok ,ijust 2 koliko sam skuzio nije za bacit i mnogi iskusni vaperi ju hvale kako je dobra za sve i da je cak mozda too much pocetnike mada ja bi smok8 tank i neku bateriju od 3000 mah ili jos jacu...al to cu kad budem malo iskusniji...
Unaprijed hvala za svaku pomoc ,pls pomagajteee :) i oprostite na ovoliko teksta....
[/color]

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 15 lis 2016 20:37 

Lik kad si tolko cital....zakaj nisi procital pozdravni post od foruma i prvo i OSNOVNO se predstavil u podforumu koji je namijenjen za to?!?!

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 lis 2016 20:39 

Ako paris na ijust i sl, moras, pazi sad, moras imat minimalno 30% PGa inac3 ce ti zagarat. Tj. Nece natapat dobro. Dakle, pari bazu Vg/pg 70/30. Ako oces puno pare i koristit bazu s 10% pga, nabavi bolju opremu. Znaci mod tipa vtwo mini 400kn pkus baterije, recimo lg hg2 3 kom 180kn, plus punjac za 4 baterije xtar vc4 230kn plus atomizer na kojem radis svoje grijace tipa griffin 140-200kn. Ako nezelis ovo nabavljat, dodaj PG-a u tekucinu.

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 15 lis 2016 21:09 

vulja je napisao:
Lik kad si tolko cital....zakaj nisi procital pozdravni post od foruma i prvo i OSNOVNO se predstavil u podforumu koji je namijenjen za to?!?!

eto promaklo mi slucajno ,sada sam i to napravio,nije mi bila namjera ali zbilja sam preletio forum

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 lis 2016 21:32 

buje3000 je napisao:
Ako paris na ijust i sl, moras, pazi sad, moras imat minimalno 30% PGa inac3 ce ti zagarat. Tj. Nece natapat dobro. Dakle, pari bazu Vg/pg 70/30. Ako oces puno pare i koristit bazu s 10% pga, nabavi bolju opremu. Znaci mod tipa vtwo mini 400kn pkus baterije, recimo lg hg2 3 kom 180kn, plus punjac za 4 baterije xtar vc4 230kn plus atomizer na kojem radis svoje grijace tipa griffin 140-200kn. Ako nezelis ovo nabavljat, dodaj PG-a u tekucinu.

Ok hvala puno :)

dodat cu PG posto za 20 kn imam 100 ml inawere PG a i imat cu pola litre tekucine sa omjerom kojeg si preporucio jer sve to bacit mi je malo zao ipak..

S vremenom cu uzet tank i bateriju za dripanje a i da bude rezerva ili ako idem nekamo na dulje da imam uvjek baterije jedini moj "problem" je taj sta ne volim modove koji izgledaju ko upaljaci za stednjak tj cetvrtaste iako su ti modovi jaki i kvalitetni itd ja bi okrugli tj valjkasti mod plus dobar tank i za to bi platio koliko god treba jer bez uvrede ikome ali meni cetvrtasti modovi nisu ni malo lipi a ti valjkasti oblici izumiru a ovih cetvrtastih na bacanje .....

Moraju li odstajati inawera arome u inawera bazi?
kada dodam PG hoce nestat taj okus bljutavi kojeg sam prije opisao i napokon okusiti aromu ?
Da li je za iducu mjesavinu bolje uzet pink mule VPG 70/30 i bit miran ? Je li bolja od inawere?

Povratak na vrh 

[ 222 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club