|
.
Sada je: 25 tra 2026 09:41. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 09:41. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
pero23
|
Naslov: Savjet Postano: 26 lip 2016 12:32 |
|
|
Eto, odlučio naručiti EVIC mini joytech i sad bi trebao prije svega savjet za neki solidni atomizer i to onaj iz kojeg se para ne vuče direktno u pluća već se pari kao analogna  Čitao sam šta mi sve od opreme treba, i negdje sam vidio ohmmetar za koji skroz sumnjam da ću uzeti. Više me zanima situacija s tekućinama. Iskreno ovdje je toliko tema otvoreno da se čovjek više teško može orijentirati šta valja a šta ne. Tako da ako ima neka dobra duša da mi objasni i eventualno linkove neke postavi, na koji način da sam kod kuće napravim tekućinu? Vidio sam da imate i druženja subotom, ali iskreno zbog poslovnih obaveza već sad znam da neću stići.
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 26 lip 2016 13:34 |
|
|
uzmi bazu koju želiš, s omjerom PG/VG koji voliš i nikotina koliko ti treba. uzmeš aromu. nađeš postotak za tu aromu na internetu ako ne piše na bočici.. ako radiš u bočicu od 10ml, a arome recimo treba stavit 2.5%, u špricu uliješ 0,25ml arome, i to isprazniš u bočicu od 10ml. ostatak napuniš bazu do mjere od 10ml, malo ostaviš prazno da možeš kvalitetno mućkat. mućkaš jedno pola minute. tekućine mućkaš svakih par dana. duhanske pustiš da stoje bar 3 tjedna. voćne možeš odmah parit i ne treba toliko mućkat. bitno je samo da ih promućkaš prije nego uliješ u atomizer. ovdje možeš nabavit arome i baze http://www.e-tekucine.eu/preporuka za duhanske arome je Meiwei/vapingzone iste arome samo se drugačije zovu, za voćne Twisted i t-juice, cinnamon cookies od atmos laba. imaš recenzije tekućina u podforumu Liquid pa pogledaj šta bi ti moglo odgovarat ohmmetar ti ne treba. treba ti mod, taj evic mini, na koji staviš atomizer kad složiš grijač da provjerioš otpor i da li ti shorta (prikazuje drugačiji otpor nego šta treba bit, ili pokazuje 0,00 ohma). onda ideš nanovo slagat. sve arome valjaju, samo je pitanje da li ti ta aroma odgovara ili ne. najjeftinije arome najčešće nisu tako dobre, ali ne mora značit. osobno, koristim i capella, flavourart, atmos lab, twisted, meiwei/vapingzone, inawera i t-juice. samo je pitanje da li će ti taj okus valjat ili ne. TPA općenito imaju malo umjetniji okus. Twisted su mi se pokazale najbolje za voćne, kao i Mount bakert vapor (MBV) solidni atomizer za počet slagat grijače su ti kayfun, taifun gt itd editirao sam post par puta pa si ponovo pročitaj. pročitaj si sticky postove u svakom podforumu, to su oni na vrhu sa zvjezicom
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 26 lip 2016 15:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
A moja najiskrenija preporuka je da si kupis tekucine, a ne da ih radis sam..
To ostavi tamo za par mjeseci kad pohvatas sve,..
_________________ Mods : Givo, SX mini, Vaporesso Target, SMPL, Dovpo gx200Atty : Lancia, NarDa, Yep RDA, Kayfun lite v2+, Soul, Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwarinstagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/facebook : https://www.facebook.com/sashasedmakweb: http://baby-viking.com
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 26 lip 2016 16:25 |
|
|
sasha19_81 je napisao: A moja najiskrenija preporuka je da si kupis tekucine, a ne da ih radis sam..
To ostavi tamo za par mjeseci kad pohvatas sve,..  tako sam i ja, prvih 5-6 mjeseca sam kupovao gotove tekućine, a one tekućine koje su mi se stvaarno stvaarno svidjele sam uzeo aromu i onda išao miksat sam. kako sam volio duhanske, a one trebaju odstajat mjesec dana cca da budu odlične, trebao sam prvo napravit zaliku za mjesec dana i onda u miksanje svojih. moraš računat na to i da nećeš iz prve pogodit pravi postotak koliko ide arome u tekućinu. Makar je sada puno lakše pogodit % nego prije 2 godine jer postoci svugdje pišu. za neke arome sam gađao i po 2-3 mjeseca postotak. namješaš, čekaš mjesec dana da sazrije, probaš, i nevalja. isponova. zato najbolje radit 4 bočice, u jednu staviš 2%, u drugu 3, u treću 4% i na kraju mjeseca probađ sve bočice i vidiš koji ti postotak najviše odgovara. Ako se ne budeš snalazio u %cima, pitaj. za isprobavanje tekućina, ako već ideš na RBA atomizere, si uzmi neki driper, moja preporuka je magma, ima štelanje zraka i prvenstveno je mouth to lung driper. ili neki drugi, nebitno koji, glavno da možeš nakapat par kapi tekućine i vidit jel dobro. isprobavat na tankovima je jako nepraktično jer gubiš dosta vremena između probavanja
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 26 lip 2016 16:42 |
|
|
|
a moja preporuka je da ne bacas lovu na kupovne tekucine, ni od lokalnih kuhara ni od kineza ni od ikoga. uzmi bazu, uzmi aromu i nakapaj 10 kapi u 10ml i bog te veselio. trenutno i da kitu pusis bi ti bilo svejedno. ne bacaj lovu bezveze. cisto moje misljenje. kupi nekog kajfuna i nauci se slagati coil. minimiziraj troskove u startu. bit ce vremena za kurcit se
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 26 lip 2016 16:49 |
|
|
|
ako ti potrošnja tekućine nije veća od 3 ml na dan, ti se ne isplati odmah se bacat na izradu svojih tekućina. Dugoročno se isplati naravno. Jer u startu ti može bit trošak. jer opet, moraš uzet jedno pol litre baze (računaj da ćeš dosta toga i bacit), 5 aroma, jedno 15 bočica od 10ml za gađat %, još jedno 5-10 bočica većih, šprice za aromu, bočica s kapaljkom za bazu, ne zaboravi pisat nazive i postotke. treba ti i driper za isprobavanje.
kupovne gotove tekućine se kreću od 110kn za decilitar do 300kn za decilitar (u trgovini ako kupuješ po 10ml gotove). Trošak za 10ml 18mg baze je 4kn (ako uzmeš pola litre), bočica 2kn aroma 1-3kn (ovisno o % kojem bacaš nutra).
ako si tek počeo s parenjem, duhanske arome koje ti odgovaraju u prvih 2 mjeseca parenja, postanu smrdljive nakon tih 2 mjeseca (one koje podsjećaju na cigareta), tako da opet ne treba zalihu radit. Tako je meni ostalo 10tak aroma koje sad ne mogu ni primirisat.
ako uzmeš aromu i bazu, i od te arome smješaš i popariš 30ml, ti si tu aromu isplatio. još ako ti se i svidi, nitko sretniji od tebe
od kineza ne uzimaj gotove nekućine. jednostavno su odvratne i ne valjaju. Dekang je premija naspram njih
|
|
 |
|
 |
|
eustahije
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 26 lip 2016 21:38 |
|
|
|
Ne znam da li sam te skužio u potpunosti, ali ja sam npr. išao ovako: eVic mini sam kupio u kompletu sa Cubis-om, ušarafio Claptona, zatvorio airflow skoro do minimuma i na taj način, uz duhanske arome sa 18+ nikotina, imam osjećaj najbliži klasičnoj cigareti (jaki okus, dosta nikotina - kompenzacija za "osjećaj" 2+ kutije crvenog Marlbora ili Karelia cigareta na dan). To radim na cca 16 - 20W. Za DTL (valjda se tak zove, kad junački saugam drito u pluća) imam Avocado 24, smotao sam 1 coil, 0,23 ohma, uz max. otvoreni airflow, vučem na 40 - 60W, ovisno o dobu dana i raspoloženju, slabiju - lakšu homemade tekućinu (infamous baza 3mg, 70VG/30PG plus FlavourArt Cigar Passion aromu (6,66%)). U tom setupu baterija se naravno brže prazni, a i taj setup kuri dosta više tekućine.
Hope it helps
|
 |
|
primus
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 04 srp 2016 13:34 |
|
|
|
A ja ti preporučam da kupiš tekućine ovdje od lokalnih kuhara, jer su jeftiniji od gotovih kupovnih, (da ne reklamiram) s raznim omjerima jačine nikotina, okusa i pg/vg omjera. Kad vidiš šta ti više paše, tek onda kupuj bazu s željenim udjelom nikotina i pg/vg-a i izaberi aromu. Što se tiče atomizera moja preporuka je da kupiš neki s gotovim grijačima (tipa aspire triton 2) koji ima solidne grijače za mtl i dtl i solidan vijek trajanja. Nakon toga, ako želiš produbit iskustvo parenja, počni se bavit buildovima. Ovdje zna vladat pomalo elitistički pogled (bez uvrede) na stvari koji je istinit, ali zbunjujući za početnike. Npr. kad se za jedan dobar atomizer potroši 47 stranica postova iskusnih parioca (tilemahos v2 klon) onda možeš lako skužit da nije sve jednostavno za početnike.
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 04 srp 2016 19:28 |
|
|
|
pa nije. Zato pocetnicima preporucujemo kayfun lite plus v2. A za dalje su osobne preferencije i recenzije, pa nek se odluce sta ce
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Savjet Postano: 04 srp 2016 21:46 |
|
|
|
komodno mozemo poceti preporucivati i kaju v5. ionako nema vise onog najboljeg 1:1 klona kaje v2+ sa FT 2 tanka, topfill,LC, afc... mislim da ne moze biti jednostavnije od ovoga
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 09:41. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 09:41. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot*, Google [Bot] i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |