Kao netko tko je pario, pa se vratio na cigarete i sad opet pari, mišljenja sam da od početka treba imati solidnu opremu (ne i high end!) jer loša će davati dojam da parenje ne valja.
U prvom susretu sa parenjem sam si kao i mnogi nabavio Ego T misleći da je sad to to. Da neću kupovati opremu do tko zna kad i da ću samo zadovoljno pučkati. Nije bilo tako. Prvo se pokvario okus u atomizeru, odnosno zaprljao se do neupotrebljivosti. Grlo je bilo iziritirano od polu dry hitova, ali tada još nisam znao da ne mora biti tako.
Počneo sam kupovati clearomizere i kad se kojem pokvario okus rastavljao sam jedan po jedan dok nisam shvatio kako funkcionira sve to. Negdje u to vrijeme sam imao sreću, pa sam isprobao nekoliko pufova sa istom tekućinom na rebuildable atiju i dobrom modu (tek je bio izašao GG Ithaka, a mod je bio nezaobilazni u to vrijeme - Provari) i shvatiš da je to hebeno dobro!
Kad nakon toga pogledaš ponudu modova i atomizera vidiš da si bacio novce na ego.
Može neko "pinkalo" premostiti vrijeme dok iz Kine ne dođe neki mod i klon atomizera. Praviti grijače i slagati vatu je pod mus.
Ati predlažem da kupiš na oglasniku neki provjereni klon tako da prodavatelja zamoliš da ti napravi setup prije slanja. Vidjet ćeš ga prije punjenja svojim očima, napuniti i imati referencu kako to može raditi. Do vremena kad bude potreban rebuild ćeš pogledati na desetke videa na jubito baš o svom atiju i vidjeti kako se slaže setup.
Napravit ćeš ih nekoliko dok ne pogodiš kako točno treba. Ili ćeš možda pitati ovdje kako treba. Dobit ćeš više odgovora i svi će biti dobronamjerni. Odaberi jedan odgovor i radi po njemu.
Savladat ćeš to bez problema čak i ako nisi tehnički nastrojen tip.
Pročitaj ovo:
http://vaperclub.org/viewtopic.php?f=85&t=7824 Pisano je pred koju godinu, pa je možda potrebno obnoviti preporuke za nabavku, ali generalno je to ono što i sam smatram ispravnim.
Za 30-ak dolara na fastech.com možeš uzeti nekakav Eleaf Pico ili iPower 80. Ja sam uzeo iPower radi baterije i zadovoljan sam. Budući da radim smjene zbog kojih me nema po 18 sati doma mi je baterija važna, a ova ima kapacitet 5000mAh i nisam morao uzimati punjač za izmjenjive baterije.
Vatu kupiš za 12 ili 13 dolara na ebayu. Paket Koh Gen Do vate sa 80 komada toliko košta i dobra je. Štoviše - odlična!
Mnogi se kunu u Fiber Freaks i odličan je, ali skuplji od ovoga gore.
Također se hvali Cotton Bacon - nisam probao, ali budući da mi je savjet došao od provjereno ispravnog i iskusnog vapera vjerujem da je vrh.
Sebi sam uz KGD naručio i Graham's Cellucotton Rayon 7 metara za 13 baksa. Nemma pojma kakav će biti, ali provjeriti ću pisanja po netu o njemu. Vate i "vate" dakle imam za nekoliko godina.
Od žica za rebuild uzmi kanthal. Ja sam si naručio na fasttechu zalihu za možda dvije godine.
I na koncu, sam odluči kojim putem. Ovaj savjet je besplatan i vrijedi svake lipe!