Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 37 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Lemo 2 - vodič za početnike
 Post Postano: 25 svi 2015 10:06 

Evo nakon mjesec dana što imam Lemo 2, da podijelim neka svoja iskustva.
Igral sam se s malim zavojnicama, dvostrukim (dual coil), sub om. Sve u svemu cca 10-ak različitih.
Puno vate, malo vate i tražil optimalni set-up koji će meni odgovarati.

Svatko ima svoj ukus i o ukusima se ne raspravalja, tako da je ovo isključivo moje osobno iskustvo, viđenje i ukus.

slika

Dijelovi:

slika

Grijač sam formirao na 5 mm svrdlu, znači makro coil. Razlog je što u nju stane puno vate i ne moram ju stiskati, lagano se ugura i ne deformira grijač.
Ovako bi trebala biti formirana. Dobro ju je formirati prije stavljanja.

slika

Otpuste se vijci, prvo se stavi jedna strana i pincetom (ili malim kliještima) se stavi druga strana. Zategnu se vijci. Tu treba paziti kod tanke žice (ova je 0.35). Raditi s osjećajem jer se inače žica prereže vijcima i nema kontakta.

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Lemo 2 - vodič za početnike
 Post Postano: 25 svi 2015 10:40 

Pogled s boka:

slika

Odreže se cca 1 cm vate, prstima se vrh stisne (zarola). Taj zarolani dio je dugačak samo koliko je potrebno da prođe na drugu stranu grijača. Sada koristimo dvije pincete. Jednom (većom) povučemo vatu, dok istovremeno držimo grijač da se ne pomakne.

slika

Odežemo višak i trebalo bi otprilike ovoliko viriti kada se stavi prvi dio dimnjaka.

slika

slika

Nečim šiljatim (pincetom, malim urarskim odvijačem ili nekom špicom) ugurati vatu do otvora za ulaz tekućine. Pažljivo da se vata koja je u grijaču ne pomakne i/ili stisne.

slika

I sad, ako koristimo gušće tekućine, dobro je napraviti, točnije osloboditi prolaz od otvora do vate. Ako je vata na otvoru, guste tekućine teško prolaze i brzo se vata osuši. Kod rjeđih to nije potrebno.
To napravimo s nekom špicom.

slika

S gornje strane onda tu rupu zatvorimo da ne može iscuriti. Bez toga dolazi do grgljanja.

slika

Sada namočimo vatu i sve sastavimo. Kod Lema je bitno da se gornji dio dimnjaka dobro uvije prije stavljanja stakla.
Dobro treba zategnuti. Ako nije dobro zategnuto, kod otvaranja za punjenje, sve se može odviti.

Jedna od najbitnijih stvari kod Lema 2 je sistem punjenja. Gornji se otvor oslobađa rotacijom i ako otvor za zrak nije zatvoren, tekućina, posebice ako je rjeđa, procuri skroz na skroz.
Zato je procedura koja je i napisana u onim kratkim uputama, a i na njihovoj stranici stvarno potebna.
Ako je vata dobro složena, uz malo prakse to nije potrebno.
Dogodilo mi se da sam navečer napunio tank i zaboravio zatvoriti oba otvora. U jutro je bio tank prazan i sva tekućina razlivena. Nije samo gubitak tekućine, jezikova juha zbog natapanja štirkanog tabletića na staklenom stoliću je bila puno neugodnija.

Ako to ne zaboravimo, Lemo 2 je jako praktičan, ima jako puno mjesta za grijač i dozvoljava igranje s različitim setup-om. Sigurno može zadovoljiti različite želje i ukuse.

slika

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 25 svi 2015 11:02 

Probacu svakako, koji je otpor?

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 svi 2015 11:10 

:dobar: :brav:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 svi 2015 11:18 

Ovaj je 2 oma. Kompromis između temperature, brzine zagrijavanja i potrošnje baterijie.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 svi 2015 11:27 

:dobar: mpix

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 svi 2015 11:35 

Jedino kaj bi ja promjenio je da bi stavio zicu pod seraf a ne u onu rupu sa strane :plus:

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 25 svi 2015 11:53 

Drze ti serafi dobro, na prvi pogled djeluju kao da nisu za to al drze bez problema, cak bolje nego kayfun, ne vuku zicu za sobom

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 25 svi 2015 12:57 

Setup mi ne izgleda dobro jer nemas ravnomjernu povrsinu zagrijavanja,il napravi macrocoil kak se spada il ravnomjerno razvuci namotaje

Al na kraju bitno da radi i da si zadovoljan,tako da sve 5:)
Vulja

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 svi 2015 13:25 

Kaj znači kak spada?

Na predzadnjoj slici je raspoređeno jednako. Barem koliko se može. I savršeno namotan coil se malo zmrda kod uvlačenja vate. Tanja žica ima veći elasticitet, pa se i teže vraća. A deblju neću jer neću sub-om.

Povratak na vrh 

[ 37 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club