Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: n00b pitanja - ijust 2
 Post Postano: 18 svi 2016 01:08 

Prvo bih se ispričao dežurnim trolerima i zamolio ih da preskoče ovu temu,
pročitao sam više do 100 stranica i tek sad mi ništa nije jasno :shake:

Uzeo sam ijust 2, poprilično zadovoljan, ali ne izdrži mi cijeli dan,
krepa navečer, prema tome treba mi još "nešto" što može izdržati 3-4 sata parenja,
uz to smotam 5-6 običnih, ne zbog potražnje već svog mišljenja (stava),
da je glupo nakon 20 godina po 2 kutije dnevno potpuno izbaciti unos
divnih i krasnih otrova u organizam i očekivati da se nešto ne poremeti!
E sad malo pitanja:

1. koje su razlike između subohm-skih i običnih setova,

2. grijač koji se dobije uz njega 0,3 mi je prežestok,
a 0,5 koji sam uzeo uz njega mi više paše (a trebao bi biti jači),
malo mi se kosi s logikom, na slabijem je para vruća i neparljiva

3. driper, clearomizer, cartomizer itd... razlike?

4. kako "oprati" prije promjene tekućine?

5. pucketanje grijača (kao pegla na paru) nakon sekunde do dvije,
nakon toga je prevruča para i ubija (na 0,3 još prije),
zrak otvoren maksimalno, nakon što "ugasim" još vučem da se ohladi grijač,

6. na ovu bateriju mogu staviti bilo koji 510 atomizer s adekvatnim grijačem?
kako to utječe na potrošnju baterije?

Molio bih odgovore na hrvatskom/srpskom/bosanskom,
kad počnete objašnjavati na mađarskom i finskom lagano se pogubim :wtf:

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 18 svi 2016 01:56 

Subohm kao sto ti ime govori...otpori ispod 1 ohm i uvlacenje direkt u pluca,tome uglavnom sluze

Manji otpor je uglavnomsa debljom zicom, veca povrsina zagrijavanja,vise isparavanja dakle...ovisi kak je izveden grijac zapravo

Driper je atty koji nema tank,slozis coil,provuces vatu,natopus ju likvidom i paris dok ne potrosis likvid na vati,pa isponova,clear i cart ne gledaj,zastarjele tehnologije

Izvadi grijac i na maramicu da upije sto vise likvida,a tank obrisi maramicom,nije neka filozofija,nema veze ak ostane kap dva starog likvida unutra

Puckece iz dva razloga,il u likvidu ima vode,il ti previse likvida dolazi na grijac pa ne isparava nego kuha,mislim da je ovo drugo u tvom slucaju,izvadit grijac,obrisat ga,ispuhat il kaj vec pa probat ponovno,moguce da je i falican

Svaki atty sa 510 konektorom pase na taj mod ,a prakticki svi atiji su sa 510 konektorom...neznam kak ta baterija ima stelanje snage,al sto manji otpor treba u pravilu vise snage za upogonit jer je u pravilu deblja zica unutra,pa tiispada da sto manji otpor vuce i vise struje pa samim time i brze prazni bateriju

Povratak na vrh 

Naslov: Re: n00b pitanja - ijust 2
 Post Postano: 18 svi 2016 08:39 

Sve ispod 1.0 ohm je "subohm". U "pravilu" su takvi grijači za direkt u pluća (ali nije pravilo uklesano u kamen, obzirom da se i subohmski grijač može bez beda biti korišten za usta-pluća, ovisno o dizajnu. Primjera radi, eGo AIO dolazi s 0,6ohm grijačem koji je sam po sebi zatvroren i namjenjenim za usta-pluća, nekim attyima je dovoljno zatvoriti airflow itd), daju više wata na istoj bateriji (npr 4V baterija i grijač od 0.5 ohm daju cca 4x4/0,5=32W, dok npr 1.8 ohm grijač na istoj bateriji daje 8W. Više wata = veća potrošnja i struje i tekućine, ali samim time i više pare/okusa/brže zagrijavanje i šta ti ja znam.
S time da subohmski grijač vuče i više struje za takve grijače se koriste i baterije koje su sposobne to isporučiti. Dakle 0,5ohma ne bu radilo na običnoj ego/twist bateriji jer je amperaža te baterije limitirana (na cca 2-3A) ispod onoga što takvom grijaču treba (preporuča se 20A i više)

U biti što je manja cifra ohma na grijaču = više wata. Dakle tvoj "slabiji" (0,3) grijač je u biti jači, jer gledaš snagu koju dobiješ koristeći ga na bateriji, ne omažu koja piše na grijaču (volti*volti/ohmi). 0,3ohm na 4V ti daje 50w. Ljudi pare i na 0,1 ohm. Koristi što ti odgovara. Tu nema "pravog odgovora".
Jedino što je tu neki pravac je da za setupe s više snage koristiš tekućine s manje % nikotina. Pa ako bubaš 50w, pariš s 0,3mg nikotina i manje, ako pariš na 8w ni 24mg ti neće poderati grlo. Opet, i to je stvar osobne preference jer netko pari i 18mg na 20w. Tak da ono.

Pucketanje grijača je najvjerovatnije voda i to je normalno. U tekućine se dodaje voda kako bi se razrjedila, pogotovo ako se radi o visokom udjelu VG-a koji zbog gustoće sam ne natapa dobro neke grijače. Ovisno o udjelu vode, pucketanje će biti glasnije ili tiše. Ako čuješ grgljanje onda ti je grijač popio previše tekućine i trebaš ga ispiriti kako ti je vulja napisao.

Na tu bateriju možeš bilo šta s 510 našarafiti, samo pazi kakav otpor grijača imaš u tome što šarafaš gore. Da ne bi završio u novinama. :D
Baterija ti vjv ima ograničenje da ne radi s otporima manjima od 0,2 - 0,3 ohm. Prvo provjeri.

Potrošnja struje će uvijek, osim o koliko pariš, ovisiti i o koliko snage cijeli setup isporučuje. U teoriji, manje wata = manje trošiš bateriju i obrnuto (na grijaču od 0,5 ohma, baterija bi trebala trajati duže nego na grijaču od 0,3., ali i to opet može ovisiti i o kvaliteti i limitima baterije, koliko često pariš i sl.)

tralala.

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 svi 2016 10:06 

pucanje moze bit i od previse PG-a, znaci kad je udio PG-a 40 i vise %. Mozda ti je grijac pre-natopljen liquidom.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 svi 2016 15:30 

Stvar je u tome da Ijust 2 NIJE za početnike i samo može ljude otjerati s eciga. On kreće s punom snagom istog trenutka, dakle 80W i to nije snaga primjerena onome tko tek kreće u ove vode.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 svi 2016 15:55 

zpelko je napisao:
Stvar je u tome da Ijust 2 NIJE za početnike i samo može ljude otjerati s eciga. On kreće s punom snagom istog trenutka, dakle 80W i to nije snaga primjerena onome tko tek kreće u ove vode.

Točno, a komora grijača je mala, dimnjak je nizak i nikako nije dobra kombinacija. Ali kažu da kad se rebuilda grijač sa 0.25 žicom da bude oko 1.2-1.4 ohma ond je OK.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 svi 2016 22:20 

vulja je napisao:
Puckece iz dva razloga,il u likvidu ima vode,il ti previse likvida dolazi na grijac pa ne isparava nego kuha,mislim da je ovo drugo u tvom slucaju,izvadit grijac,obrisat ga,ispuhat il kaj vec pa probat ponovno,moguce da je i falican

Vode je bilo u tekućini, a bilo je i više PG-a!
Rekoh pucketa, valjda ima neki oženjeni koji pegla :D
tekućina dođe na vrel grijač (previše vučem ili tako nešto),
u principu mi ne smeta, znam kad da prekinem dovod struje :D

zvorkapic.os je napisao:
Na tu bateriju možeš bilo šta s 510 našarafiti, samo pazi kakav otpor grijača imaš u tome što šarafaš gore. Da ne bi završio u novinama. :D
Baterija ti vjv ima ograničenje da ne radi s otporima manjima od 0,2 - 0,3 ohm. Prvo provjeri.

Pa pitanje je bilo više usmjereno na nešto sa više ohm-a,
recimo Kangertech Subtank Mini SUB Ohm OCC 4.5ml
prvi na koji sam sad naletio a čini mi se da bi mogao ići na tu bateriju!

mateo je napisao:
zpelko je napisao:

Točno, a komora grijača je mala, dimnjak je nizak i nikako nije dobra kombinacija. Ali kažu da kad se rebuilda grijač sa 0.25 žicom da bude oko 1.2-1.4 ohma ond je OK.

Ne znam koji mi se odgovor više sviđa od ova dva :con:

Nakon 11 dana, mogu samo naći pohvale: dosta pare, arome i najbitnije nikotina,
jednostavno bez puno kompliciranja oko podešavanja,
ionako su nakon godina dimljenja, poprilično spaljna osjetila :D
tako da se po mom mišljenju nijanse ne mogu osjetiti!

Što se tiče jačine, to je indivudalno, ovisno koliko se čovjek prije toga "truje",
neki cigare pućkaju, a bome ima budala i koji ih uvlače :)
Handelsgold - 14 Kn, 5 komada (da ne ispadne neko pretjerano bahaćenje).

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 svi 2016 08:09 

cimeries je napisao:

Pa pitanje je bilo više usmjereno na nešto sa više ohm-a,
recimo Kangertech Subtank Mini SUB Ohm OCC 4.5ml
prvi na koji sam sad naletio a čini mi se da bi mogao ići na tu bateriju!

Nadam se da nisi pobrkao "ml" s otporom. Jer ml je zapremnina tekućine i ne igra ulogu kod snage =)
Subtank je dosta popularan tank. Gotovi grijači za njega su 0.5 i 1.5, tak da bi trebao raditi normalno na toj bateriji (dobiješ i RBA bazu ako ćeš si sam motat grijače). Novija verzija toga je Toptank.

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 svi 2016 19:11 

zvorkapic.os je napisao:
Nadam se da nisi pobrkao "ml" s otporom. Jer ml je zapremnina tekućine i ne igra ulogu kod snage =)
Subtank je dosta popularan tank. Gotovi grijači za njega su 0.5 i 1.5, tak da bi trebao raditi normalno na toj bateriji (dobiješ i RBA bazu ako ćeš si sam motat grijače). Novija verzija toga je Toptank.

Nisam pobrkao, taj dio sa grijačima mi je bio malo nejasan!

Prvo sam rekao da mi je prejak 0,3 i da sam prešao na 0,5 (po preporuci prodavača),
a govoriš da vjerovatno ne mogu staviti slabiji od 0,2 ili 0,3 ohma zbog zaštite baterije,
pa to dolazi standardno sa 0,3 ohma :shake:

Više me zanimalo da imam još jedan tank zbog promjene okusa,
standardni s njim je dosta za cjelodnevno parenje 5,5 ml,
a poprilično bi skupo bilo uzeti još 2-3 cijela seta :shake:

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 svi 2016 08:15 

Nisi skonto :D

Manji/niži otpor (ohm) daje više snage (watt) na istoj struji (volt).
Ono što ti osjetiš/pariš je watt

0,3ohm ti je dalo previše watta. 0,5 ti je dalo manje watta.
Dakle nije ti 0,3 ohm grijač prejak, nego ti je prejaka snaga izlazila kad koristiš taj grijač.
0,1 ohm bi ti dao više snage ili ti watta.
Što veći otpor stavljaš - snaga se smanjuje. Što manji otpor - snaga se povećava. Ili ti - veći otpor = manje snage = manje pare i obrnuti.
(V*V/ohm=watt)
Primjera radi, recimo da ti baterija ima regulirani napon od 3,9V
s grijačem od 0,3 ohma si dobio 3,9*3,9/0,3=80watta
s grijačem od 0,5 ohma si dobio 3,9*3,9/0,5=30watta

Znači bitna je jača ili slabija izlazna snaga. Jača je ako ti je otpor manji. Slabija ako je otpor veći. Zato je krivo reći da je 0,5ohma jače od 0,3 ohma. To je samo veći otpor. Ništa tu nije jače ili slabije.

Što se baterija tiče, one uglavnom imaju kojekakve zaštite i neće palit grijač ako čip na bateriji očita da je otpor manji od nekog dozvoljenog.
Obzirom da kit dolazi s najmanjim otporom od 0,3, svaki grijač od 0,3 ohma, neovisno u kojem atomizeru ga koristio će ti raditi, ali to ne znači da će raditi i s 0,2 ili 0,1.
O tome sam pričao - da koji god atomizer šarafao na bateriju paziš da ti grijač nema otpor manji od 0,3 ohma jer je moguće (možda i hoće, ali ne bi se kladio na to) da ti baterija to neće pokrenuti zbog zaštite.

*Nakon što sam ovo gore napisao sam googlao i došao do informacije da baterija iz tog kita neće pokretati grijač s otporom manjim od 0.15ohma*

Nadam se da je jasnije.

A što se promjene okusa tiče, pa ne treba ti novi tank i grijač za svaki okus. :D

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot*, crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club