Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 13 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: POMOĆ u vezi carinjenja robe
 Post Postano: 03 vel 2014 19:36 

Pozdrav dragi prijatelji, evo javljam se s problemom i laganim popi*ditisom...

Naime prije gotovo mjesec dana sam s kumom kupio stvarcice s fasttecha...
Dva paketa, u jednom su egice i protank 2 clearomizer a u drugom je opreme preko 120$ (ali to je u ovom slucaju nevazno)

Prvi paket je taj skuplji a drugi je jeftiniji taj s egicama...
Bilo mi je cudno jer im je zbilja trebalo da to posalju - a kad su konacno poslali, poslali su drugi paket (koji je narucen par dana kasnije) prije tog prvog skupljeg paketa. Taj prvi paket su poslali dan nakon i hajde pokrenulo se...okay tada mi to nije bilo bitno... hebes kronologiju, bitno je da sve stigne i da se pari.

Cekao sam mjesec dana, da bi danas stiglo ovo dolje na slici od carine...
Jel se netko susreo s tim? Sto mi je ciniti da mi sve stigne na kucnu adresu i nadam se da necu morati jos nesto doplacivati? Jer zbilja ne znam i ljut sam i trebam pomoc.

Mislio sam da kad nesto narucim preko Fasttecha normalno platim preko paypala i da mi to dolazi doma kao da mi salje paket bilo tko iz susjednog grada...
UNAPRIJED ZAHVALJUJEM

slika
picupload

Povratak na vrh 

Naslov: Re: POMOC u vezi Fasttecha
 Post Postano: 03 vel 2014 19:39 

pošalji im računa sa FT i paypal-a i očekuj carinu i porez

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 19:43 

manilu je napisao:
pošalji im računa sa FT i paypal-a i očekuj carinu i porez

Ali kako to, mislim pa pisalo je free shipment... jel znas koliko to naplacuju i zasto?
Preko ebaya nikada npr nisam imao takve situacije...
Kako mislis racun sa Paypala i FTA? Onaj obrazac o narudzbi sto su poslali na mail ili?
Hvala na brzom odgovoru

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 19:51 
Administrator

Zecman je napisao:
Ali kako to, mislim pa pisalo je free shipment... jel znas koliko to naplacuju i zasto?
Kako mislis racun sa Paypala i FTA? Onaj obrazac o narudzbi sto su poslali na mail ili?
Hvala na brzom odgovoru

Roba je u Hrvatskoj i kaci te domaci harac.
Mailaj im racun koji si dobio od PayPala a zakaci i racun koji si dobio od FastTecha.

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 19:55 

Kinta je napisao:
Zecman je napisao:
Hvala na brzom odgovoru

Roba je u Hrvatskoj i kaci te domaci harac.
Mailaj im racun koji si dobio od PayPala a zakaci i racun koji si dobio od FastTecha.

Thx, napraviti cu to...
ajoj tko zna koliko ce me oderati i sto me tek ceka s onim paketom koji je veci...
Takodjer mislim da mi je ovo mozda zadnja kupovina od njih jer ocito nije sve kao sto pise i tko zna koliko ce mi nabiti racuncinu...

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 19:56 
Moderator

Već je bilo:

viewtopic.php?f=14&t=3614

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 20:03 

spavle je napisao:

HVALA SVIMA NA POMOCI... nema druge nego platiti i hebiga... nauciti nesto iz toga...

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 20:10 

Citat:
Thx, napraviti cu to...
ajoj tko zna koliko ce me oderati i sto me tek ceka s onim paketom koji je veci...
Takodjer mislim da mi je ovo mozda zadnja kupovina od njih jer ocito nije sve kao sto pise i tko zna koliko ce mi nabiti racuncinu...

Nisu ti oni krivi jel apsolutno nikakve veze nemaju s carinom i pdv-om koji ti naši naplate. Trebao si rasporediti možda na par manjih paketića kad si naručivao, ali da ne prelaze 160 kn koliko je dozvoljeno.

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 20:43 

Provjeri si po tracking numberu (RQ...SG) o kojem se paketu točno radi, da ne šalješ račun za krivi. Na Fasttechu ti uz svaku narudžbu piše tracking number. Kao što je već rečeno, ovaj papir nema veze sa Fasttechom i isto se može dogoditi za svaki paket koji dolazi izvan EU. Bilo sa eBay-a, Fasttecha.... Pravilo je da se PDV naplaćuje na sve pošiljke vrijednosti iznad 160kn (čini mi se), a carina ovisno o vrsti robe. PDV i carina se naplaćuju ne samo na vrijednost robe nego i cijenu shippinga. To što se ne događa stalno već samo povremeno, a većina manjih paketa prolazi i bez carine bez obzira na vrijednost jer se ne provjerava sve... Stvar sreće :) Na ovo ti vjerojatno ide samo PDV jer spada pod elektroničku opremu koja ima nultu stopu carine.

Znači, pakete složiti na manje vrijednosti i nemoj naručiti sve odmah. Osim vrijednosti paketa postojala je i neka finta sa brojem uzastopnih paketa. U tom slučaju je carina slala dopis i kad vrijednost nije više od 160kn i naplaćivao se PDV/carina jer se to smatra "uzastopnim pošiljkama", izlazi iz okvira "osobne upotrebe" i podliježe plaćanju svega jer se smatra da se radi o preprodaji/biznisu... Zato drugi paket naručiš tek kad prvi krene ili naručiš na adresu od mame, bake, frenda...

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2014 20:45 
Moderator

Oderat će te 25% od vrijednosti robe tj koliko piše na računu, a ako je preko 150€ na to će dodati i carinu.
Budi sretan da tako prođe, već smo pričali o tome, i nemoj misliti da su naivni, jer te fore s free samples ne prolaze

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

[ 13 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: Bing [Bot], bot*, Google [Bot] i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club