Za početak - ne vjeruj trgovcu, nego svojim osjetilima.
Ukratko
Manji otpor koristi više snage. Grijač s 0,3 ohma ćeš uglavnom držat na 50 i kusur w.
0.5 ćeš držat bliže 30. 1.0 ćeš držat na 20.. itd. Na kraju je sve to osobna stvar. Netko drži 0,2 na 30w i njemu dobro.
U nekom oldskul svijetu, sve ispod 1.0 ohm je bilo za inhaliranje direkt u pluća, a iznad usta-pluća (kao obična cigareta). Danas imaš i grijače ispod 1 ohma koji su za usta - pluća. Uglavnom ti piše na njima dl ili mtl. Svaki proizvođaš ima svoju oznaku. Konkretno Eleaf mislim da koristi EC oznaku za DL, a ECML za usta-pluća. No na kraju krajeva, imaš airflow kontrolu na tanku pa i ta priča može past u vodu.
Što se tiče 4.2 - tkogod da ti je to rekao - to je možda njegova osobna preferensa. Puna baterija je 4.2, a nominalni napon baterija je uglavnom 3,6 - 3.7. Ono što svaki elektronski mod ima je mogućnost da pusti više struje na atomizer nego što je napon baterije. To zovemo step - up i to radi čip.
To dolazimo do računanja struje i prazne baterije i teorija "drži na 4.2" pada u vodu, jer ako forsiraš 4,2 na 0,3 grijač, u startu si na 60w. Eh sad, iz pune baterije, koja je na 4.2 vučeš 13 ampera. Međutim kad ti napon baterije padne na 3.3 - mod će vuć 18 ampera iz baterije da bi držao tih 60w. Što nije malo jer su uglavnom baterije 20ampera. Ispraznit ćeš bateriju dok si rekao keks i riskiraš sigurnost jer baterije mogu biti opasne ako ih forsiraš.

Poanta priče - namjesti kako tebi odgovara, a ne kako netko kaže ili je netko rekao. Ja parim 0,5 na 25W ako sam u power modeu. Netko pari 30w, netko 20. Nije svakome sve dobro. Netko smota 0,1 ohm i pari na 100w i super mu je. Netko smota 1.8, pari na 9w, troši ko upaljač i super mu je.
Stavi taj 0,3 grijač na 30w i idi polako gore ili dole dok ne osjetiš da TEBI odgovara. I količina pare i aroma i vrijeme koje želiš povlačit.
Probaj i 0,5 grijač. Stavi ga na 20w i ista stvar.
Ne opeterećuj se brojkama nego feelingom. =)
Dosta stvari imaš objašneno na forumu i na internetima. Search ti je prijatelj.