Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 49 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Savjeti za pocetak vape-nja?
 Post Postano: 18 sij 2017 02:48 

Pozdrav! Molio bih savjete neke za pocetak koristenja e-cigarete! Znaci zelim prestati pusiti cigarete uz pomoc e-cigarete...nesto da traje i daje bar 2mj za pocetak ali da je kvalitetno i provjereno radi posao! Mislio sam uzeti eGo joy AIO ili kak se vec zove u ducanu parilica hr u Arena centru... htio bi neku tekucinu od koje je najmanja vjerojatnost nuspojava jer sam i ovako lagano hipohondar :kuc: i volio bi da mi date savjet o nacinu odrzavanja tog modela e cig i ostalo na sto pripaziti!! Hvala :)

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Savjeti za pocetak vape-nja?
 Post Postano: 18 sij 2017 09:34 

Bravo... samo naprijed. I ja sam tako prestao pušiti :)

E sad, za opremu ti nisam neki stručnjak no savjet ti je da za početak uzmeš nešto jeftinije. Neku tzv. "olovku". nema ti trenutno svhrhe ulagati u neku skupu ili barem skuplju opremu a ne znaš dali ćeš pariti 4 dana, 3 mjeseca ili 35 godina :D a uz to i ta skuplja oprema je i ponešto kompliciranijia za korištenje (pogotovo novim korisnicima - jebemu nekad je i meni komplicirana a parim već godinama :D ) od obične olovke gdje odvrneš, natočiš, zavrneš i pariš...

probaj neke duhanske arome za početak sa barem 12 mg nikotina.
Koje... e tu ti ne mogu baš pomoći. Već duže vremena ne parim baš često duhanske tekućine... a i one koje sam drmnuo u zadnje vrijeme nikako ne bi preporučio nekom ko je tek prestao s pušenjem (USA Mix od KTS-a, nije loša ali je dosta blaga i sumnjam da bi ti se svidila, barem ne trenutno).
probaj uzeti neki tzv "Desert Ship" aromu (to mnogi proizvode). To ima dosta jaku duhansku aromu... znam da je meni to u početku odgovaralo. probaj izbjegavati Dekang i Virginiu White...

I drž se i ne posustaj :) i moraš shvatiti da parenje i pušenje nisu isto. Sad mi je parenje puno bolje i draže te ugodnije ali kad sam počinjao tome baš i nije bilo tako, no vjeruj mi brzo će postati :)

Držim fige da prestaneš pušiti

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 sij 2017 10:10 

Nemoj olovke u danšnje vrijeme. Postoji Aio koji nije skup, svako malo ga neko prodaje za 100kn. A i novi nije preko 200kn.

Te ego baterije su zastarile i gledajući Ego vs Aio u svakom slučaju Aio.

Ali postoji opet i one istick basic, egrip koji su all in one uređaji ali su malo skuplji.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 sij 2017 11:15 

Nemoj napraviti grešku i gledati na 50kn.
Loša oprema će te odvratiti od parenja.

Treba ti nešto tipa "toči i vozi", ali ne najjeftinije.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 sij 2017 11:31 

Naravno ne najjeftinije... u stilu ona neka sranja s kioska za 99 kn :( ali isto tako ne treba ti ništa skuplje od jedno 200, 250 kn. max. Jedna moja poznata je prije dosta godina utukla par stotina eura u top of the tops opremu (ne pitajte me koju jer tome ima sigurno 5, 6 godina) koju je koristila jedno mjesec dana. Bačene pare.

Znači za početak neka parilica do 250 kn i duhanska aroma od barem 12 mg nikotina.
Vremenom ćeš poželjeti probati i neke druge okuse no polako, ima vremena za to.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 sij 2017 11:41 

Kao netko tko je pario, pa se vratio na cigarete i sad opet pari, mišljenja sam da od početka treba imati solidnu opremu (ne i high end!) jer loša će davati dojam da parenje ne valja.
U prvom susretu sa parenjem sam si kao i mnogi nabavio Ego T misleći da je sad to to. Da neću kupovati opremu do tko zna kad i da ću samo zadovoljno pučkati. Nije bilo tako. Prvo se pokvario okus u atomizeru, odnosno zaprljao se do neupotrebljivosti. Grlo je bilo iziritirano od polu dry hitova, ali tada još nisam znao da ne mora biti tako.
Počneo sam kupovati clearomizere i kad se kojem pokvario okus rastavljao sam jedan po jedan dok nisam shvatio kako funkcionira sve to. Negdje u to vrijeme sam imao sreću, pa sam isprobao nekoliko pufova sa istom tekućinom na rebuildable atiju i dobrom modu (tek je bio izašao GG Ithaka, a mod je bio nezaobilazni u to vrijeme - Provari) i shvatiš da je to hebeno dobro!
Kad nakon toga pogledaš ponudu modova i atomizera vidiš da si bacio novce na ego.
Može neko "pinkalo" premostiti vrijeme dok iz Kine ne dođe neki mod i klon atomizera. Praviti grijače i slagati vatu je pod mus.
Ati predlažem da kupiš na oglasniku neki provjereni klon tako da prodavatelja zamoliš da ti napravi setup prije slanja. Vidjet ćeš ga prije punjenja svojim očima, napuniti i imati referencu kako to može raditi. Do vremena kad bude potreban rebuild ćeš pogledati na desetke videa na jubito baš o svom atiju i vidjeti kako se slaže setup.
Napravit ćeš ih nekoliko dok ne pogodiš kako točno treba. Ili ćeš možda pitati ovdje kako treba. Dobit ćeš više odgovora i svi će biti dobronamjerni. Odaberi jedan odgovor i radi po njemu.
Savladat ćeš to bez problema čak i ako nisi tehnički nastrojen tip.
Pročitaj ovo:
http://vaperclub.org/viewtopic.php?f=85&t=7824

Pisano je pred koju godinu, pa je možda potrebno obnoviti preporuke za nabavku, ali generalno je to ono što i sam smatram ispravnim.
Za 30-ak dolara na fastech.com možeš uzeti nekakav Eleaf Pico ili iPower 80. Ja sam uzeo iPower radi baterije i zadovoljan sam. Budući da radim smjene zbog kojih me nema po 18 sati doma mi je baterija važna, a ova ima kapacitet 5000mAh i nisam morao uzimati punjač za izmjenjive baterije.
Vatu kupiš za 12 ili 13 dolara na ebayu. Paket Koh Gen Do vate sa 80 komada toliko košta i dobra je. Štoviše - odlična!
Mnogi se kunu u Fiber Freaks i odličan je, ali skuplji od ovoga gore.
Također se hvali Cotton Bacon - nisam probao, ali budući da mi je savjet došao od provjereno ispravnog i iskusnog vapera vjerujem da je vrh.
Sebi sam uz KGD naručio i Graham's Cellucotton Rayon 7 metara za 13 baksa. Nemma pojma kakav će biti, ali provjeriti ću pisanja po netu o njemu. Vate i "vate" dakle imam za nekoliko godina.
Od žica za rebuild uzmi kanthal. Ja sam si naručio na fasttechu zalihu za možda dvije godine.
I na koncu, sam odluči kojim putem. Ovaj savjet je besplatan i vrijedi svake lipe! :D :D :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 sij 2017 11:59 

NO hard feeling kolega :) ali zbog ovakvih stvari ljudi će odustati/neće ni probati parenje.
Ok, Ok... nisam ja neko objektivno mjerilo ali da sam na njegovom mjestu i da pročitam nešto ovako rekao bi "jebo parenje odoh ja do kioska po pljuge".
Čovjek se želi ostaviti pljuge i hoće pariti bez puno priče i filozofije. Ode na štand, kupi olovku, ulije tekućinu i bok.
kakvo motanje žice i kakve vate, kakvi modovi i kakvi klonovi atomizera... pa ja već više od 2 godine parim i bio sam sasvim zadovoljan raznim olovkama za 200 do 250 kn i tek unazad zandjih cca pol godine (možda i manje) imam ego minija i s njim sam također zadovoljan )ok bilo je malo pizdarija na početku :D ) i ne treba mi nikakvo motanje ni slaganje ni klonovi i sl.

No to sam ja, to što ja u tome ne vidim neku filozofiju možda je moj problem, možda griješim, možda bi imao puno bolji doživljaj parenja... vrlo vjerojatno bi ali to ti je ono - odi u dućan i kupi staropramen, ili karlovačku ili si doma radi svoju craft pivu (recimo :D )
Ja ipak idem u konzum po staripramen :D

Mislim da moramo razdvojiti hobi paritelje od "samo" paritelja.
Pod hobi paritelje smatram one koji motaju, kemijaju, slažu, kombiniraju, rade svoje tekućine i sl. Svaka čast ljudi ali mislim da je kontraproduktivno nekog ko možda još nije ni povukao prvu paru :D zamarati s takvim stvarima
Mi, "samo paritelji" želimo pariti bez puno priče :D. ne želim doma išta slagati, ništa motati, ništa mučkati... jesam li u krivu ili nisam to je dobro pitanje. Da bi imao bolji doživljaj parenja vjerojatno bi, ali smatram da to nije dovoljan razlog da trošim slobodno vrijeme (kojeg i onako nemam baš puno :( ).

Stoga pustite čovjeka da si kupi olovku za 200 kn i da krene pariti... ima vremena za motanje, vate, setupove i klonove...

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 sij 2017 12:09 

Pustit ću i tebe da misliš što god hoćeš i čovjeka da kupi što god hoće.
Napisao sam što vjerujem da je točno i znam više ljudi koji nisu htjeli motati, pa su iziritirani na kraju se vratili na cigarete nego ovih drugih.
Nije hobi ako motaš svoj grijač. Onda su hobisti i ljudi koji imaju mašinice za punjenje cigareta, pa baliraju slamu u gostioni uz kavu.
A što se tiče usporedbe sa pivom si totalno promašio poantu. Neka si ne kupi ni staropramen nego si uzme najjeftiniji mulj na čijoj etiketi piše "Pivo". Tako će sigurno znati što je pivo. Zašto bi, za Boga miloga, uopće tražio bolje?
Strah od novoga je nešto drugo. Razumijem da netko ima strah od šarafcigera. Ako ga ne može premostiti neka uzima u Konzumu i na Tisku, ali neka ne kaže za dva mjeseca da je parenje loše.
Naravno da treba uložiti nešto vremena da se nauči. Kad se nauče osnove tada će ili zadovoljno jednom tjedno promjeniti vatu ili će stvarati čuda modificirajući opremu, ali za dobru paru treba uložiti taj minimalan trud jer, ponavljam se već, oni koji ga nisu uložili su većinom zaključili da je to odvratno i vratili se na duhan.

EDIT: Naravno da se slažemo da nekog novog ovo može malo uplašiti, ali nekako mislim da je pošteno reći na početku kako stoje stvari. Neka ne odustaje od parenja čak i ako se grozi diy setupa. Ako je tako neka uzma ready to vape stvari dok se ne upozna sa parenjem dovoljno da odluči hoće li ići korak dalje ili neće.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 sij 2017 12:24 

Gle, ekipica na štandovima će mu već preporučiti nešto dobro za početnike, a što se tiće odustajnja kak ja nisam odustao? Slušao sam savjete ljudi sa štandova :D a ti su mi rekli kupi ovu olovku, kupi ovu glavu, kupi ovaj atomizer i ova tekućina ti je za početak dobra... i to je bilo to.

Ne želim se propucavati niti smatram da je moje miljenje ni objektivno ni generalno ispravno ali poanta s pivom mi je dobra jer nisam mu savjetovao uzi olovku za 90 kn i tekućinu za 15 kn... to bi bila usporedba sa onim tvojim najjefitinijim muljem na kojem piše Pivo...
Olovka za 250 kn i tekućina za jedno 25, 30 kn nije mulj "Pivo" da se razumijemo, nego barem staripremen.
Nije ni craft :D ali polako... ima vremena...

I kakav mrtvi strah od novog... zašto bi ja išta morao doma šarafiti kad mogu isto tak ili nešto lošije kupiti? zar se ja bojim šarafcigera ako mi se neda, kaj ti ga ja znam, rastavljati auto (dok su se auti još mogli na nekog grabi kod suseda rastavljati i popravljati :D ) kad nešto zalupka u motoru nego ga odfuram kod mehaničara?
Doduše ja nikad nisam bio osoba koja je voljela nešto popravljati, rastavljati, šarafiti... možda zato i imam određenu averziju prema slaganju i šarafljenju u kućnoj radinosti... rađe svoje slobodno vrijeme trošim na neke druge stvari.

No pustimo začetnika teme da kaže koju :)

I kako rekoh... nema ništa loše u tome što ti pišeš ali i dalje smatram da bi takvi napisi nekog ko još nije ni probao parenje samo mogli odbiti od cijele priče... za mjesec, pol godine, godinu... možda bude glavni šarafitelj :D ali do tada vjerujem da mu je preporuka od nekog sa štanda sasvim dovoljna.
Znaš kak sam ja prestao pušiti a pod kraj sam drmao i po preko dvije kutije dnevno?
Uzeo neki jeftini ego kojeg mi je netko poklonio a stajao mi je u ladici jedno godinu dana, otišao na štand i kupio jebeni dekang... i prestao. Ak sam ja kao fakat zagriženi pušač mogao tak prestati može svatko... isto tako je i moja draga prekinula... ništa nismo motali, šarafili, setapirali :D, modirali i sl. a da sam prije prekida pušenja pročitao nešto u stilu što ti čovjeku pišeš (a da doma u lacidi nemam neku olovku koju sam dobio na poklon) znaš kaj bi napravio? Niš... ili bi prestao pušiti "na suho" ili bi još idan danas pušito. No kak i rekoh, to sam ja...

Zadnja izmjena: ZgKrešo; 18 sij 2017 12:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 sij 2017 12:29 

Čuo je oba mišljenja.
Prepucavanje nema smisla i ne pomaže mu.
Živ ti meni bio sto godina. ;)

Povratak na vrh 

[ 49 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club