Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Nekoliko pitanja!
 Post Postano: 29 tra 2016 22:27 

Imam nekoliko početničkih pitanja. Molim vas, ukoliko je to moguće, da mi odgovarate po redu kako bih se mogao bolje snaći, da mi je preglednije :D

1. Mogu li se nikotinske baze pariti bez aroma? Je li tko probao? Kakvog je to okusa? Pitam čisto informativno.
2. Imam nekih odvratnih i jakih duhanskih tekućina. Ako bih uzeo baze, mogu li ih miješati pa da ove odvratne tekućine lagano trošim? Ako da, postoji li neki poseban postupak miješanja ili se samo mogu usuti određeni omjeri i odmah je spremno za parenje?
3. Mogu li se miješati tekućine? Posjedujem nekoliko dobrih tekućina i neke koje mi se ne sviđaju pa me zanima mogu li u ove dobre dodavati malo onih koje mi se ne sviđaju pa da i njih potrošim? Ako da, postoji li za to poseban postupak?
4. Čisto informativno, mogu li se tekućine razrjeđivati s vodom? Dakako, ne mislim tu na miješanje pola-pola, nego mrvicu vode. Što može od toga biti?
5. Imam Virginiu White 900, CE4 clearomizet 1,6 ml, 900mAh. (Ne znam trebam li dodati još što, novi sam u ovome. I da, svjestan sam da je to valjda najlošija stvar na tržištu. Dobra je za početak!) Dogodi mi se s vremena na vrijeme da se nakon kratkog uvlačenja jednostavno gasi. Nekad moram pritisnuti 5 puta da se ponovno upali, a nekad ne moram, nego ponovno pritisnem i radi. Ne znam uzrok tomu. Možda tipka ne radi baš dobro? Ili baterija? Za bateriju ne bih rekao jer mi nekada radi besprijekorno. Svjestan sam da se sama gasi, da ima valjda neke blokade, nakon što držim duže vremena, recimo 10 sekundi. Ali ne držim, a ona se nekada ugasi.
6. Kad odvrnem onaj dio u koji sipam tekućinu (valjda je to sve atty) te držim samu bateriju, na mjestu gdje se baterija spaja s attyjem zna biti kapljica vode. Dakako da su to male količine, ali me zanima je li to normalno? Možda mora biti, ipak to isparava sve, ali evo, da provjerim za svaki slučaj.
7. Puno hvala na strpljivosti u čitanju ovog posta. Ako sam stavio u krivo područje, molim nadležne da ga premjeste na pravo mjesto.

Hvala Vaperi! :)

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Nekoliko pitanja!
 Post Postano: 29 tra 2016 22:52 

1 mogu, zašto ne
2 možeš, ali nemoj bacat više od omjera pola pola jer će ti se okus dosta izgubit. protresi ih. Ako su duhanske, njima treba jedno vrijeme da se spoje s bazom. jedno tjedan dana bi trebalo, ali možeš ti to i prije parit
3. naravno, ali zašto kvarit nešto što je dobro, onime što nevalja
4. Ne. ako je max vg baza, onda možeš dat 5% vode, inače ne (tekućine se razređuju PG-om)
5. je, loša je to oprema, nešto očigledno s baterijom nevalja, ja bi ti preporučio da uzmeš nešto bolje, ako se misliš na ecigaretama zadržat.
6. to lijepo prođi maramicom, ne bi bilo zgodno da ti tekućina uđe u bateriju

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 tra 2016 22:58 

Hej, dobrodošao :)

1. Mogu li se nikotinske baze pariti bez aroma? Je li tko probao? Kakvog je to okusa? Pitam čisto informativno.

Može se, neki to rade kad se zasite aromatičnih tekućina, da malo "odmore" osjetila. Nekima se sviđa, nekima ne.

2. Imam nekih odvratnih i jakih duhanskih tekućina. Ako bih uzeo baze, mogu li ih miješati pa da ove odvratne tekućine lagano trošim? Ako da, postoji li neki poseban postupak miješanja ili se samo mogu usuti određeni omjeri i odmah je spremno za parenje?

Možeš, ali nemoj. Ako su ti odvratne, bit će ti vjerojatno jednako odvratne ako ih razrijediš u bazi. Bazu radije iskoristi za miksanje nečeg boljeg sa aromama koje ti se čine interesantne.

3. Mogu li se miješati tekućine? Posjedujem nekoliko dobrih tekućina i neke koje mi se ne sviđaju pa me zanima mogu li u ove dobre dodavati malo onih koje mi se ne sviđaju pa da i njih potrošim? Ako da, postoji li za to poseban postupak?

Mogu, ali ako ti se ne sviđaju, vjerojatno ćeš njima pokvariti one dobre. Radije nađi nekoga za razmjenu i riješi ih se :)

4. Čisto informativno, mogu li se tekućine razrjeđivati s vodom? Dakako, ne mislim tu na miješanje pola-pola, nego mrvicu vode. Što može od toga biti?

Mogu, i s vodom i s vodkom. Nisam probala pa ne znam kakav je efekt, valjda se koristi za razrjeđivanje gustih baza.

5. Imam Virginiu White 900, CE4 clearomizet 1,6 ml, 900mAh. (Ne znam trebam li dodati još što, novi sam u ovome. I da, svjestan sam da je to valjda najlošija stvar na tržištu. Dobra je za početak!) Dogodi mi se s vremena na vrijeme da se nakon kratkog uvlačenja jednostavno gasi. Nekad moram pritisnuti 5 puta da se ponovno upali, a nekad ne moram, nego ponovno pritisnem i radi. Ne znam uzrok tomu. Možda tipka ne radi baš dobro? Ili baterija? Za bateriju ne bih rekao jer mi nekada radi besprijekorno. Svjestan sam da se sama gasi, da ima valjda neke blokade, nakon što držim duže vremena, recimo 10 sekundi. Ali ne držim, a ona se nekada ugasi.

Može biti svašta, baterija u kvaru, predugo povlačenje, kratki spoj možda?

6. Kad odvrnem onaj dio u koji sipam tekućinu (valjda je to sve atty) te držim samu bateriju, na mjestu gdje se baterija spaja s attyjem zna biti kapljica vode. Dakako da su to male količine, ali me zanima je li to normalno? Možda mora biti, ipak to isparava sve, ali evo, da provjerim za svaki slučaj.

Vjerojatno se radi o kondenziranoj vodi/pari ili kapljici tekućine i normalno je da se dogodi tu i tamo, ali kad to primijetiš, obriši sa štapićem za uši :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 tra 2016 23:01 

ovo zadnje ti znaci da je procuril likvid dolje, i to može bit vrlo loše, odnosno dolazi do kratkog spoja unutra i pregori baterija

Povratak na vrh 

[ 4 post(ov)a ] 

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club