ZiKa110 je napisao:
Okej, ali sa serpentom ne dobijem grijac pa me zanima koju žicu odma da naručim.
I koju ohmažu ciljat s Dl a koju MTL, i dal im se grijači rade s istom debljinom žice.
Žena ima mtl atty i grijač joj je 1.2 ohm, a meni na DL 0.2... znači manji otpor za dl a veči za mtl?
u isprobavanje ne ideš s ciljem da ciljaš ohmažu nego da nađeš ono što tebi odgovara. znači...za DL je općeprihvaćena stavka da otpor mora bit čim niži ali ne prenizak da baterije koje imaš to mogu potjerat. neki kažu 0.2-0.3 ohma ja se u to ne kužim ali prenosim samo. ja sam na MTL. e sad, kad se slažem sebi restricted DL setup, radim to sa 0.3 ili 0.4 kanthalom jer volim oko 1.1 ohm. zašto? jer meni tako odgovara, okus je dobar i izražen i ne cucla mi bateriju ko na 0.5ohma. na driperu si složim s claptonom 4napotaja na 3mm promjer, koliko ispadne ispadne cca 0.5-0.7 ohma. na velocity decku volim slagat dual clapton, namotaja koliko stane u njega da mogu bit parnjača jer mi se tad rade oblaci a okus mi nije bitan.
za mtl najviše volim 6-7 namotaja 0.25mm awg30 kantal a1, najčešćeslažem na 2.5mm promjer i to mi ispadne tu negdje 2.2 ohma. iznad ne idem jer ne dobivam na okusu a kvaliteta parenja mi otpada. ako imam loš mod u ruci, onda slažem na 3 ohma da loš mod zadovoljavajuće radi kako ja to volim
smjernice: DL ispod 1 ohm, viši otpor znači manja snaga na kojoj pariš i sporije se troši baterija
MTL iznad 1 ohm, ali, što više ohma to bolji okus, spaced coil je bolji okus od MC, MC je lakše održavanje al se prije usere coil.
za sve gluposti koje misliš izvađat...dovoljno ti je 75W i modovi koji idu do 75W. po meni, sve ostalo je pretjeravanje dok zaista ne znaš što radiš. koje baterije imaš za parit za DL?