|
.
Sada je: 25 tra 2026 12:25. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 12:25. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Dalmat
|
Naslov: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 16:00 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
Iako se da po postovima okolo ponešto da zaključiti zanima me, a vjerojatno će i drugim početnicima dobro doći, koje su iz iskustva najveće prednosti "elektro" modova kao što je npr Vamo u odnosu na isti setup (cart i sl) sa EGO baterijama? Duže trajanje baterije? Više pare? Nešto treće? Kad smo već kod toga koje su prednosti mehaničkog mod-a u odnosu na njih? Slobodno navedite i mane  Naime često se pročita "kreni sa EGO kompletom, a poslije ćeš i tako uzeti neki mod..." pa ako se radi samo o nekim finesama u doživljaju ili podršci za egzotične attye da ne trošim bezveze...daleko je to još od mene 
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 16:03 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Da ne duljimo u puno tehnikalije, pored toga što je kapacitet znatno veći, dobar vv/vw mod ima podešavanje napona i/ili snage kojime možeš podesiti radnu točku svog setupa kako ti najbolje odgovara. 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 16:53 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
ako je samo do podesive voltaze dovoljna je i twistica..... slabi argumenti 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 17:07 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Tko ima VV/VW ne podešava voltažu nego vjerojatno snagu W. Mehanički mod opet može sve ono što elektronika ne može. Jednostavnost, snaga, parenje s malim otporima grijača...
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 18:03 |
|
|
spavle je napisao: Da ne duljimo u puno tehnikalije, pored toga što je kapacitet znatno veći, dobar vv/vw mod ima podešavanje napona i/ili snage kojime možeš podesiti radnu točku svog setupa kako ti najbolje odgovara.  Da, ali to imaju i twistice (unutar nekog raspona). Doduše, nemaju podešavanje snage, ali efekt se više/manje postigne.
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 18:05 |
|
|
Max65 je napisao: Tko ima VV/VW ne podešava voltažu nego vjerojatno snagu W. Mehanički mod opet može sve ono što elektronika ne može. Jednostavnost, snaga, parenje s malim otporima grijača... Budući kod mehanike nema podešavanja, da li to znači da se prema tekućini i željenom "doživljaju" mora ciljano motati točno određeni otpor grijača? Snaga - jače su baterije ili...?
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 18:16 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Dalmat je napisao: spavle je napisao: Da ne duljimo u puno tehnikalije, pored toga što je kapacitet znatno veći, dobar vv/vw mod ima podešavanje napona i/ili snage kojime možeš podesiti radnu točku svog setupa kako ti najbolje odgovara.  Da, ali to imaju i twistice (unutar nekog raspona). Doduše, nemaju podešavanje snage, ali efekt se više/manje postigne. Načelno twistica je "mali mod" i ja je nekada koristim, u odnosu na twisticu mod nudi bolju i precizniju regulaciju, a sa pravim baterijama može dati snagu o kojoj twistica može samo "sanjati".  vs 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 18:52 |
|
|
Kad kažeš snagu misliš na vate (W)? Koliko vidim kao prednost mehanike se navodi parenje na niskim otporima, što podrazumjeva i nisku voltažu. S druge strane da se pročitati da pravo parenje počinje tek na 5V  te da je manji otpor - veći udar, veći otpor - više arome. Da li bi to značilo da je mehanika više za one koji traže dobar TH i kratku inhalaciju, ili se mogu naći i baterije za one koji su na tragu 5V s većim otporima (>3 ohm)?
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 18:58 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Snaga energija predana grijaču u jedinici vremena .... Po meni mehanika je sirova snaga i koristim je samo u driperima koje složim po svom ukusu, mod daje mogućnost precizne regulacije, podešavanja što je meni prioritet. današnji vv/vw modovi mogu raditi do struje od 4-5 A a ovisno o elektronici do 15 ili 16 W P.S. Ovo je moje mišljenje i ne znači da je ispravno 
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Prednosti MODa nad EGO Postano: 04 ruj 2013 19:09 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
ja sam sa twisticom vise nego zadovoljan i ne pada mi na pamet kupovat MOD. osim mozda smoktech pipe jer izgleda totalno cool 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 12:25. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 12:25. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |